Panasonic LUMIX BS1H – noua cameră Full-Frame 6K mirrorles tip box pentru cinema și transmisiuni live

Panasonic anunță lansarea noii camere Full-Frame mirrorles tip box LUMIX DC-BS1H. Această cameră, așa cum exprimă literalmente numele său, este o cameră multifuncțională de tip box care combină performanțele video de calitate cinematografică ale LUMIX S1H cu un aspect flexibil, ușor de implementat. Folosind un senzor Full-Frame de 24 megapixeli cu tehnologie ISO Dual Native, LUMIX BS1H are un potențial îmbogățit, oferind inclusiv înregistrarea de rezoluție înaltă de 6 K, bokeh impresionant, performanță la lumină scăzută, gama dinamică largă de mai mult de 14 stopuri V-Log și altele.

Datorită conectivității și mobilității sale ridicate, utilizatorii pot include ușor BS1H în sistemul lor ideal de camere, în funcție de scenariu. Aspectul consistent al imaginilor reduce procesul de post producție atunci când alte camere de producție tip Panasonic LUMIX, cum ar fi BGH1, o cameră în stil box Micro Four Thirds sau S1H, o cameră cinematografică Full-Frame mirrorless, sunt utilizate împreună.  

Video de calitatea unei producții cinematografice cu senzor Full-Frame de 35 mm

BS1H conține un senzor CMOS Full-Frame de 24,2 megapixeli de 35 mm (35,6 mm x 23,8 mm) care captează la rezoluție 6K, adică rezoluție activă de 6.024 x 4.016. Adoptarea unui OLPF (filtru optic low pass) suprimă moire și culorile false. Senzorul de imagine cu ISO dual nativ din BS1H minimizează generarea de zgomot, alegând utilizarea unui circuit optim în funcție de sensibilitate înainte de amplificarea semnalului. În combinație cu procesarea optimă a semnalului de către Venus Engine, asigură înregistrarea cu sensibilitate ridicată ISO 51200 cu zgomot minim.

Maximizând utilizarea pixelilor în senzorul de imagine Full-Frame, LUMIX BS1H este capabil de înregistrare video cursivă la rezoluție înaltă de 6K / 24p, 5.4K / 30p (raport de imagine 3: 2) sau 5.9K / 30p (raport de imagine16: 9). De asemenea, oferă înregistrare video HEVC 60p 4K/C4K*1 pe 10 biți atunci când se utilizează zona de imagine echivalentă cu Super 35mm. 4K30p 4: 2: 2 pe 10 biți este înregistrabil în H.264 în întreaga suprafață a senzorului. Datele sale de înaltă rezoluție pot fi folosite și pentru crearea videoclipurilor 4K cu o calitate a imaginii mai ridicată sau pentru decuparea imaginilor în 4K.

Gama dinamică măsoară intervalul de luminanță pe care îl poate capta o cameră digitală. LUMIX BS1H oferă peste 14 stopuri în gama dinamică cu V-Log, la fel ca videocamerelor cinematografice Panasonic, pentru a reproduce cu precizie totul, de la zonele întunecate la cele luminoase.

Capacitatea de a capta culori exacte și tonuri bogate ale pielii este o necesitate pentru orice regizor. LUMIX BS1H importă renumita colorimetrie a gamei VariCam de camere de cinema. LUMIX BS1H captează folosind V-Log/V-Gamut pentru a oferi o gamă dinamică ridicată și culori largi. V-Log redă o imagine foarte plată, păstrând în același timp toate informațiile de culoare din imagine. Aceasta înseamnă că există un nivel mai mare posibil de ajustare atunci când imaginile sunt supuse proceselor de post-producție. Senzorul CMOS al LUMIX BS1H realizează o gamă largă de culori cunoscută sub numele de V-Gamut, care este spațiul optim de culoare al BS1H și obține un spațiu de culoare mai larg decât BT.2020. V-Log are caracteristici ale curbei Log care amintesc oarecum de filmul negativ, iar V-Gamut oferă un spațiu de culoare chiar mai mare decât filmul.

Pe lângă înregistrarea video HDR (High Dynamic Range), camera înregistrează videoclipuri cu o curbă gamma compatibilă cu ITU-R BT.2100, iar utilizatorul poate alege acum Hybrid Log Gamma (HLG) în stil foto.

LUMIX BS1H oferă, de asemenea, detectarea subiectului în timp real, cu o tehnologie avansată de tip Deep Learning, pentru a realiza focalizarea precisă asupra subiectului, cum ar fi oamenii și animalele, chiar dacă acestea se mișcă rapid.

O mare varietate de formate de înregistrare, rate de cadre și rezoluții la maximum 6K

LUMIX BS1H este capabil de a furniza la ieșire HDMI 4: 2: 2 pe 10 biți 4K 60p / 50p. Adoptând o nouă structură de dispersie a căldurii, permite realizarea de înregistrări video nelimitate într-o largă varietate de formate, inclusiv modul anamorfic 4: 3, pentru a satisface nevoile profesionale.

Mai mult, oferind două alternative pentru fluxul de lucru RAW, BS1H corespunde mai mult nevoilor creative diverse. [5.9K] / [4K] / [Anamorfic (4: 3) 3.5K] video RAW pe 12 biți poate fi transmis prin HDMI pentru a fi salvat ca Apple ProRes RAW în Atomos Ninja V sau pentru ca Blackmagic RAW în Blackmagic Video Assist 12G HDR.

VFR (Variable Frame Rate) permite utilizatorilor să înregistreze videoclipuri accelerate/încetinite în C4K / 4K (60 fps, maxim 2,5x mai lent în 24p) și FHD (180 fps, maxim 7,5x mai lent în 24p). Rata minimă de cadre pentru video cu mișcare rapidă este de 2 fps. În plus, videoclipul HFR (High Frame Rate) cu sunet este de asemenea înregistrabil chiar și atunci când se utilizează focalizarea automată. O varietate de efecte sunt disponibile pentru producerea unui videoclip cu mișcare lentă prin procesul de post-producție.

LUMIX BS1H a adoptat o nouă structură de dispersie a căldurii pentru a realiza înregistrări video nelimitate. Cadrul corpului este compus din aliaj de aluminiu și magneziu pentru a oferi atât durabilitate, cât și greutate redusă.

Pentru a susține o nevoie crescândă de streaming live, BS1H un streaming IP care permite transmiterea de imagini la distanță, de înaltă calitate, către platforme de streaming social online, cu conexiune PC prin rețea LAN cablată. În special, LUMIX BS1H poate transmite video 4K 60p (50p) în H.265. H.265 realizează jumătate din rata de transfer, păstrând în același timp calitatea imaginii la fel ca H.264, ceea ce înseamnă că poate oferi o calitate a imaginii de 2 ori mai mare la același rata de transfer ca H.264. Streaming-ul în 4K de înaltă definiție la o rată de biți redusă este posibil chiar și în cazurile în care lățimea de bandă nu este suficient de largă.

O gamă largă de conexiuni pentru posibilități nelimitate

Cu cadrul corpului compus din aliaj de aluminiu și magneziu, LUMIX BS1H este o cameră compactă și ușoară, dar durabilă, în stil box care oferă o varietate de porturi practice. În plus față de un USB 3.1 tip C, sunt echipate un terminal 3G-SDI (BNC) și un HDMI de tip A, care pot fi utilizate simultan ca ieșiri. Mai mult, funcțiile Genlock IN (BNC) și Timecode IN / OUT (BNC), care permit înregistrarea video sincronizată, sunt disponibile pentru a construi un sistem scalabil cu monitoare externe, platforme și gimbaluri furnizate alți producători. Când este conectată la rețeaua LAN, protocolul Power over Ethernet + (PoE +) facilitează instalarea fizică și electrică. Controlul a maximum 12  camere LUMIX BS1H este disponibil utilizând software-ul Panasonic LUMIX Tether for Multicam*1. LUMIX BS1H este, de asemenea, echipat cu două locașuri pentru carduri SD, cu posibilitatea de înregistrare tip backup sau înregistrare tip relay.

Utilizarea obiectivelor LUMIX S Series cu BS1H oferă alte avantaje. Funcția Boost I.S. (Video) (stabilizator de imagine) poate fi activată și un control AF/AE superior este disponibil atunci când se utilizează un obiectiv din serie LUMIX S cu O.I.S. (Stabilizator optic de imagine).

Alte dotări practice

・ Lămpi de demnalizare (una în față și una în spate), o lampă de confirmare a conectării la rețea
・ Comutator blocare funcționare și 5 butoane funcționale
・ Conector audio Φ3.5 (intrare / ieșire) compatibil și cu adaptorul XLR DMW-XLR1 (vândut separat)
・ Unitate de telecomandă generică φ2,5mm
・ Conectivitate Wi-Fi de 2,4 GHz și Bluetooth 4.2 (BLE)
・ Controlul camerei la distanță folosind aplicația *2 (LUMIX Tether pentru Multicam și LUMIX Sync)
・ Fotografiere la distanță cu software-ul LUMIX Tether pentru Multicam
・ Un SDK *3 (Software Development Kit) pentru controlul camerei prin USB / LAN va fi furnizat gratuit.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla informații despre lansările de produse importante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Tu deții un aparat de la Panasonic? Dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.