Workshop gratuit: Portretul creativ prin lentilele Canon RF, cu Elena Corbu

Portretul creativ este o formă de fotografie care se concentrează pe captarea emoțiilor și personalității subiectului, într-un mod inovator și original. În timp ce portretele tradiționale se concentrează adesea pe subiectul pozând într-o poziție fixă și formală, portretele creative se concentrează pe exprimarea personalității subiectului prin utilizarea unor elemente precum iluminarea, compoziția și fundalul.

Workshop-ul de portret creativ îți oferă oportunitatea de a învăța de la un expert în fotografie cum să creezi portrete autentice și emoționante. Agenda acestui eveniment gratuit include discuții despre diferențele dintre un aparat DSLR și unul mirrorless, procesul de creație în fotografie și exemplificarea acestuia pe un model în diferite scenarii/scene amenajate.

Update: Cum a fost la workshop? (galerie foto și impresii)

Fotografii realizate de către participanți:

Gabriel Bărbulescu
Iuliana Dăncescu
Iuliana Dăncescu
Cristi Stan
Elvis Tinca
Silvia Dinca
Silvia Dinca
Irina Tinca
Irina Tinca
George Moga
Mihaela Zaharia
Mirea Ana-Maria
Maria Olteanu
Izabela Orghidan
Mirea Ana-Maria
Mihai-Claudiu Dragomirescu
Mihai-Claudiu Dragomirescu

Te așteptăm pe 1 aprilie, de la ora 10:00, la acest super workshop gratuit care se va desfășura offline, la Atelier 44 (str. Sfintii Apostoli nr. 44)! Locurile sunt limitate.

(c) Elena Corbu
(c) Elena Corbu

Portretele creative sunt apreciate de multe ori pentru că reușesc să transmită mai mult decât un simplu aspect fizic al subiectului. Acestea pot fi utilizate pentru a comunica emoții, stări de spirit, personalitatea subiectului sau pentru a crea o atmosferă anume. Prin intermediul portretelor creative, fotograful poate transmite o poveste sau o idee, oferind o perspectivă unică asupra subiectului.

Agenda evenimentului

  • Diferențele dintre un aparat DSLR și unul mirrorless (studiu de caz)

  • Fotografia Creativă și actul creației

  • Proces de lucru într-o ședință foto creativă

  • Exemplu pe un model în diferite scene

  • Apoi fiecare participant va putea face câteva fotografii cu noul Canon R6 II, cu modelul pe fundal și va pleca acasă cu o fotografie faină direct din aparat, în format digital, care nu va necesita neapărat editare.

Totul se va desfășura într-un spațiu inedit, la Atelier 44.

Pentru a te înscrie, completează formularul dat și trimite 3 fotografii din portofoliul propriu, indiferent de genul fotografic abordat, pe adresa menționată în formular sau lasă-ne un link catre galeriile tale.

Elena Corbu este un artist vizual îndrăgostit de simplitate. Fotografia este limbajul prin care a ales să-și exprime viziunea și folosește acest limbaj de peste 10 ani. Proiectele ei publice nasc în privitor stări și concepte care îl invită deopotrivă la libertate, visare, infinit, interiorizare și reconectare la sine. Pentru Elena, aparatul de fotografiat este un instrument prețios prin care poate comunica cu claritate emoțiile interioare trăite în raport cu lumea exterioară. Mai exact, aparatul foto este legătura de bază între lumea creativității artistului vizual și lumea reală a privitorului. Abordarea ei este una filosofică, estetică și senzorială. Pune în prim-plan starea creației și asta o ajuta sa fie originala în tot ce face.

Jucandu-se cu lumina, plantele, florile, oglinzile, hainele își exprimă cu mare libertate ideile care de multe ori îi vin în momentul creației.

O parte din metoda ei de lucru o veți vedea la workshop și veți descoperi în ce fel influențează aparatul foto, procesul creativ, fiind unică legătură între viziunea interioară a artistului și viziunea privitorului.

(c) Elena Corbu
(c) Elena Corbu
(c) Elena Corbu
(c) Elena Corbu
(c) Elena Corbu
(c) Elena Corbu

Echipamente Canon în focus

Te așteptăm cu drag la workshop, să aflăm metodele Elenei Corbu de lucru și să testăm cele mai bune echipamente Canon   pentru fotografia de portret, într-un shooting inedit! Nu uita să te înscrii!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.