Sony A7S III – Cea mai așteptată cameră mirrorless

Sony Alpha A7S III dispune de un nou senzor de tip full-frame cu iluminare din spate,  de 12,1 MP (efectivi, aprox.) cu o sensibilitate ridicată și un interval dinamic de peste 15 trepte, încorporând o serie de capabilități impresionante în ceea ce privește înregistrarea video, inclusiv filmare 4K la 120 cadre pe secundă și o adâncime de culoare 4:2:2 pe 10 biți, un nou mecanism de disipare a căldurii și un sistem de înregistrare de tip releu pe doua sloturi de card, permit filmarea pentru mai mult de 60 de minute la calitate 4K și 60 de cadre pe secundă până când bateria se termină, un nou sistem de autofocalizare, o interfață ce răspunde la comenzi tactile și un ecran LCD rabatabil, care vor transforma Alpha 7S III în instrumentul creativ suprem pentru profesioniștii video și pentru toate tipurile de fotografi și videografi.

Specificații cheie

  • Senzor Exmor R nou, de 12.1 MP cu retroiluminare + procesor de imagine BIONZ XR
  • Filmare pana la 4K 120p, 10-bit 4:2:2, ISO 80-409,600 si dinamica pana la 15+ trepte expunere
  • Fast Hybrid AF cu 759 puncte AF, acoperire 92% si Real-time Eye AF imbunatatit
  • Noi codecuri XAVC-HS (H.265) si XAVC-S-I (All-I), iesire 16 Bit RAW, profile S-Log, autonomie extinsa si interfata audio digitala

Ion Bădescu și Cosmina Dabu au avut în testare acest aparat. În continuare, vă prezentăm care sunt motivele pentru care susțin că Sony A7S III este cea mai așteptată cameră mirrorless:

Puncte forte

  • Ergonomia
  • Flip-out screen-ul
  • Modul de blocare al rotiteți de expunere
  • Slotul dublu de carduri SD
  • Portițele de Aio excelente
  • Autofocusul
  • Low Light

Meniul este foarte bun, pe orizontală, aranjat pe culori. E foarte simplu de ținut minte unde sunt toate opțiunile. Lucrurile sunt mult mai comasate. Astfel, meniul este intuitiv și este mult mai ușor de lucrat cu el.

Ai toate posibilitățile de a trage în 10 biți, precum și în slow-motion 4K, o funcție mult așteptată.

Cu toate că este construit pentru video, este foarte bun și pe partea de fotografie. Cam orice content online va fi foarte satisfăcut de camera asta.

Puncte slabe

  • Expunerea corectă se face în supraexpunere.
  • Color Science-ul același ca și la A7S II
Cel mai mare con al acestei camere este că nu e a ta. Pleacă foarte repede, ți se face dor de ea, și până nu o ai, îi simți lipsa. În concluzie, asta este cam cea mai bună cameră mirrorless cu care am avut de a face, din punctul meu de vedere. Nu este excepțională la toate, dar la majoritatea da, și la toate este bună. Foarte bună pentru evenimente, pentru documentare. Îmi place foarte mult că nu ai nevoie de periferice: nu ai nevoie de un monitor pentru focus, nu ai nevoie de un recorder extern, ea e foarte bună așa cum vine.
Ion Bădescu
Film director, Script writer, Video Editor

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți acest videoclip:

Vă întrebați cum poți reduce zgomotele din Sony A7S III și cum să lucrezi cu acest aparat în condiții de iluminare scăzută? Puteți descoperi mai multe în acest videoclip:

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.