Canon anunță primele detalii despre EOS R3 și noi obiective RF

Astăzi, odată cu lansarea celor trei obiective RF inovatoare şi a noii aplicaţii de transfer de fişiere, Canon Inc. anunţă dezvoltarea modelului EOS R3 – cel mai nou aparat foto Canon mirrorless, ultra-rapid şi cu viteză foarte mare de reacţie. Cu un design inovator, noul aparat foto îi va ajuta pe fotografii de sport şi ştiri să facă faţă provocărilor şi îşi să depăşească limitele. Preluând calităţile specifice modelelor Canon DSLR şi mirrorless, EOS R3 este un adevărat model hibrid, un aparat foto de generaţie viitoare pentru fotografii de sport şi ştiri de azi şi de mâine.

EOS R3 foloseşte un senzor BSI CMOS suprapus, complet nou, dezvoltat de Canon, un procesor de imagine DIGIC X puternic, poate fotografia cu 30cps cu urmărire AF/AE, cu detectarea ochilor, a capului şi a corpului şi foloseşte Sistemul revoluţionar Eye Control Function de control al focalizării automate. Este aparatul foto ideal pentru fotografii de acţiune care îşi doresc imagini de calitate cu obiecte care se deplasează la viteze foarte mari, când fotografiază sau filmează.

Bazat pe revoluţionarul Sistem EOS R, cu Montură RF şi folosit cu un obiectiv inovator Canon RF, noul model oferă avantaje unice în comparaţie cu oricare alte combinaţii body/obiectiv. Cu ajutorul unor obiective precum cele două modele lansate astăzi, RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM, fotografii profesionişti vor putea obţine excelenţă optică şi performanţe fără egal.

Cinci lucruri pe care trebuie să le știți despre noul model EOS R3

#1 Calitate înaltă la viteză mare

EOS R3 este primul aparat foto din seria EOS care are un senzor BSI CMOS suprapus complet nou de 35 de mm – proiectat de Canon. Folosind puterea procesorului de imagine DIGIC X, utilizatorii modelului EOS R3 vor putea fotografia şi filma la viteze uimitoare şi la un nivel nou. Modelul poate realiza 30cps cu urmărire AF/AE cu distorsionare minimă a imaginii când foloseşte obturatorul electronic, ideal pentru fotografii sportivi profesionişti care au nevoie să surprindă acţiunea într-o fracţiune de secundă.

#2 Urmărire impresionantă a acțiunii cu mișcare rapidă

Utilizatorii pot deveni foarte creativi cu ajutorul focalizării şi urmăririi extrem de precise a acţiunilor cu mişcare rapidă. EOS R3 foloseşte Dual Pixel CMOS AF de generaţie următoare pentru a urmări ochii, capul şi corpul subiecților care se deplasează cu viteză mare, ideal pentru surprinderea celor mai fine detalii într-o fracţiune de secundă. În plus, Canon a menţionat că va adăuga un nou subiect (care va fi dezvăluit ulterior) funcţiei de urmărire AF.

#3 Control AF prin simpla mișcare a ochilor

EOS R3 va folosi tehnologia utilizată în premieră la Canon EOS R5, într-o variantă nouă şi îmbunătăţită. Acesta este primul model EOS digital care aduce noii generaţii de fotografi sistemul Canon ultrarevoluţionar Eye Control Function de control al focalizării automate, ce permite selectarea şi mutarea punctului AF cu ajutorul ochiului prin vizor. Această funcţie instinctivă le oferă fotografilor profesionişti un mod natural şi rapid de a controla focalizarea automată. Reducând timpul de focalizare, care de obicei se realizează cu ajutorul unui multi-controler sau al unui buton, această funcţie este perfectă pentru cei care vor să fotografieze rapid un subiect important, indiferent că este vorba de o ştire sau de un eveniment sportiv.

#4 Aspect profesional

Inspirat de modelele din seria EOS-1D, corpul modelului EOS R3 permite controlul extrem de intuitiv în cele mai dificile situaţii profesionale. Utilizatorii se pot aştepta la aceeaşi rezistenţă la praf şi la umezeală ca în cazul modelelor din renumita serie EOS-1. De asemenea, modelul are un grip integrat, extrem de apreciat de utilizatorii seriei EOS-1D. EOS R3 le va oferi utilizatorilor încrederea necesară pentru a continua să fotografieze în orice condiţii, fie că se află la marginea terenului sau pe marginea piscinei, în interior sau exterior, în viscol sau în soare.

#5 Conectare rapidă - Vă prezentăm noua aplicație Canon Mobile File Transfer

EOS R3 va fi compatibil cu aplicaţia Canon Mobile File Transfer pentru telefoane inteligente. Aceasta oferă un mod nou de transferare a imaginilor şi accelerează fluxul de lucru folosind serviciile de date mobile, fără a fi nevoie de echipamente LAN pentru conectare cu fir.

În luna iunie Canon va lansa Versiunea 1.2 a aplicaţiei Mobile File Transfer pentru iOS via App Store, care este compatibilă cu modelele Canon EOS-1D X Mark III, EOS R5 şi EOS R6. Compatibilitatea cu Android va fi adăugată ulterior.

De asemenea, Canon lansează astăzi obiectivul RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – un obiectiv impresionant pentru fotografii macro şi portrete care este primul obiectiv macro AF din lume cu mărire de 1.4x. În plus, Canon a oferit detalii despre RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM, două obiective telefoto fixe dedicate fotografilor profesionişti de natură şi sporturi. Obiectivele oferă distanţe focale uimitoare şi funcţii incredibile, mai ales când sunt folosite împreună cu noul model EOS R3.

RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM se alătură gamei extinse de obiective RF, cele mai bune din industrie, create pentru Sistemul EOS R Canon – un sistem gândit pentru viitor şi care oferă posibilităţi fără precedent fotografilor de azi şi de mâine. Ideale pentru fotografii profesionişti de natură şi sporturi, aceste obiective telefoto sunt primele din gama RF care oferă double power drive, ce permite focalizarea automată extrem de rapidă şi ajută fotografii să urmărească acţiunea chiar şi atunci când fotografiază la 30cps.

De asemenea, Canon lansează astăzi şi RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – primul obiectiv macro AF din lume cu mărire de 1.4x[i]. Acest obiectiv nu trebuie să lipsească din kit-ul fotografilor amatori sau profesionişti care doresc să fie mai creativi folosind avantajele oferite de aparatele foto şi obiectivele din Sistemul EOS R.

Urmărește-ne pentru a afla noutățile despre lansările de produse relevante pentru comunitatea creatorilor de conținut!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Ramane de vazut cum va sta pe partea de overheating /video.. Pana apare R5c… mai este se pare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.