(c) Ungureanu Doinel

Review Sigma 85mm F1.4 DG HSM Canon

Este pentru prima oara în aproape 10 ani de Fotografie de Beauty/ Editorial, când recenzia nu este despre produsele de Make-up sau Skin Care și este despre un obiectiv foto. Eu fiind la baza make-up artist, iar în timp am ajuns să-mi realizez singur materialele promoționale foto care mă vizau pe mine ca make-up artist sau a partenerilor mei pe partea de Make-up Brand sau Hair Brand.

 Timp de aproape 10 ani am căutat  să-mi perfecționez tehnica de fotografiere, să caut cele mai bune soluții atât ca mod de iluminare, aparat foto, iar concluzia la care am ajuns este una singură: calitatea lentilei este pe primul loc, apoi mărimea senzorului în functie de job/print. Sunt câteva lucruri importante de urmărit atunci când vrei să treci de la un echipament foto la altul,  în cazul de față vorbim despre obiectivele foto iar ca prim sfat important este să le testați direct pe tipul de job pe care îl abordati, la fel cum am făcut și eu cu Sigma 85mm F1.4 DG HSM Canon, deoarece fiecare ramură  a fotografiei are particularitatea sa, iar ce imi este potrivit mie pe subiect nu-ți poate fi potrivit tie. Eu abordez fotografia comercială, promovând textura, culoare, iar punctul cel mai important pe care îl urmăresc eu când testez sau vreau să-mi achiziționez o lentilă este rapiditatea și acuratetea focus-ului, restul se mai pot corecta din post procesare. 

(c) Ungureanu Doinel

Am testat Sigma 85mm F1.4 DG HSM Canon pe două tipuri de job total diferite: primul a fost unul de Fashion E-commerce Photography, unde modelul este într-o continuă mișcare,  de unde am selectat 3 fotografii de pe set;  iar al doilea, un editorial de beauty, un job mai static din partea modelului,  de unde am selectat tot 3 fotografii. Caracteristicile banuiesc că le stiți cu toții, așa că încep cu ce mi-a plăcut și ce nu: bineînțeles, îmi place că e greu și se asează bine în mână, dar spre sfârsitul job-ului a trebuit să-l așez pe trepied, mi-a placut rapiditatea focusului chiar și in mișcare, lejeritatea de a lucra  pe full body, contrastul este unul echilibrat, textura este  redată corect, dar nu mi-a plăcut calitatea pielii la nivel de detalii atunci când zoom-ul era mai mare de 100% în programul de post procesare, f-ul la care eu am fotografiat a fost de f/6,3 cu 1/160.

Fiind un obiectiv dedicat fotografiei de portret am zis să nu-l neîndreptățesc și să-l testez și pe acel tip de fotografie. La fel mi-a plăcut cum a redat textura produselor de make-up la nivelul ochilor, textura pielii, dar din păcate același inconvenient la nivelul calității pielii la un zoom mai mare de 150%, eu abordând o post procesare cu aspect natural,  unde la nivelul pielii mă duc și in 300%. Setările au fost între f/6,3  si f/4,5  cu 1/160. Practic acest inconvenient la nivelul pielii îți mărește puțin timpul alocat post procesării dar nu influențează calitatea finală a fotografiei. Atât pentru full body cât și pentru cadrele de beauty, calitatea la nivelul pielii în postprocesare s-a îmbunătățit atunci când fotografia a fost făcută de pe trepied.

 Concluzia mea este următoarea, un obiectiv senzațional destinat profesioniștilor pentru orice tip de job, portret, full body, reportaj etc., acolo unde prelucrarea nu necesită un zoom mai mare de 150% la nivelul pielii.

Articol și fotografii de Ungureanu Doinel

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.