(c) Dan Mirică

Trecerea de la toamnă la iarnă pe Culoarul Rucăr-Bran

Duminică 1 Noiembrie 2020, o dimineață la care am visat de mult să o surprind în fotografii.

Planul inițial era să merg cu Răzvan Teodoreanu și Marian Plaino să ridicăm dronele la Cheia pentru un răsărit. Uitându-mă pe vreme cu câteva zile înainte am văzut că sunt șanse de ninsoare în zona Branului, așa că am schimbat planul urmând să mergem la Cheia spre apus.

Chiar dacă mai fusesem în aceeași zonă cu o săptămână în urmă într-o tură foto, bucuria de a reveni și a avea șansa de a surprinde trecerea de la toamna la iarnă era de nedescris.

Treceam cu mașina prin Sinaia și Predeal și nu vedeam deloc zăpada, începusem să-mi fac dubii legat de alegerea făcută. Ajunsesem chiar în zona Branului și nici un strop de zăpada, încercam să alungăm dubiile cu ajutorul peisajului oferit de luna plină ce se pregătea să apună. Cătălin Caciuc ni s-a alăturat și a propus să mergem în zona Șirnea căci de obicei este mai rece, și uite așa ne-a ieșit în față un peisaj de nedescris. Zăpada se așternuse ca o pătură pe pământ lăsând copacii să-și scoată mult mai bine în evidență culorile toamnei. Până să iasă soarele căutam în liniște câte o compoziție, dar pe măsură ce razele soarelui și-au făcut apariția, am început să alergăm de pe un deal pe altul pentru a ajunge în zona în care aveam cea mai bună vizibilitate.

Mai jos câteva imagini ale acestei zile…

Echipament folosit:

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Pur si simplu te lasa fara grai frumusetea redata in aceste fotografii. Felicitari !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *