Canon prezintă fotografia câştigătoare a competiţiei Redline Challenge

Canon anunţăştigătorul primei ediţii a competiţiei de fotografie Redline Challenge, având ca temă Light in the Dark (Lumină în  întuneric) și prezintă o scurtă selecţie de imagini excepţionale alese din peste 36.000 de fotografii trimise  

Imaginea câştigătoare este Lost Highway, de Piotr Skrzypiec, care surprinde viaductul Črni Kal, din Slovenia, lung de 1000 de metri, învăluit în ceaţă

Canon este încântat să anunţe câştigătorul competiţiei de fotografie Redline Challenge, având ca temă Light in the Dark (Lumină în  întuneric), iar acesta este Piotr Skrzypiec din Polonia, care locuieşte acum în Slovenia şi care a uimit juriul cu fotografia sa incredibilă, Lost Highway. Piotr va primi un kit Canon în valoare de peste 14.000€, care include un aparat foto EOS R5 şi obiective RF pentru a putea atinge un nou nivel de creativitate. Fotograful va primi şi tema unui proiect personal de fotografie, cât şi mentorat de la juratul şi Ambasadorul Canon Lorenz Holder.

Despre câștigarea competiţiei, Piotr Skrzypiec a declarat: „Este greu să descriu cum mă simt – sunt foarte surprins, dar este şi o realizare extraordinară, mai ales că, atunci când m-am înscris în competiţie, am trimis trei fotografii şi apoi am aflat că toate au fost selectate pe lista scurtă. Premiul este cel mai bun set de echipamente pe care mi l-aş putea dori şi de-abia aştept să pun mâna pe Canon EOS R5. Mi se pare echipamentul potrivit pentru stilul meu de fotografie – peisaje, natură şi macro.“

Fotografia câştigătoare şi lista scurtă au fost selectate din 36.195 de imagini de către prestigiosul juriu Canon în cadrul unei sesiuni video organizată de vlogger-ul şi fotograful Kai Wong, pe care o puteţi urmări pe canalul de YouTube Canon şi unde puteţi vedea şi momente inedite din timpul procesului de jurizare. Alături de Lorenz Holder, din juriu au mai făcut parte şi Ambasadorul Canon şi fotograful de documentare, Laura El-Tantawy, director artistic şi curator de artă premiat, Monica Allende, redactorul-şef al publicaţiei The Wider Image, Gabrielle Fonseca Johnson şi Directorul de marketing al diviziei europene pentru Canon EMEA, Susie Donaldson.

Pierre-Emmanuel Samson din Franţa a surprins un peisaj urban în lumină de neon, în Japonia
Fotograful Goran Loncar, care trăieşte în Dublin, a suprins castelul Ross sub cerul înstelat

De la scene stradale schimbătoare la portrete în lumină puternică de neon, participanţii la Redline Challenge şi-au depăşit limitele, şi-au exprimat creativitatea şi au descoperit stiluri şi tehnici noi. Fotografii din lista scurtă de mai jos au fost selectaţi pentru capacitatea lor de a reinterpreta tema Light in the Dark (Lumina din întuneric), realizând imagini originale ca tehnică şi interpretare.

Fotograful francez, Andrée Letendre, a surprins câteva maimuţe care coboară pe o clădire şi sunt privite de un cuplu.

Susie Donaldson, Director de Marketing ITCG Europa pentru Canon EMEA, a declarat: „În calitate de jurat al competiţiei Redline Challenge, am fost uimită de câte interpretări unice ale acestei teme am primit, precum şi de abilităţile tehnice ale participanţilor. Au fost câteva fotografii extraordinare, dar imaginea câştigătoare, Lost Highway, ne-a impresionat atât de mult încât reveneam la ea tot timpul. Aceasta reflectă foarte bine tema, dar şi vremurile pe care le trăim acum şi surprinde perfect ideea de a ieşi din ceva şi de a continua pe un drum nou cu speranţa unui viitor mai bun. Felicitări tuturor fotografilor nominalizaţi pe lista scurtă şi lui Piotr, câştigătorul nostru! Aşteptăm cu nerăbdare să ne arăţi ce vei surprinde cu ajutorul noului tău kit Canon!“

 Toate imaginile selectate în lista scurtă şi fotografia câştigătoare pot fi văzute aici, iar sesiunea video poate fi urmărită aici.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele importante pentru comunitatea de creatori de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.