Sony lansează cel mai ușor obiectiv fix telefoto din lume cu deschidere mare a diafragmei, FE 300mm F2.8 GM OSS din gama G Master

Utilizatorii pot surprinde momente dinamice precum scene din competiții sportive cu și mai multă agilitate, la o calitate supremă a imaginii.

Sony FE 300mm F/2.8 GM OSS

Noul obiectiv FE 300mm F2.8 GM OSS va fi disponibil la începutul lunii ianuarie 2024

Acest obiectiv oferă o detalii excepționale, specifice gamei G Master, precum și performanță de AF (autofocalizare) foarte rapidă și precisă. În plus, design-ul ușor, de aproximativ 1470 de grame (fără montura pentru trepied) și excelenta echilibrare a greutății le permit utilizatorilor să capteze momente alerte, dinamice și foarte importante precum scene din competițiile sportive care se derulează cu viteză mare sau animale foarte agile, fotografiind direct din mână.

În combinație cu modelul α9 III anunțat simultan, este posibilă 2 fotografierea în rafală de mare viteză, cu urmărire AF/AE până la 120 de cadre pe secundă. Chiar și subiecții cu mișcări complexe și diversificate pot fi urmăriți cu mare precizie. Acest obiectiv este completarea ideală pentru camerele care au body-uri ușoare, pentru că reduce greutatea pe care fotograful trebuie să o gestioneze, minimizând oboseala în timpul sesiunilor lungi de fotografiere în care imaginile sunt realizate direct din mână. 

Obiectivul este, de asemenea, compatibil cu teleconvertoarele 3 opționale, permițând utilizatorilor să fotografieze într-un interval telefoto de până la 600mm(echivalent cu 900mm la utilizarea unei camere APS-C). 

„Încă de când am anunțat că lucrăm la dezvoltarea acestui obiectiv, în luna ianuarie a acestui an, am primit foarte multe comentarii pozitive din partea fotografilor din întreaga lume, care abia așteaptă să-l vadă pe piață. Prin adăugarea acestui obiectiv de 300mm în gama obiectivelor fixe 5 super-telefoto deja disponibile de 400mm/600mm, susținem o gamă variată de nevoi de fotografiere pentru medii diverse, adresându-ne atât fotografilor profesioniști, cât și celor amatori”.

Yann Salmon Legagneur, Head IP&S Marketing, Sony Europe.

Principalele funcționalități ale obiectivului Sony FE 300mm F2.8 GM OSS

Captează momente importante cu rezoluție înaltă și efect bokeh frumos

Integrând tehnologia revoluționară Sony, performanța de înaltă definiție specifică gamei G Master și efectul bokeh frumos care scoate în evidență subiectul, alături de autofocalizarea rapidă și precisă, obiectivul ajută la captarea de momente decisive precum competiții sportive, fotografie de știri, evenimente și fotografierea naturii sălbatice.

Un design optic inovator care include trei elemente din sticlă Super ED (cu dispersie extra-scăzută) și un element din sticlă ED este plasat în mod eficient pentru a suprima aberațiile cromatice și a atinge o rezoluție înaltă și contrast pe întreaga suprafață a imaginii. Rezoluția impresionantă și contrastul sunt menținute chiar până în marginile imaginii, fapt care permite un crop și o editare mai flexibile.

Efectul bokeh superb și fluid, caracteristic gamei G Master, completează perfect distanța focală de 300mm și deschiderea maximă a diafragmei de F2.8 a acestui obiectiv, permițând folosirea unei adâncimi de câmp reduse pentru a pune în evidență subiecții față de fundal. Fiecare obiectiv este calibrat individual în timpul procesului de fabricare pentru a optimiza calitatea efectului bokeh. Un mecanism circular de deschidere a diafragmei cu 11 lamele contribuie la obținerea unei sfere bokeh și mai fluidă.

Autofocalizare AF de înaltă performanță care captează momente dinamice, și fotografiere în rafală de mare viteză, până la 120 de cadre pe secundă ii , cu urmărire AE/AF

Combinația dintre cele două noi Motoare Liniare XD (cu dinamică extremă) și procesul de control al algoritmilor oferă performanță de autofocalizare de înaltă viteză, precizie sporită, cu vibrații scăzute. În combinație cu body-ul α9 III anunțat simultan, obiectivul permite fotografierea înrafală de mare viteză cu urmărire AF/AE până la 120 de cadre pe secundă. 

Acest lucru le permite utilizatorilor să capteze subiecți dinamici fără să rateze oportunitățile de moment, chiar și atunci când scenele de fotografiere se derulează rapid – precum competiții sportive sau mișcări ale animalelor, sau în cazul scenelor în care subiectul se mișcă haotic, așa cum se întâmplă la evenimente. În plus, performanța ridicată de autofocalizare este demonstrată chiar și atunci când este atașat teleconvertorul iii vândut separat.

Mobilitate excepțională și operabilitate confortabilă care îi ajută pe profesioniști pe teren

Proiectarea pentru reducere semnificativă a greutății transformă obiectivul FE 300mm F2.8 GM OSS în cel mai ușor obiectiv din categoria sa i , având aproximativ 1470 de grame (fără montura pentru trepied) și fiind realizat cu mare atenție la echilibrarea greutății. Nucleul interior al obiectivului este construit dintr-un aliaj durabil de magneziu, pentru a obține atât robustețe, cât și o greutate redusă. Greutatea nu este concentrată în partea frontală a obiectivului, lucru care îl face să fie foarte stabil și care permite o folosire agilă și precisă la fotografierea din mână. 

În plus, MODE3 6 , ce oferă stabilitate crescută la vizualizarea prin vizorul electronic și optimizează algoritmul de stabilizare a imaginii permite utilizatorilor să capteze precis scenele dinamice. În plus, la folosirea odată cu noua cameră α9 III, utilizatorii pot aloca „focalizarea presetată” inelului funcțional care le permite să ajusteze instantaneu focalizarea în orice pozitie 7 . Mai mult, obiectivul are o operabilitate confortabilă și susține fotografierea profesională, inclusiv prin buton de focus hold plasat în patru locuri ce le oferă utilizatorilor posibilitatea să aloce personalizat

Tu ce părere ai despre noul obiectiv lansat de Sony? Scrie-ne în comentarii

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.