Canon anunţă versiunea 1.1.0 de firmware pentru EOS R5 şi dezvoltarea unui update de firmware pentru EOS-1D X Mark III şi EOS R5

Canon Europe anunţă disponibilitatea versiunii 1.1.0 de firmware pentru EOS R5, ce include corecturi şi îmbunătăţiri, şi care poate fi deja descărcată.

Principalele actualizări includ un sistem îmbunătăţit de stabilizare a imaginii pentru filmare şi îmbunătăţirea performanţei IBIS x OIS (stabilizatorul încorporat în aparat şi stabilizatorul de imagine al obiectivului) pentru obiectivul RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM. De asemenea, actualizarea de firmware nu mai dezactivează controlul supraîncălzirii la utilizarea unui monitor/dispozitiv de înregistrare extern, iar acurateţea afişării timpului de filmare rămas a fost îmbunătăţită pentru situaţiile în care aparatul foto este oprit şi pornit frecvent între înregistrarea de videoclipuri scurte, consecutive. Aceste actualizări vor contribui la extinderea timpilor de filmare, în anumite situaţii.

EOS R5 este un aparat foto dedicat în special fotografilor profesionişti şi cineaştilor care îşi doresc echipamente video hibride sau poate fi folosit împreună cu camerele video din gama Cinema EOS. EOS R5 poate fi folosit atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmări avansate. Pentru a menţine rezistenţa şi durabilitatea carcasei caracteristică seriei 5D de la Canon, dar şi greutatea solicitată de clienţii noştri, am optat pentru un sistem pasiv de gestionare a căldurii, în locul folosirii unui ventilator încorporat în aparatul foto.  Deoarece căldura este generată în standby şi în timpul înregistrării video, am implementat limite de înregistrare pentru setările care au nevoie de procesarea unui volum mare de date, în funcţie de anumiţi factori ce includ temperatura internă şi externă a aparatului foto, utilizarea şi setările acestuia.

Din iulie, de când am anunţat modelul EOS R5, reacţiile fotografilor şi ale cineaştilor au fost incredibile, ei punând accentul pe capacitatea sistemului de focalizare automată, pe calitatea imaginii şi a înregistrărilor video. Suntem absolut încântaţi de fotografiile şi filmele excepţionale care au fost realizate cu acest model. Cererea continuă să depăşească oferta, iar noi expediem aparatele foto cât de repede putem, pentru a ajunge cât mai repede în mâinile creatorilor de imagine.Ne-am bucurat să primim sfaturi despre îmbunătăţirile care ar putea fi aduse modelului EOS R5 şi ţinem întotdeauna cont de feedback-ul din partea clienţilor noștri, care ne ajută în procesul de dezvoltare a produselor noastre. În această actualizare de firmware am inclus îmbunătăţiri minore, dar semnificative pentru timpii de înregistrare video ai EOS R5, bazat pe feedback-ul primit la început.
Richard Shepherd
Pro Product Marketing Senior Manager

În afară de versiunea 1.1.0 de firmware pentru EOS R5, Canon lucrează deja la alte actualizări, ca răspuns al feedback-ului primit pentru modelele EOS-1D X Mark III şi EOS R5. Canon plănuieşte să introducă următoarele funcţii de înregistrare video prin intermediul unei serii de actualizări de firmware pentru modelele respective.

EOS-1D X Mark III

  • Opţiune Canon Log 3
  • Opţiune rată de biţi mai mică pentru înregistrări video 5.5K RAW
  • Opţiune rată de biţi mai mică pentru toate modurile de înregistrare video IPB

EOS R5

  • Opţiune Canon Log 3
  • Opţiune rată de biţi mai mică pentru înregistrări video 8K RAW
  • Opţiune rată de biţi mai mică pentru toate modurile de înregistrare video IPB
  • Adăugarea opţiunii de 119,55 cps pentru înregistrare Full HD (1080p)

Aceste actualizări vor fi disponibile gratuit pe site-ul web de suport al Canon Europe. Actualizările de firmware pentru EOS R6 se află momentan în dezvoltare, inclusiv corecturile identificate în versiunea 1.1.0 de firmware pentru EOS R5.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.