Fotografia de eveniment, cu Dana Tudoran

Pe data de 9 aprilie 2021 a avut loc evenimentul Fotografia de eveniment, cu Dana Tudoran, în cadrul Canon Gear UP. Fotografia de eveniment poate fi o adevărată provocare chiar și pentru fotografii profesioniști.  Alături de Dana Tudoran am abordat subiectul fotografiei de eveniment, am discutat despre cum trebuie să spunem o poveste prin fotografii. Am despicat firul în patru pentru a înțelege rolul unui povestitor, principiile după care alegem elementele cheie ale unei nunți, structura unei povești, dar cel mai important, cum punem în practică toate aceste aspecte.

Dana iubește fotografia de nuntă. Consideră că imaginile sale sunt o reflexie personală. Fotografia este despre comunicare și sentiment. A fi cel mai bun în acest domeniu înseamnă să reușești să surprinzi acea emoție care nu este nicicum forțată, care reprezintă o amprentă unică. Acest lucru o motivează și o face să spună că își iubește meseria.

Ce conține trusa Danei Tudoran

Canon EOS R6
Canon RF 85mm Obiectiv Foto Mirrorless F2
Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon Speedlite 600EX II-RT

Primele zece minute sunt minute de acomodare. E important și pentru mine să mă acomodez în locul în care mă aflu, dar și pentru cei din cameră să se obișnuiască cu prezența mea. Vreau să iau pulsul, să văd încăperea, să văd ce se întâmplă, de ce elemente pot să mă leg. La eveniment, îți cauți unghiurile, experimentezi. Încerc să nu am nicio intervenție și să nu dictez lucrurile. Încerc să folosesc flash-ul doar la restaurant. În general folosesc cea mai deschisă valoare a diafragmei. Obiectivele fixe mă fac mai creativă, eu decid scena. Este bine să încerci să lucrezi cât poți de liber.

Dana Tudoran

Poți urmări întreaga prezentare aici:

Tu ce elemente consideri că sunt esențiale atunci când vorbim de fotografia de eveniment? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.