Canon este alături de cineaști și oferă o nouă variantă de firmware pentru aparatele profesionale

Canon Europe anunţă astăzi actualizări de firmware pentru modelele EOS R5 , EOS R6 (firmware v1.4) şi EOS-1D X Mark III (firmware v1.5). Venind în întâmpinarea opiniilor exprimate de utilizatori, aceste actualizări de firmware duc cele 3 camere la performanţe de filmare profesioniste.

Conţinut video la calitate cinematografică

Disponibil deja pentru EOS R5, Canon Log 3 (C-Log 3) va putea fi folosit şi pe modelele EOS R6 şi EOS-1D X Mark III datorită acestei actualizări de firmware. Canon Log 3 extinde intervalul dinamic şi oferă mai multe opţiuni de culoare care vă ajută să obţineţi conţinut video de calitate ridicată, asemenea camerelor de filmat standard folosite la Hollywood. Această curbă gama logaritmică creşte compatibilitatea acestor modele cu fluxurile de lucru din producţia cinematografică, facilitând balansarea culorilor până la potrivirea perfectă cu cele produse de camerele din seria Canon Cinema EOS.

Fluxuri de lucru video simplificate

Pe lângă C-Log 3, actualizările de firmware oferă şi posibilitatea de înregistrare pe două carduri pentru toate cele trei modele. Acum utilizatorii pot înregistra cu aceleaşi setări de rezoluţie, cps şi codec pe ambele carduri, având garanţia că filmarea nu se pierde chiar dacă unul dintre carduri are erori . Actualizarea de firmware pentru EOS-1D X Mark III şi EOS R5 asigură compatibilitatea cu noile carduri CFexpress VPG400 standard, garantând o viteză de scriere minimă de 400 MB pe secundă, pentru mai multă flexibilitate la filmare. Acest aspect este esenţial pentru filmările 8k sau RAW.

 

Compatibilitate cu produsele de cinema

Actualizarea de firmware pentru EOS R5 va oferi compatibilitate cu obiectivele servo zoom Canon Cine CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S şi CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S, iar utilizatorii acestui model vor putea duce conţinutul video la un nivel superior . Datorită noului firmware, utilizatorii de EOS R5 pot controla din aparat expunerea, focalizarea şi zoomul şi pot porni înregistrarea folosind butonul de înregistrare al obiectivelor Canon Cine cu servo zoom. De asemenea, această compatibilitate se aplică şi la utilizarea cu software-ul Canon EOS utility şi Camera Connect, aşadar utilizatorii vor putea integra fără probleme EOS R5 în orice flux de lucru.

Noul firmware pentru modelul Canon EOS R5 permite înregistrarea externă 8K full frame ProRes RAW şi 5K cropped ProRes RAW atunci când aparatul este conectat la un dispozitiv de înregistrare Atomos Ninja V+ şi înregistrarea 5K cropped ProRes RAW cu ajutorul dispozitivelor de înregistrare Atomos Ninja V, pentru calitate uimitoare a imaginii cu ajutorul unui sistem de camere compact şi accesibil.

Când este folosit împreună cu EOS R5, Atomos Ninja V+ poate înregistra 8K la 30 cps, oferind noi oportunităţi cineaştilor şi videografilor. Aceste formate de înregistrare profesionale permit modificarea fără efort a nivelului de alb şi a valorii ISO în timpul procesării.

Aceste actualizări de firmware aduc funcţii video noi cu ajutorul cărora utilizatorii pot atinge un nou nivel de producţie.

Actualizarea pentru EOS R5 va fi disponibilă în vara anului 2021.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla cele mai importante noutăți pentru comunitatea de fotografi și videografi!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.