Panasonic prezintă noul LUMIX G9II. Captați momentul decisiv

Panasonic anunță lansarea camerei digitale mirrorless LUMIX G9II, echipată cu un nou senzor și cu tehnologia PDAF (Phase Detection Auto-Focus). LUMIX G9II este prima cameră din seria LUMIX G Micro Four Thirds care dispune de tehnologia PDAF.

Panasonic Lumix DC-G9M2 Aparat Foto Mirrorless 25.2MP Body

Panasonic Lumix DC-G9M2 Aparat Foto Mirrorless 25.2MP Kit cu Obiectiv Leica 12-60mm F2.8-4.0

În concordanță cu nevoia tot mai mare de a produce opere de artă și fotografii extrem de creative folosind diverse metode, acest nou model creează imagini de înaltă rezoluție, înaltă calitate și culori bogate direct din cameră. În plus, cu o nouă tehnologie de focalizare automată care combină experiența acumulată de Panasonic în tehnologia de recunoaștere cu PDAF și un mod de fotografiere în rafală de mare viteză, care dă siguranța că momentele decisive sunt întotdeauna captate, acest nou model se mândrește cu o putere și o viteză ridicată semnificativ îmbunătățite. Camera vine în sprijinul fotografilor din diverse domenii, folosind un sistem care poate fi combinat cu obiectivele compacte și ușoare LUMIX G Micro Four Thirds pentru o flexibilitate maximă.

Noul senzor Live MOS de 25,2 megapixeli și noul procesor produc imagini de înaltă rezoluție, de o calitate excepțională, cu tonuri de culoare bogate, în timp ce tehnologia hibridă PDAF permite o focalizare automată precisă și o urmărire a subiecților în mișcare rapidă. În plus, fotografierea în rafală la 60 fps în modul AFC și înregistrarea SH pre-burst*1 care începe înainte de declanșarea obturatorului asigură că momentul decisiv este întotdeauna captat, chiar și în cazul subiecților aflați în mișcare rapidă.

Sistemul apreciat de stabilizare a imaginii de la LUMIX este în continuare îmbunătățit, combinând B.I.S. (Body Image Stabilizer) cu 8 stopuri, Dual I.S. 2 pe 5 axe cu 7,5 stopuri și Active I.S. avansat pentru o stabilizare incredibilă a imaginilor video. Împreună, aceste funcții oferă un suport și mai mare pentru fotografierea din mână a scenelor dinamice care ar fi fost dificil de până acum. 

În plus, creatorii de conținut se pot bucura de stiluri foto monocrome îmbunătățite, cu noile LEICA Monochrome și REAL TIME LUT pentru setările de culoare preferate. Prin intermediul acestei camere digitale mirrorless de ultimă generație, Panasonic intenționează să răspundă nevoilor creatorilor care caută metode de exprimare creativă ce depășesc granițele fotografiei și videografiei.

Caracteristici principale

Este echipat cu un nou senzor, un nou procesor și deține prima implementare PDAF din seria LUMIX G, pentru o performanță fotografică remarcabilă și un răspuns de mare viteză.

Un nou senzor Live MOS de 25,2 megapixeli pentru rezoluție înaltă și răspuns de mare viteză (V-Log/V-Gamut de 13+ stop, Dynamic Range Boost).

Un nou procesor care obține imagini cu textură naturală, tridimensională și asigură procesarea cu viteză ridicată a videoclipurilor.

Utilizarea unei noi tehnologii de recunoaștere bazate pe inteligență artificială (dezvoltată cu ajutorul tehnologiei deep learning) pentru recunoașterea focalizării automate în       timp real, care recunoaște acum mașinile, motocicletele și ochii animalelor, pentru o precizie îmbunătățită în recunoașterea subiecților.

Performanță avansată la viteză ridicată pentru a asigura că momentele decisive sunt întotdeauna captate

Fotografiere în rafală la 60 fps în modul AFC și memorie buffer îmbunătățită pentru fotografiere în rafală continuă de peste trei secunde pentru a asigura captarea momentelor.

Înregistrare în rafală care poate începe fotografierea cu până la 1,5 secunde înainte de declanșarea obturatorului și poate realiza aproximativ 113 fotografii consecutive

Sistem solid de stabilizare a imaginii cu 8 stopuri*2 B.I.S. (Body Image Stabilizer), Dual I.S. 2 pe 5 axe cu 7,5 stopuri*3, cu corecție a distorsiunii de perspectivă pentru video și mod ”high” pentru Active I.S. avansat.

Sistem de cameră foto extrem de portabilă, combinat cu gama compactă, ușoară și diversificată de obiective LUMIX din seria G

Noile moduri extind posibilitățile de creație fotografică

Funcția REAL TIME LUT permite exprimarea personalizată a culorilor prin utilizarea fișierelor LUT

Modul monocrom îmbunătățit cu noul LEICA Monochrome adăugat pentru contraste profunde între alb și negru

Modul High Resolution de 100 megapixeli pentru fotografiere din mână și modul Live View Composite pentru a extinde gama de opțiuni fotografice

Un punct de pornire pentru crearea de conținut video

Înregistrarea cu senzor complet ・4:2:0 pe 10 biți 5.8K (4:3) / 5.7K (17:9) permite opțiuni de încadrare flexibile pentru diferite formate de social media. Înregistrările 4:2:0 pe 10 biți C4K/4K 120p/100p permit realizarea de videoclipuri în slow motion.

Video Apple ProRes*6, care oferă o calitate ridicată a imaginii la o compresie redusă, reducând încărcarea computerului în timpul post-procesării și permite editarea neliniară fără transcodare, eficientizând fluxul de lucru de la început până la sfârșit.

Înregistrarea și redarea sunt suportate folosind un SSD extern conectat prin USB.

Tehnologia Active I.S. corectează mișcările atunci când fotografiați din mers.

Scrie-ne în comentarii părerea ta despre noul Panasonic GH9 II

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.