Boya BY-WM3D: Microfonul wireless ideal pentru lucrul de acasă

Odată cu dezvoltarea conținutului video online și cu necesitatea înregistrării și transmiterii acestuia pe canalele media precum Youtube, Facebook sau Instagram, a fost evidentă nevoia de echipamente dedicate acestor activități. Și pentru că una din problemele esențiale ale creatorilor de conținut este captarea de calitate a sunetului, fie că vorbim despre interviuri, muzică, training sau evenimente online, atât utilizatorii de smartphone cât și cei ce filmează cu aparate foto mirrorless/DSLR sau camere video au început să simtă nevoia unui upgrade pe partea audio. Astfel, deși exista numeroase soluții croite pe bugete reduse sau niveluri de pretenții mai ridicate, Boya a venit cu o propunere compactă, all-in-one de captare wireless a vocii, compatibilă cu majoritatea telefoanelor sau camerelor: BY-WM3D, un sistem wireless digital, cu microfon încorporat, delicat și suficient de discret, ce se conectează direct în mufa de intrare audio și care oferă una dintre cele mai accesibile soluții de înregistrare sunet de pe piață.

Este recomandat atât creatorilor de conținut, cât și pentru lucrul de acasă, fiind foarte util pentru conferințele de pe Zoom, dar și vlog sau review si unboxing de produs. Este foarte ușor de transportat și prin urmare poate fi folosit în călătorii. Vine împachetat într-o carcasă mică, ce și încarca receptorul și transmițătorul, acestea fiind dotate cu acumulator încorporat.

Aria acoperirii semnalului este de 10-15 metri, iar microfonul este conceput atât pentru laptop-uri și PC-uri, cât și pentru smartphone, tabletă dar și camere foto sau video.

Pachetul conține:

 • Carcasă încărcare
 • Transmțător
 • Receiver
 • Protecții vânt (burete, blana)
 • Cablu de incarcare 30cm Type-C – USB-A

Avantajele microfoanelor wireless

Microfoanele wireless prezintă o mulțime de avantaje față de cele tradiționale:

 • Sunt fără fir – Mult mai ușor de folosit în deplasări
 • Permit o ușurință mult mai mare a mișcării
 • Multe sisteme wireless funcționează cu distanțe mari între emițător și receptor
 • Sunt discrete
 • Sunt durabile

Sisteme de microfoane fără fir – la ce sunt folosite?

Unul dintre cele mai importante avantaje ale microfoanelor wireless este versatilitatea acestora. Astfel, ele sunt esențiale pentru fluxurile de lucru din multe domenii creative și profesionale și au fost esențiale pentru dezvoltarea multor formate media încă de la începuturile lor.

Realizarea de filme și streaming

Producătorii de filme și vloggerii au fost cei mai pasionați adepți ai tehnologiei microfoanelor wireles.

Educație și evenimente

Microfoanele fără fir sunt extrem de utile în mediile educaționale, permițând profesorilor, lectorilor și vorbitorilor să se deplaseze liber. Acest lucru este valabil pentru orice tip de prezentare, de la seminarii și conferințe la evenimente publice. Microfoanele wireless oferă o soluție eficientă pentru a transmite și înregistra audio.

Ce să ai în vedere atunci când achiziționezi un microfon wireless digital

Există o mulțime de modele de microfoane wireless, fiecare conceput având în vedere o aplicare specifică a acestuia. Unele acoperă numeroase aplicații, altele sunt adaptate pentru un scop. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în considerare atunci când achiziționați un microfon fără fir:

 • Tipul de microfon – Doriți un sistem wireless cu un microfon portabil, lavalieră sau cu cască?
 • Gama – O regulă bună este să te gândești la cât de departe te vei afla de subiectul tău
 • Dimensiunea
 • Durata de viață a bateriei – Durata de viață, dimensiunea și autonomia bateriei trebuie luate în considerare împreună.
 • Latența

Iată un review interesant al acestui microfon, realizat chiar de un creator de conținut, într-un mod hazliu, însă care ilustrează practic de ce tocmai acest sistem wireless este soluția:

Tu ce calități consideri că ar trebui să aibă un microfon wireless, pentru a fi util în crearea de conținut și în munca de acasă? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.