Fotografia de eveniment, cu Dana Tudoran

Pe data de 9 aprilie 2021 a avut loc evenimentul Fotografia de eveniment, cu Dana Tudoran, în cadrul Canon Gear UP. Fotografia de eveniment poate fi o adevărată provocare chiar și pentru fotografii profesioniști.  Alături de Dana Tudoran am abordat subiectul fotografiei de eveniment, am discutat despre cum trebuie să spunem o poveste prin fotografii. Am despicat firul în patru pentru a înțelege rolul unui povestitor, principiile după care alegem elementele cheie ale unei nunți, structura unei povești, dar cel mai important, cum punem în practică toate aceste aspecte.

Dana iubește fotografia de nuntă. Consideră că imaginile sale sunt o reflexie personală. Fotografia este despre comunicare și sentiment. A fi cel mai bun în acest domeniu înseamnă să reușești să surprinzi acea emoție care nu este nicicum forțată, care reprezintă o amprentă unică. Acest lucru o motivează și o face să spună că își iubește meseria.

Ce conține trusa Danei Tudoran

Canon EOS R6
Canon RF 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F2
Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon Speedlite 600EX II-RT

Primele zece minute sunt minute de acomodare. E important și pentru mine să mă acomodez în locul în care mă aflu, dar și pentru cei din cameră să se obișnuiască cu prezența mea. Vreau să iau pulsul, să văd încăperea, să văd ce se întâmplă, de ce elemente pot să mă leg. La eveniment, îți cauți unghiurile, experimentezi. Încerc să nu am nicio intervenție și să nu dictez lucrurile. Încerc să folosesc flash-ul doar la restaurant. În general folosesc cea mai deschisă valoare a diafragmei. Obiectivele fixe mă fac mai creativă, eu decid scena. Este bine să încerci să lucrezi cât poți de liber.

Dana Tudoran

Poți urmări întreaga prezentare aici:

Tu ce elemente consideri că sunt esențiale atunci când vorbim de fotografia de eveniment? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *