Canon a lansat aplicaţii de Urmărire Automată şi Repetare Automată pentru camerele PTZ, pentru eficientizarea înregistrării de conţinut

Noile aplicaţii cu plată sunt uşor de configurat şi împreună cu tehnologia 4K folosită de camerele Canon reprezintă soluţia ideală pentru numeroase domenii, de la instituţii de învăţământ superior, corporaţii, evenimente live, până la televiziuni şi lăcaşuri de cult.
Cele două aplicaţii vor fi disponibile iniţial pentru camera CR-N700 , modelul Canon de referinţă al gamei de camere PTZ 4K pentru interior. Ulterior, Canon va extinde linia de aplicaţii oferită prin Add-On Applications System, dar şi gama de camere cu control de la distanţă compatibile.

Urmărire Automată

Cu ajutorul mecanismului de control avansat al camerelor PTZ, noua Aplicaţie de Urmărire Automată permite urmărirea automată cu precizie a oamenilor, asigurând o încadrare corectă, fără intervenţia unui operator. Acest lucru facilitează înregistrarea de conţinut profesional de înaltă calitate cu una sau mai multe camere fără a fi nevoie de un operator pentru cameră, reducând astfel personalul AV sau numărul de operatori.
Având posibilitatea de a efectua intern analize vizuale, sistemul oferă o capacitate de urmărire excepţională, inclusiv urmărirea întregului corpului, urmărirea subiectului de la trunchi în sus, de la umeri în sus sau folosind alte repere vizuale, precum şi adaptare la viteza de mers, de la mers lent la mers rapid. Precizia camerei şi motorul silenţios se îmbină perfect cu mecanismul pan/tilt pentru a obţine înregistrări de înaltă calitate direct din cameră. Oferind o gamă extinsă de funcţii pentru reglare, precum Composition (Încadrare), Tracking Sensitivity (Sensibilitate urmărire) şi Priority Display Area (Zonă prioritară pentru afişare), modelul CR-N700 poate fi personalizat pentru numeroase scenarii de utilizare, precum producţii live sau evenimente corporative, asigurând conţinut profesional fără efort.
Cu ajutorul funcţiei Composition (Încadrare), operatorii pot seta poziţia optimă pentru a se asigura că subiectul este mereu bine încadrat, iar sensibilitatea la urmărire oferă până la zece niveluri de reglare, astfel încât echipamentul să poată fi folosit în situaţii variate.

Aplicaţia de Repetare Automată

Canon a lansat şi Aplicaţia de Repetare Automată, care permite camerei să urmeze o mişcare pan/tilt/zoom preprogramată, automată, fără a fi nevoie de un operator care să schimbe manual încadrarea. Aceasta este ideală pentru situaţiile în care operatorii trebuie să facă mişcări simple şi repetate cu camera, de exemplu la spectacole muzicale unde imaginea se mută de la baterist la solist, la public şi apoi mişcarea este repetată. Acest lucru le permite regizorilor şi operatorilor să se concentreze pe schimbarea camerelor şi pe încadrare, reducând volumul de muncă şi personalul necesar. Cele două opţiuni de tipar de mişcare, în buclă sau înainte-înapoi, le oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate pentru a alege mişcările potrivite pentru fiecare situaţie.
Pentru a se asigura că înregistrarea îşi păstrează aspectul natural în producţii cu mai multe camere, aplicaţia asigură un reglaj fin al accelerării/încetinirii start-stop pentru a simula mişcarea manuală a camerei. Funcţiile pot fi programate foarte uşor prin intermediul unui singur ecran, unde operatorii pot face setări pentru poziţie şi traseu sau pot previzualiza mişcarea şi pot controla viteza acesteia şi durata opririi la fiecare poziţie.
Canon va prezenta în premieră aceste tehnologii la ISE 2023 , folosind ca exemplu o configuraţie pentru o sală de curs şi o configuraţie cu mai multe camere pentru un studio corporativ, pentru a demonstra felul în care aceste aplicaţii pot automatiza procesul de creare de conţinut şi pot simplifica procesul de configurare.

Descoperă camerele PTZ la F64:

Găsești AICI toată gama de produse din portofoliu.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.