Care este cel mai bun microfon pentru live streaming și cum îl alegi?
- F64
- 11minutes read
Chiar dacă au fost concepute pentru înregistrarea și difuzarea sunetului, microfoanele oferă o gamă largă de posibilități de utilizare și sunt folosite de către majoritatea oamenilor: jurnaliști, prezentatori TV și radio, actori, profesori, public speakeri, vlogeri, streameri etc.
Un microfon de calitate prezintă, în principal, două funcții importante: înregistrează sunetul clar izolat de zgomotele de fundal și este rezistent în timp. Dacă ești în căutarea celui mai bun microfon pentru live streaming, în continuare îți vom prezenta care sunt proprietățile și caracteristicile unui microfon de calitate și care sunt recomandările noastre în materie de produse.
Care este cel mai bun microfon pentru live streaming?
Live streaming-ul a devenit, în adevăratul sens al cuvântului, o meserie dedicată tinerilor, fie că vorbim de industria de gaming sau de divertisment, deoarece necesită o investiție mult mai mică decât deschiderea unui business, dar și pentru că oferă flexibilitate creatorilor de conținut în ceea ce înseamnă timp, efort, confort și creativitate.
Dar ca să poți intra în această competiție a live streamerilor trebuie să ai la îndemână cel mai bun echipament audio și anume un microfon de calitate. În următoarele rânduri am pregătit o listă cu primele 3 cele mai bune microfoane de live streaming din 2021.
Hama Stream 800 HD este un tip de microfon condenser încorporat cu un filtru pop cu ecran dublu pentru înregistrarea sunetelor clare și anularea zgomotelor de fundal sau interferențelor fonice.
Este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vrei să începi un live streaming deoarece susține cele două caracteristici (sunet de calitate și rezistență crescută) pe care trebuie să le aibă un microfon de calitate, dar și altele, precum:
- Are un trepied reglabil cu prindere sigură, astfel încât să-l poți folosi foarte ușor;
- Permite conectarea prin intermediul unui cablu USB;
- Permite controlul direct între microfon și setările audio ale laptopului sau computerului pe care îl folosești pentru live streaming.
Un alt tip de microfon condenser, de data aceasta fără filtru pop, Audio-Technica AT2020 este cel mai bun pentru utilizarea în cadrul unui studio sau în cadru unui spațiu izolat fonic, fiind și accesibil din punct de vedere profesional.
Este considerat un microfon profesional deoarece îndeplinește o funcție importantă de care orice creator de conținut digital s-ar bucura: are încorporat un condensator cardioid de înaltă calitate.
Conexiunea microfonului la device-ul unde este captat sunetul se face prin cablu (XLR), acest lucru fiind singurul impediment pentru care te-ai gândi de două ori înainte să-l cumperi.
Cu toate acestea, Audio-Technica AT2020 este considerat cel mai bun microfon pentru live-streaming sub 500 de lei.
Cum alegi cel mai bun microfon pentru live streaming?
Acum că am analizat trei tipuri de microfoane diferite și caracteristicile specifice ale acestora, a venit momentul să descoperi cum poți să alegi cel mai bun microfon pentru live streaming în funcție de necesitățile, preferințele și bugetul tău.
Atunci când vrei să alegi un microfon de calitate trebuie să ai în vedere câteva proprietăți care fac procesul de înregistrare a sunetului să fie optim și ușor accesibil, fie că ești amator sau profesionist.
#1 Tipul de microfon
Există două tipuri de microfoane profesionale care sunt folosite în studio: microfoane dinamice și microfoane cu condensator. Microfoanele dinamice sunt, de obicei, mai rezistente și nu captează sunetul pe care îl fac la manevrare. În schimb, microfoanele cu condensator sunt mai sensibile, de aceea acestea montate pe stativ. Totodată, aceste microfoane sunt concepute special pentru contexte live, cu un răspuns în frecvență excelent și cu abilități rapide de răspuns la schimbările de volum.
#2 Tipul de conectivitate
Microfoanele se pot conecta la sursa unde vor fi captate sunetele prin două modalități: prin cablu (XLR) sau prin USB. Desigur, cele mai multe persoane care se ocupă de live streaming și vlogging folosesc microfoane cu USB pentru că este o opțiune convenabilă și este ușor de instalat. Cu toate acestea, microfoanele XLR sunt și ele preferatele unora dintre cei mari live streameri deoarece consideră că semnalul de la microfon la computer/laptop este mai bun.
#3 Bugetul
Este foarte important să-ți stabilești un buget atunci când te gândești la achiziționarea unui microfon pentru live streaming. În același timp, trebuie să iei în considerare că dacă vrei să îți cumperi un microfon ieftin, va trebui să investești în accesoriile externe pentru a avea un rezultat de calitate în final. De aceea, cel mai bine este să compari câteva tipuri de microfoane pentru a vedea care se încadrează în preferințele tale de preț și calitate. Nu uita că Audio-Technica AT2020 nu depășește valoarea de 500 de lei și, cu toate acestea, este unul dintre cele mai bune microfoane profesionale pentru live stream.
#4 Filtrul pop
De obicei, microfoanele incorporate cu un filtru pop sunt considerate cele mai profesionale deoarece acestea anulează zgomotul de fundal, prin filtrarea sunetului în funcție de proximitate și permit înregistrarea la un nivel superior. Poți lua în considerare, atunci când alegi un microfon pentru live stream-ul tău, ca acesta să aibă un filtru pentru sunet.
De-a lungul timpului, după ce ți-ai construit o comunitate care să îți urmărească frecvent conținutul digital și ai intrat în contact cu “veteranii” live streaming-ului, îți vei da seama care este cel mai bun echipament audio pe care trebuie să îl ai ca să înregistrezi un sunet de calitate și să oferi valoare conținutului propriu.
Dacă ești interesant de microfoane pentru live stream și alte accesorii adiacente, intră pe F64.ro pentru a descoperi produsele de care ai nevoie.
Poate te-ar mai interesa și următoarele microfoane:
Poate te-ar mai interesa și următoarele articole:
Sperăm că această listă te va ajuta să alegi microfonul potrivit pentru tine. Tu pe ce microfon ai pus ochii? Lasă-ne un comentariu!