Lansare de carte & expoziție – „Archaic”, de Jeno Major

Editura The Juice Bar vă invită vineri, 27 mai 2022, ora 18:00, la Teatrul Gong (Strada Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu), pentru lansarea cărții „Archaic” și expoziție, în prezența autorului. În Archaic, Jeno surprinde natura în toate formele ei: neatinsă, sălbatică, pură.

Cine este Jeno Major?

Jeno Major

Fotograf & autor

Pe Jeno Major mulți dintre sibieni îl știu de pe scena teatrului Gong, acolo unde, de mai bine de 25 de ani,  viață păpușilor, incitând imaginația copiilor și aducându-le bucurie în suflet. Fotografia, o pasiune pe care a descoperit-o în urmă cu câțiva ani, îi este la fel de dragă inimii precum actoria. De cele mai multe ori preferă  fie însoțit doar de echipamentul lui pentru a putea surprinde natura în toată splendoarea ei. Sute de premii, expoziții personale și reacțiile celor care îi văd fotografiile îi atesta talentul. Fotografia lui preferata “Solitudine”, este una dintre cele mai apreciate, inclusiv de către cei de la National Geographic. De a lungul timpului, fotografiile lui Jeno au fost expuse atât în expoziții personale cât și alături de alți mari fotografi, precum Sorin Onișor. 

„Nu trece o zi, nici măcar o zi fără să fac ceva legat de fotografie. Dacă este vreme urâtă afară și nu pot ieși să fac poze, atunci editez sau mă uit după noi informații pe internet. Ai mei când mă sună nici nu mă mai întreabă ce fac. Deja știu”

Jeno Major

Archaic

Previous
Next

În Archaic, Jeno surprinde natura în toate formele ei: neatinsă, sălbatică, pură. Fotografiile lui captează atenția privitorului și reușesc să creeze o punte de legătură intre “momentul” surprins și vibrația emoțională, “moment” ce pare a fi descoperit chiar de către privitor. În plimbările lui, dealurile, munții, copacii, răsăritul, apusul și nu numai devin protagoniști cheie ai unei piese de teatru “spusă” într-o singură imagine. Jeno, prin darul lui de a revela și a capta dimensiunea emoțională a acestor locuri ne oferă șansă să fim martorii ascunși al spectacolului naturii.

În cadrul cărți pot fi regăsite imagini spectaculoase din Fundătură Ponorului, Bucovina, Valea Hartibaciului, Dumești Apuseni, Biertan și un întreg capitol dedicate altor locuri mirifice.
Archaic reprezintă prima carte a lui Jeno Major iar toate imaginile din acestea au fost alese din peste 4000 de poze realizate în decursul timpului. Ca  proporție, în carte se regăsesc aproximativ 120 imagini!

Cartea este disponibila in pre-sale pana pe data de 27 mai! Toate cărțile comandate în această perioadă vor fi semnate de autor. Cei interesați pot comanda cartea la adresa dorită sau să o ridice personal de la autor în cadrul Expoziției din data de 27 mai. Dacă dorești să cumperi această carte din România, cei de la The Juice Bar ți-au pregătit o reducere specială! 

Folosește codul de discount Archaic35 și achiziționează cartea la prețul de 35 euro!

75
35
  •  

Ce trebuie să ai în vedere?

Data

27 mai 2022

Ora

18:00

Locație

Teatrul Gong

Autor

Jeno Major

Carte

Archaic

Ce conține trusa lui Jeno Major?

Jeno își surprinde peisajele folosind un Canon 5 DS R și câteva obiective de la Canon, iar dintre acestea, preferatul lui este Canon 70-200 f/2.8.Spune, însă, că nu aparatul este cheia unei fotografii reușite. „Nu poți face nimic dacă nu ai talent, iar talentul nu-l dobândești nicăieri. Îl ai în tine. Poți să-ți iei tu ce aparat vrei, dacă nu ai talent n-ai cum să vezi fotografia. Și talentul ăsta trebuie cultivat și dezvoltat”, spune fotograful. Aparatul îl însoțește pe Jeno permanent. Și noaptea, când doarme, îl are lângă el. Nu se știe niciodată ce poate apărea – o furtună, un fulger, el trebuie să fie mereu pregătit. Spune că cele mai bune momente pentru făcut fotografii sunt cu o oră înainte de răsărit și cu o oră înainte de apus. Pot fi făcute și în restul zilei, dar pozele nu mai au același farmec.

Canon EOS 5DS R Aparat Foto DSLR
Canon EF 16-35mm Obiectiv Foto DSLR F4
Canon EF 24-70mm f/2.8L
Canon EF 70-200mm f/2.8L
Sigma 150-600mm Obiectiv Foto DSLR F5-6.3
Poate te-ar mai interesa și următoarele articole
 
8 Cărți și zine-uri de fotografie românești, pe care să le ai în vedere
„Noi suntem Invictus” – lansare de carte Ioana Moldovan
Cartea foto Romanias – Descoperă România prin ochii a 6 fotografi

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.