Panasonic prezintă noua cameră mirrorless Lumix BGH1

Panasonic anunță cu mândrie lansarea primei camere tip box LUMIX Digital Single Lens Mirrorless, DC-BGH1. Pornind de la sistemul standard Micro 4:3, noua camera LUMIX BGH1 oferă avantajele unei mobilități ridicate, a unei linii extinse de obiective interschimbabile și a tehnologiilor obținute de  Panasonic la dezvoltarea camerelor profesionale de cinema, a camerelor portabile și a seriei LUMIX GH. În contextul creșterii capacităților de streaming față de transmisiunile tradiționale, Panasonic propune LUMIX BGH1, o cameră ușor de instalat și de integrat în sisteme complexe cu camere multiple. Poate fi adaptată cu mare ușurință  pe drone cu control IP, pentru streaming live și pentru orice situație de producție video.

Calitate video de nivel profesional obținută prin sensibilitate crescută și zonă dinamică extinsă

Noua cameră LUMIX BGH1 integrează un senzor de 10.2 megapixeli, cu tehnologie Dual Native ISO și procesor Venus. Dual Native ISO este o tehnologie care integrează două circuite separate cu sensibilități ISO native diferite, care este deja utilizată la modelele Panasonic Varicam destinate profesioniștilor. În mod obișnuit, zgomotul crește odată cu creșterea sensibilității senzorului cu un singur nivel de sensibilitate nativă ISO. Senzorii de imagine cu două niveluri de sensibilitate (Dual Native ISO) minimizează generarea zgomotului prin alegerea circuitului optim care să fie utilizat în funcție de sensibilitate, înainte de amplificarea semnalului. Ca și rezultat, permite o înregistrare cu sensibilitate crescută la maxim ISO 51200.

Camera LUMIX BGH1 permite înregistrare internă în format 4:2:0 10 biți C4K/4K 60p / 50p. Camera înregistrează video pe o curbă gamma compatibilă cu ITU-R BT.2100 și puteți alege Hybrid Log Gamma (HLG) ca și stil de fotografiere. Este disponibil și un mod de înregistrare cu rată de biți redusă C4K/4K HEVC/H.265 pentru HLG.

Caracteristicile V-log cu 13 stopuri de zonă dinamică extinsă sunt preinstalate. De asemenea, camera poate livra semnal C4K/4K 4:2:2 10-biți prin HDMI.

Modul VFR (rată variabilă de cadre)  permite utilizatorilor să înregistreze fișiere la rate crescute sau reduse în mod  C4K/4K (60 fps, maxim 2.5x mai încet la 24p) și FHD (240 fps, maxim 10x mai încet la 24p)*. Rata minimă de cadre pentru fișiere video accelerate este de 2 fps.

LUMIX BGH1 deține și o tehnologie avansată de „deep learning” care detectează subiecți specifici – oameni sau animale rapide în mișcare, cum ar fi câini, pisici și păsări. În mod special la oameni, suplimentar ochilor, feței și corpului, capul este recunoscut separat de tehnologii de detecție în timp real pentru a oferi o focalizare mult mai precisă. Camera continuă să urmărească persoana chiar dacă aceasta se mișcă rapid, își întoarce spatele la cameră, își apleacă capul sau se îndepărtează.

O ergonomie crescută pentru producția de film și adaptabilitate la dispozitive externe

LUMIX BGH1 a adoptat noua structură de disipare a căldurii pentru a obține înregistrări video nelimitate de timp. Corpul camerei este construit dintr-un aliaj de aluminiu și magneziu pentru a obține o rezistență deosebită și o greutate redusă.

LUMIX BGH1 este o camera compactă, ușoară, de tip box, care permite utilizarea tehnologiei Power over Ethernet+ (PoE+), fiind ușor de instalat fizic și electric. Se pot controla maxim 12 seturi de camere LUMIX BGH1 *1 folosind aplicația pentru PC LUMIX Tether for Multicam*². În viitor, după următoarea actualizare de firmware, va suporta streaming IP (RTP / RTSP).

În plus față de conectorul USB 3.1 tip C, camera deține conectori 3G-SDI și HDMI tip A, care se pot utiliza pentru ieșiri simultane de semnal. Mai mult, funcțiile Genlock IN și Timecode IN/OUT care permit înregistrarea sincronizată cu mai multe camere,  sunt disponibile pentru a construi un sistem scalabil cu monitoare externe, mânere și gimbal-uri de la alți producători.

LUMIX BGH1 este echipată cu locaș dublu SD Card pentru înregistrări de backup sau multiple.

Alte aspecte practice

  • Suport pentru obiective anamorfice (4:3)
  • lămpi de control (tally), una în față și una în spate și o lampă cu conectare la rețea
  • Jack audio 3.5 mm (in/out) și compatibilitate cu adaptorul  DMW-XLR1(vândut separat)
  • Mufă pentru telecomandă φ2.5mm
  • conectivitate 2.4GHz Wi-Fi și Bluetooth 4.2 (BLE)
  • accesorii incluse: bandă blocare cablu, alimentator și cablu alimentare
  • control de la distanță folosind aplicația LUMIX Tether for Multicam*² și LUMIX Sync
  • fotografiere de la distanță folosind aplicația LUMIX Tether for Multicam*²
  • Un SDK (kit de dezvoltare software) pentru controlul camerei prin USB va fi oferit gratuit

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți despre lansările de camere foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.