Ai putea fi fan Canon pentru că…

Fie că te afli la început sau ești un profesionist în industria foto-video, cu siguranță ai avut sau încă ai momente în care selecția unui brand poate reprezenta o alegere dificilă în funcție de necesitățile pe care le ai ca fotograf sau videograf. În acest articol vom susține importanța brandului Canon pentru un fotograf sau videograf și faptul că se merită să investești într-unul dintre cele mai populare branduri din această industrie. 

Despre Canon

Canon este un lider mondial în ceea ce priveşte inovaţiile şi soluţiile de redare a imaginii, fiind unul dintre cele mai vechi și populare branduri foto. Clienţii beneficiază de produse orientate spre consumatori şi spre profesionişti, inclusiv echipamente fotografice de vârf, imprimante, scannere şi binocluri, precum şi gama avansată de camere mirrorless și DSLR.

Însă compania nu se rezumă doar la produse, ci oferă o gamă largă de activităţi cunoscute, de la campaniile publicitare până la sponsorizări culturale şi sportive importante, precum şi participarea la evenimente şi expoziţii europene, cel mai cunoscut fiind probabil parteneriatul cu World Press Photo

Canon se implică destul de mult și în România, organizând expoziții, evenimente, prezentări, workshopuri și chiar lansări, pe lângă campanii precum Canon Get Ready for The Season, Canon Roadshow sau Canon Red Line Challenge.

Camere și obiective Canon premiate la TIPA 2023

Canon este un brand care nu lipsește din lista câștigătorilor la premiile TIPA și EISA, astfel că echipamentele produse de acest brand îți pot garanta cu siguranță calitatea de care poți avea parte în experiența ta, fie că alegi să fotografiezi sau să filmezi. 

Canon EOS R50 Aparat Foto Mirrorless APS-C 24.2 MP Body

Canon EOS R8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2 MP Body

Canon XA70 Camera Video Profesională UHD 4K HDMI

Canon RF 135mm F1.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorles

Camere și obiective Canon premiate la TIPA 2022

Canon EOS R3 Aparat Foto Mirrorless Full Frame Body

Canon EOS R5C Camera Video Cinematica Mirrorless Full Frame RF

Canon RF 15-35 mm F2.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 100mm F2.8 L Macro IS USM Obiectiv Foto Mirrorless

Până la urmă, de ce să alegi Canon?

Am aflat informații importante despre Canon, precum popularitatea brandului și triumful în cadrul premiilor TIPA, producând echipamente de top pentru utilizatorii foto-video. Mai departe, vom enumera principalii factori pe care trebuie să îi iei în considerare pentru a alege să folosești echipamentele Canon

Știința culorilor

Camerele produse de către Canon sunt cunoscute și au o reputație pentru tehnologia avansată raportată la știința culorilor, fiind unul dintre cele mai importante atuuri ale brandului. În comparație cu alte branduri, știința culorilor din spatele camerelor produse de Canon este de cele mai multe ori menționat ca fiind principalul element pentru care echipamentele au avut un succes foarte mare.

Știința culorii se referă la lumina reflectată și percepută de ochiul uman ce este mai departe procesată de camerele ce folosesc cele mai noi tehnologii, precum filtrele de culoare plasate pe senzorul de imagine 

Această capacitate a aparatelor produse de Canon se menține o acuratețe foarte ridicată raportată la interpretearea culorilor de către ochiul uman a reușit să contribuie de asemenea la un proces mult mai facil în ceea ce privește partea de editare, fie că ne referim la foto sau video.

Versatilitate

Canon are o gamă foarte mare de aparate, precum cele mirrorless, DSLR, compacte sau pe film, astfel că acoperă o plajă largă de utilizatori, fie că utilizează fotografia la nivel de hobby, sunt la început în cariera lor sau deja profeisoniști. 

Pe lângă gama extinsă de aparate, Canon oferă și foarte multe oportunități utilizatorilor de a alege obiective foto în funcție de necesitățile pe care aceștia le au, fie că ne referim la montura RF sau la montura EF. 

Gama extinsă de aparate foto-video, cât și de obiective în monturi diferite (fie că sunt prime sau zoom) permit utilizatorilor să abordeze o gamă largă de subiecte și stiluri fotografice, precum: peisaje, portrete, macro, wildlife și multe altele

Raport calitate preț

Canon este un brand ce își cunoaște foarte bine utilizatorii și reușește de fiecare dată să lanseze echipamente care să le permită potențialilor clienți să le cumpere. 

Obiectivele sunt extrem de importante și nu este o surpriză ca acestea să coste uneori chiar mai mult decât aparatul foto în sine, întrucât o lentilă calitativă va produce o imagine unică, însă categoric, trebuie să te întrebi dacă într-adevăr, ai nevoie de beneficiile fiecărui obiectiv. Cele două obiective de 50mm, atât în montura EF și RF sunt unele dintre cele mai populare obiective la nivel global atât prin prețul lor, cât și prin dimensiunea acestora extrem de mică. 

De cealaltă parte, Canon este un brand cunoscut pentru popularitatea în producerea aparatelor foto DSLR care într-adevăr și-au pierdut din popularitate în detrimetul celor mirrorless. Totuși, succesul aparatelor foto DSLR produse de Canon reprezintă și în ziua de astăzi o alegere excepțională pentru începători sau pentru cei ce doresc să mențină fotografia la nivel de hobby, Canon EOS 2000D fiind unua dintre cele mai cumpărate camere.

Trecând la sistemul mirrorless, Canon a găsit soluții care să ofere utilizatorilor camere calitative atât pentru prețuri mai mici (Canon EOS R50) , cât și pentru prețuri mai mari (Canon EOS R6).

Comunitate

Trăim într-o eră digitală în care networking-ul este extrem de important, în special dacă dorești să evoluezi la nivel profesional în industria foto-video. Fiind un brand popular, Canon dispune de asemenea de o comuntiate foarte mare de fotografi și videografi din care poți face parte, fie că vrei să inveți prin intermediul tutorialelor sau vrei să îți expui propria muncă. 

Comunitatățile utilizatorilor Canon se regăsesc la nivel internațional, cât și în România, precum Canon Fan Group Romania. De asemenea, te invităm să te alături canalului de Youtube F64 Studio, cât și grupului de Facebook F64 unde cu siguranță poți întâlni utilizatori Canon și de asemenea poți consuma informație cu scop educativ.

User-friendly

Toate aspectele pozitive menționate anterior, de la știința culorilor, dar și a versatilității și până la raportul benefic calitate-preț, permit brandului să fie catalogat drept user-friendly. De asemenea, Canon utilizează cele mai noi tehnologii din industria foto-video, astfel că utilizarea aparatelor foto-video a devenit din ce în ce mai ușoară chiar și pentru un începător ce poate de asemenea să găsească informație pe platforme precum Youtube foarte ușor.

Utlizatori din comunitatea Canon la nivel național

Cele mai noi produse lansate de Canon

Canon EOS R100 Aparat Foto Mirrorless 24.1MP Kit cu Obiectiv RF-S 18-45mm IS STM

Canon EOS R8 Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2 MP Body

Canon EOS R50 Aparat Foto Mirrorless APS-C 24.2 MP Body

Canon EOS R6 Mark II Aparat Foto Mirrorless Full Frame 24.2MP Body Negru

Canon Powershot V10 Camera Video Advanced Vlogging Kit Silver

Canon RF 28mm F2.8 STM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 100-300mm F2.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM Obiectiv Foto Mirrorless

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM Obiectiv Foto Mirrorless

Review-uri Canon pe canalul de Youtube F64 Studio

Tu ești fan Canon? Scrie-ne în comentarii ce îți place cel mai mult la acest camera / obiectivul tău

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.