7 zile în jurul … unui A7R IV

Dranau Gabriel, fotograf de fashion și commercial a supus unui test în Paris camera Sony A7 R IV. Descoperă cum s-a descurcat în practică și vezi care a fost rezultatul final. Felicităm întreaga echipă care a contribuit la realizarea proiectului, fără alte cuvinte în plus, fotografiile impresionante vorbesc de la sine.

Dranau Gabriel

Fotograf profesionist

Crina Bulprich

Designer

” Viața, în toate micile detalii, cred ca este cea mai mare inspirație pentru mine. În ultimele lucrări vorbesc despre îmbrățișarea incertitudinii, efemeritatea materialității și importanța sufletului în orice aspect al vieții noastre. Am început ca fotojurnalist și documentam festivaluri de muzică și nightlife events. Munca în echipa, aportul fiecăruia în imaginea finala, toate micile detalii, toate aceste particularități mi se par fascinante. Îmi place faptul ca se aduce viziunea fiecărui colaborator pe o zona neutra care sa placa tuturor și care sa servească scopului comun. “

” Având în minte „less is more”, principiul pe care mi-am bazat creațiile, propune atât o silueta simplă prin linii drepte și cromatică simplă, cât și o estetică precisă realizată prin crearea unor volume echilibrate. Cele două principii care stau la crearea hainelor mele sunt calitatea și caracterul practic al produselor concepute. “

Toată povestioara pe care o voi scrie acum a început cu dorința mea de a îmi schimba aparatul vechi, mai exact un A7 III.

Sunt fotograf de fashion/commercial și consider că am nevoie de puțin mai mulți mpx decât putea oferi vechiul meu A7 III. Am un proiect în Paris pentru Crina Bulprich, un designer și o prietenă foarte bună de-a mea româncă stabilită în Lake District, UK, în colaborare cu Galeria Epretext așa că le-am scris celor de la F64 dacă cumva îmi pot închiria aparatul pe o perioadă de 7 zile. Desigur, au fost drăguți și mi l-au expediat în câteva zile. Am avut 3-4 zile să mă obișnuiesc cu el înainte de plecarea la Paris.

În prima zi când a ajuns coletul, am fost foarte curios de grip ul aparatului. Țin să precizez faptul că diferența dintre A 7 III și A7 R IV la grip e una mare de tot. La A7 R IV e mult mai proeminent și comod pentru mână. Feeling-ul pe care îl ai când ții aparatul pentru prima oară în mână e unul foarte diferit față de A7 III. A7 R IV se simte mult mai robust și mai safe. Parcă poți să simți cei 61 mpx.

Sunt fotograf de fashion/commercial și consider că am nevoie de puțin mai mulți mpx decât putea oferi vechiul meu A7 III. Am un proiect în Paris pentru Crina Bulprich, un designer și o prietenă foarte bună de-a mea româncă stabilită în Lake District, UK, în colaborare cu Galeria Epretext așa că le-am scris celor de la F64 dacă cumva îmi pot închiria aparatul pe o perioadă de 7 zile. Desigur, au fost drăguți și mi l-au expediat în câteva zile. Am avut 3-4 zile să mă obișnuiesc cu el înainte de plecarea la Paris.

După ce am tras câteva portrete am ajuns acasă unde mă aștepta o prietenă cu pisoiul ei. Dacă tot am încercat HUMAN EYE FOCUS, am zis să încerc și ANIMAL EYE FOCUS. Rezultatul a fost unul foarte bun! Pisoiul fiind energic, ar fi fost foarte tricky să nimerești focusul fix pe ochi. Aici pot spune că aparatul a făcut o treabă mult mai bună decât aș fi făcut-o eu. După ce am exploatat” pisoiul în interes de serviciu/scop capitalist, am fost atent ca și el să aibă același entuziasm pe care îl aveam eu cu noua cameră în mână, așa că i-am oferit o conservă cu ton.

În dimineață următoare, am avut o campanie cu Alina Gologan, o prietenă influencer care a câștigat MasterChef cu câțiva ani în urmă. Vă las aici imaginile.

După ziua campaniei cu Alina, a urmat să mă văd cu Bianca Pașca, un colaborator de-al meu pe partea de make-up și totodată, o prietenă bună de-a mea, să facem un brainstorming pentru proiectele din zilele următoare. Nu m-am putut abține să nu îi fac și ei câteva fotografii în timp ce savura un Hugo, pentru că știu ce plăcut se simte ca oamenii din spatele fotografiilor să fie și ei fotografiați.

În a 4-a și a 5-a zi am avut un proiect personal în colaborare cu designerul Octavia Chiru, designerul Crina Bulprich, galeria Epretext, Andrada Sirca și Bianca Pașca de la Backstage Studio. Prima parte a shootingului, cea din prima zi, a fost în studio și cea de-a doua parte, în următoarea zi, în show-room-ul prietenei mele Diana Miculit, în lumină naturală. În studio am simțit că mă bucur cel mai mult de acei 61 mpx. Am avut surprize plăcute la retușarea de după.

A venit și a 6-a și a 7-a zi când deja ne aflam în Paris, alergând cu hainele Crinei de la locație la locație în căutarea celor mai bune spoturi în care să o fotografiez pe buna mea prietenă Adina Ciobanu. Bianca, desigur, a fost și ea cu noi să ne ajute pe partea de make-up. Am avut ocazia să încerc aparatul în condiții meteo diverse, în mai multe tipuri de iluminare, indoor și outdoor. Imaginile au ieșit exact cum mi-am dorit.

În a 8-a zi, i-am dat pauză lui A7 R IV pentru că a avut câteva zile intense. Aparatul m-a convins că trebuie să îl cumpăr și că își merita banii. Ne-am dat și noi o pauză bine meritată, așa că ne-am delectat cu mii de fotografii la ParisPhoto 2021. Paris Photo este cel mai mare târg internațional de artă dedicat mediului fotografic și are loc în fiecare Noiembrie în inima Parisului. Din 1997, misiunea târgului este de a promova și hrăni creația fotografică și galeriile, editorii și artiștii la sursă.

Articol realizat de Dranau Gabriel.

Sony A7R IV A Aparat Foto Mirrorless Full-Frame 61MP 4K Body

 

 

Specificații cheie:

 

  • Eye AF în timp real pentru foto si video
  • Sistem AF hibrid cu 567 puncte
  • Fotografiere la 10fps, continuous AF pentru o secvență de 68 cadre
  • Filmare UHD 4K30p
  • Slot card dual SD UHS-II

Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:

Sony A6600 – un mirrorless pe cât de compact, pe atât de perfomant
Ai putea fi fan Sony pentru că…
Sony 14mm F/1.8 GM – obiectivul ideal pentru fotografierea aurorelor?

Tu deții un aparat foto de la Sony și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.