Zilele Panasonic, pentru prima oară la F64!

În perioada 18 – 26 martie, organizăm pentru prima oară Zilele Panasonic. Vom avea parte atât de evenimente LIVE, dedicate pasionaților de fotografie și videografie, cât și de oferte la produsele Panasonic. Ele sunt menite să aprindă curiozitatea oricărui pasionat de lumea foto-video. Ce te așteaptă? Iubire pentru fotografie, imaginație, creativitate, emoție, fotografi și videografi de la care avem de învățat și mai ales evenimente online (transmisii LIVE), în care vom afla mai multe despre echipamentele Panasonic ale momentului, de la fotografi cu experiență, plus o mulțime de oferte și reduceri speciale, dedicate creatorilor de conținut.

În cadrul acestei ediții, evenimentele vor fi online. Pentru prima ediție Zilele Panasonic, am ales subiecte interesante, prezentate de speakeri renumiți în comunitatea foto-video, care așteaptă întrebările tale în cadrul sesiunilor live.

Te-am făcut curios? Iată care este ordinea evenimentelor din Zilele Panasonic la F64!

18 martie 2021, ora 20:00

 

În cadrul acestui workshop, Vali Bărbulescu va demonstra, pas cu pas, procesul de realizare a unei ședințe foto de portret, de la alegerea locației, stabilirea schemei de lumini, comunicarea cu subiectul, editare și însemnătatea unui portret reușit.

Un alt punct al discuției va fi reprezentat de fotografia tip headshot, foarte importantă pentr actori, entertaineri, dar și pentru orice persoană corporate care își dorește o imagine bună.

Echipamentul pe care îl va folosi este reprezentat de Panasonic S1R

 

Vali Bărbulescu a descoperit fotografia în urmă cu 10 ani și de atunci se află într-o călătorie vizuală continuă. Fascinat de frumusețea umană, fiecare portret realizat de el se constituie într-o poveste spusă într-o fracțiune de secundă. Atracția pentru estetic în forme și spatiu l-a dus către fotografia de fashion, pe care Vali o realizează natural, într-o manieră clasică dar cu o rezonanță contemporană puternică.

Pasiunea, determinarea și munca susținută au făcut ca fotografiile sale să fie recunoscute în marile epicentre ale modei ca Paris, Milano, Londra sau New York.

 

A fost publicat în print și online în reviste ca Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, GQ, Vanity Fair etc. Lucrează frecvent pentru branduri ca Valentino, Dolce Gabbana, Alberta Ferretti, Bvlgari etc., iar fotografiile sale includ modele de top ca Gigi și Bella Hadid, Kendal Jenner, Taylor Hill, Izabel Goulart, Isabeli Fontana, Barbara Palvin, Kaia Gerber si cei mai importanti influenceri din zona fashion/lifestyle printre care Chiara Ferragni, Kristina Bazan, Bruna Marquezine, Cameron Dallas și Anna Dello Russo.

Hedonist avid și cu un spirit nomad, Vali Bărbulescu se folosește de fotografie pentru a realiza “the journey of his life”!

22 martie 2021, ora 20:00

Video Content Inpirațional cu Tedy Necula

Te-ai întrebat vreodată cum ajuți brandurile să ajungă la inima oamenilor? De cele mai multe ori, un simplu ”filmuleț” nu este suficient. Oamenii au nevoie de inspirație iar videoclipurile inspiraționale sunt aur pentru orice brand.

Cum produci un video cu emoție și cinematic? Ce echipament minim folosești? Cum ajungi pe Netflix livrând emoție? Despre toate acestea vei descoperi alături de Tedy Necula, regizor și producător de video content inspirațional pentru branduri. Tedy Necula își va axa prezentarea exemplificând caracteristicile cheie ale Panasonic BGH, S1H și bătrâna HVX200.

 

Iată ce ne povestește Tedy Necula despre el:

”Sunt Tedy Necula. Regizor și producător, de Video Content Inspirațional pentru branduri.  Filmul meu, COBORÂM LA PRIMA este pe Netflix. Știu că prin emoție ajungi la inima oricui și asta m-a făcut să caut în orice brand esența umană care inspiră o lume și să o comunic prin video. Am o agenție de video content marketing, în care am produs campanii pentru branduri precum Fan Courier, Uber, Unicef, Consiliul European, ASPA, IBM, Procter & Gamble,  Kaufland, Chicco, Regina Maria, Banca Transilvania, LifeCare, și lista poate continua. Am ajutat peste 45 de branduri mari, startupuri și freelanceri să crească prin video content.”

23 martie 2021, ora 20:00

Astrofotograful Cătălin Beldea va prezenta ultimele proiecte la care a lucrat în anul pandemiei. Ele sunt accesibile oricărui iubitor de fotografie, nu trebuie să fiți astrofotografi sau să aveți lunetă sau telescop. E foarte posibil, totuși, ca după întâlnirea cu el să vă doriți un telescop! 

La întâlnirea de pe 23 martie se vor prezenta trei proiecte foto. Cel mai accesibil dintre ele se numește Bucharest-Henge și vă arată cum puteți fotografia Soarele la apus sau răsărit, așa cum mulți cred că doar de la mare se poate! Ei bine, sunt câteva puncte din București de unde se pot obține fotografii spectaculoase cu discul Soarelui sau al Lunii, chiar în lungul bulevardelor din București.

Al doilea proiect se referă la fenomene astronomice care se pot fotografia cu echipament fotografic normal, de pe trepied normal, fără telescop și montură astronomică. Cerul e accesibil tuturor, numai că trebuie să știm când și unde să căutăm! Știați că în iulie, anul trecut, am fost vizitați de o cometă? Cum puteați fotografia cometa chiar din oraș, vă va arăta Cătălin.

Cel de-al treilea proiect se referă la specialitatea fotografului Cătălin Beldea, un vânător de eclipse care a ajuns pe șase continente, pentru 12 eclipse totale de Soare. În vremea pandemiei, a vrut să arate că se poate călători până și în Patagonia, dacă ai cu adevărat o pasiune. A făcut incursiunea în Chile, beneficiind de o deschidere a granițelor acestui stat de doar 3 saptamani. Dacă a reușit să fotografieze eclipsa, veți vedea în prezentarea lui!
 
Nu în ultimul rând, va răspunde la toate întrebările voastre legate de ce echipament recomandă pentru fotografia de noapte, de stele și de fenomene atmosferice și astronomice.

 

Iată ce ne povestește Cătălin Beldea despre pasiunea lui pentru astofotografie:

” Sunt Cătălin Beldea, editor la revista Știință și Tehnică, astronom amator, astrofotograf și vânător de eclipse. Marea mea pasiune legată de fotografie este să călătoresc pe tot globul pentru a surprinde fenomenul de eclipsă totală de Soare. Până acum am făcut 12 expediții spre tot atâtea eclipse totale de Soare, pe șase continente. Mă interesează fotografia de noapte, conjuncțiile planetare și orice fenomen rar pe care îl pot reda în fotografii.”

26 martie 2021, ora 20:00

Fotografia de călătorie este unul dintre cele mai îndrăgite genuri fotografice. În aceste vremuri, ne amintim cu drag și nostalgie de călătoriile din trecut, admirăm fotografiile realizate în acele călătorii, așteptând alte ocazii pentru a fotografia ținuturi îndepărtate.

Alături de Alin Anghelovici, un călător care este fotograf și un fotograf care este călător, vom povesti despre fotografia de călătorie. Alin Anghelovici ne va povesti câteva experiențe din călătoriile sale și ne va da detalii despre echipamentul pe care îl folosește în funcție de călătorie, precum și despre motivele pentru care a trecut la sistemul Micro Four Thirds și cum l-a ajutat această trecere.

Realizează fotografiile în mare parte cu Lumix G9 și Lumix S1R.

Iată ce ne povestește Alin Anghelovici despre pasiunea lui pentru fotografia de călătorie:

”M-am îndragostit de fotografie încă de când eram mic și făceam drumeții cu părinții și prietenii lor. Îmi aduc aminte în special de un prieten de familie apropiat care din pură pasiune, într-o vreme în care aparatul cu film era rege, a așteptat câteva ore să fotografieze picăturile de apa curgând pe ciocul lebedelor… și doamne ce fotografii au ieșit de acolo!

Mi-am dat seama de pasiunea pe care o trăia abia mai târziu când am început eu insumi în 2007 cu fotografia de călătorie. Am început timid și foarte curând am simțit că prin fotografiile făcute aduc ceva acasă cu mine din autenticul locului și al oamenilor având astfel sansa de a retrăi puțin din experiențele avute.”

Acesta a devenit și motto-ul meu ...fotografiază ca să îți aduci aminte experiențe, senzații, peisaje, oameni și locuri îndepărtate și arată tuturor frumusețea lumii care abia așteaptă să fie descoperită și redescoperită. Îmi place să fotografiez orasul cu oamenii lui în diferite ipostaze, însă ador cel mai mult fotografia de natură. Mi se pare spectaculoasă și imprevizibilă și este pentru mine un rezervor de emoții pe care încerc să le transmit mai departe. Pentru mine fiecare fotografie spune o poveste și are o poveste în sine, de aceea, prin fotografiile mele îmi doresc să inspir oamenii să călatorească, să iasă din zona lor de confort și să aibă curajul să exploreze mai mult.

Alin Anghelovici
Ești gata să iei parte la Zilele Panasonic online? Alege evenimentul de care ești interesat de mai jos și completează formularul, iar noi te anunțăm imediat ce intrăm LIVE! Astfel nu vei rata ocazia să intri în dialog cu invitații noștri si să le adresezi în direct întrebările tale!

LIVE #1   Secretele unui portret aproape perfect cu Vali Bărbulescu (18 martie, 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #2   Video content inspirațional cu Tedy Necula (22 martie, 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #3   Fotografia astronomică cu Cătălin Beldea (23 martie, ora 8 PM). Înscrie-te AICI

LIVE #4   Fotografia de călătorie cu G9 cu Alin Anghelovici (26 martie, ora 8 PM). Înscrie-te AICI

Te așteptăm cu drag la evenimentele online, să învățăm lucruri noi despre pasiunea noastră comună alături de fotografi și videografi cu experiență! Nu uita că Panasonic Days înseamnă și o mulțime de oferte speciale. Zilele Panasonic este o campanie unde îți punem la dispoziție și o mulțime de pachete cu echipamente foto Panasonic, în așa fel încât să poți decide mai ușor care este kitul ideal pentru tine.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.