Fă cunoștință cu creatorii Nikon Z 8

Nikon România, un pilon al industriei foto și video, anunță cu mândrie lansarea campaniei de promovare pentru noul Nikon Z 8, un aparat foto revoluționar care deschide noi orizonturi pentru pasionații de fotografie și videografie. Sub sloganul “Fii de neoprit cu noul Nikon Z 8! 8 creatori te provoacă să treci la nivelul următor.” această campanie aduce în prim-plan 8 dintre cei mai talentați creatori de fotografie din România, cu scopul de a inspiră și educa comunitatea pasionaților de imagini.

Nikon Z8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 45,7 Mpx Body Negru

Nikon Z8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 45,7 Mpx Kit cu Obiectiv 24-120mm f/4 S

Cei 8 creatori Nikon Z 8 care au fost selectați pentru a fi ambasadorii acestei campanii sunt: Gina Buliga, Mihai Ștețcu, Radu Chindriș, Ionuț Poptelecan, Irina PetricheiAlexandru Lupașcu, Oana Vedinaș și Cosmin Lăutar. Acești artiști talentați a fost ales pentru aptitudinile lor remarcabile în fotografie și pentru dedicarea lor față de performanță în imagine.

Campania se va desfășura pe parcursul mai multor luni și va include o serie de workshop-uri speciale dedicate noii camere Nikon Z 8. Participanții vor avea oportunitatea de a învăța de la cei mai buni din industrie, de a explora toate caracteristicile și potențialul noului aparat Nikon Z 8, precum și de a-și îmbunătăți abilitățile în domeniul fotografiei.

Camil Perian, CEO al Skin Media, unic importator Nikon în România, a declarat: “Nikon a fost mereu un pionier al inovației și excelenței în lumea imaginilor. Prin lansarea noului Nikon Z 8 și implicarea celor 8 creatori Nikon Z 8, ne dorim să oferim pasionaților de fotografie șansa de a evolua și de a captura imagini unice și memorabile.”

Nikon Z 8 se remarcă prin agilitatea sa uluitoare în domeniul videografiei și fotografiei. Indiferent de provocări, fie că lucrezi cu bugete strânse sau termene scurte, fie că optezi pentru o configurație compactă sau una completă,

Nikon Z 8 îți va asigura flexibilitatea necesară pentru a-ți realiza proiectele fără efort. Cu cei 45,7 megapixeli, poți captura imagini clare și detaliate, chiar și în condiții de iluminare redusă. Poți înregistra videoclipuri impresionante în rezoluție 8K sau 4K direct de pe cameră, pentru a surprinde mișcările rapide și pentru a obține redări impecabile în slow motion.

Ce spun Creatorii Nikon despre Z 8:

Alexandru Lupașcu - fotografie de nuntă

”Viteză și precizie, acestea sunt cele două cuvinte care îmi vin în cap atunci când mă gândesc ce a adus nou Nikon Z8 în workflow-ul meu, aspecte care, în momentul de față m-au făcut să îl ador fără drept de apel! Sunt și multe altele demne de menționat precum, compatibilitatea cu bateriile EN-EL15, ergonomia absolut superbă, poziționarea butoanelor exact acolo unde este nevoie, iluminarea lor, vizorul fără blackout, refresh rate-ul extraordinar, buffer interminabil, compresia fișierelor RAW impresionantă și lista poate continuă fără probleme.”

Cosmin Lăutar - fotografie de portret

”Se spune că ar fi cea mai bună camera cea pe care o ai cu ține în momentul în care faci o fotografie. Asta așa este și este o regulă general valabilă, aparatul fiind doar un instrument. Însă beneficiile camerei Nikon Z8 m-au făcut să fiu mai relaxat pe teren, mai sigur pe mine în tot ceea ce surprind. Fotografiez rapid și silențios cu o focalizare cu mult îmbunătățită chiar și în cele mai grele condiții de iluminare. Este o camera concepută pentru a fi ușor de utilizat, fiind o opțiune atractivă atât pentru începători, cât și pentru fotografii experimentați.”

Gina Buliga - fotografie de culise

”Z8 este un aparat care parcă se prinde el de mâna ta, ne înțelegem foarte bine și ne bucurăm împreuna de ceea ce vedem! Cu Z8 în mâna parcă orice loc devine mai luminos, facem o echipa foarte bună împreună! În plus, e foarte rapid! Sunt mândră de el, dar și de mine cu el în mâna.”

Ionuț Poptelecan - fotografie de nuntă

”Z8, în fotografia de nuntă, este o unealtă fresh. În comparație cu modelele testate anterior, găsesc aici precizie și rapiditate. Tehnologia clar avansată, îmi da siguranță și culorile mult dorite.”

Irina Petrichei - fotografie de enduro

”Trecerea de la DSLR la Nikon Z8 a fost cel puțîn interesantă. Nu mă așteptăm să fiu atât de impresionată, având în vedere că D780-ul meu se descurcă foarte bine. Cu toate acestea, experiență cu un aparat mirrorless este cu totul altceva. Z8-ul este remarcabil de rapid și precis, două caracteristici deosebit de importante pentru mine în fotografia de rally raid și enduro. Cu această camera pot captura momentele cheie cu o precizie incredibilă, iar viteză să de autofocalizare mă ajută să nu ratez nicio secundă din acțiune.”

Mihai Ștețcu - fotografie de acțiune

”Nikon Z8 este camera perfectă pentru fotografia de action. Este o bestie rapidă (până la 120fps) cu mulți mega-pixeli într-un corp mic, extrem de rezistent la ploaie și praf, cu un focus incredibil de rapid și precis în combinație cu lentilele NIKKOR S.”

Oana Vedinaș - fotografie de studio

”Z8 e că o gură de aer proaspăt. Mi-a permis să testez scheme noi de lumina, în studio, în condiții de lumina slabă. E mult mai intuitiv în realizarea focusului în lumina slabă, iar dispunerea butoanelor e mult mai facilă. Faptul că am punct de sprijin și în partea stânga a body-ului e un plus. Mai mult, rezoluția fotografiilor îmi permite să încadrez subiectul mult mai larg fără să mă tem că voi pierde detalii, și fără a fi nevoită să încadrez pe lângă subiect și apoi să extind fundalul.”

Radu Chindriș

”În primul rând e un aparat care funcționează ireproșabil. Ușor, cu performanțele unui Z9, este aparatul pe care poți să îl iei cu ține atât în studio, cât și pe circuit sau chiar și în vacanță. Rezoluția mare și fișierele RAW mici îmi fac muncă mai ușoară.”

Pentru a fi la curent cu cele mai recente noutăți despre campania Creatorilor Nikon Z 8, vă invităm să urmăriți paginile de socializare Nikon România (@nikonistiromania + @nikonisti) și paginile celor 8 fotografi. Pentru informații suplimentare despre Nikon Z 8, vă recomandăm să consultați partenerii oficiali Nikon România.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.