Panasonic lansează actualizarea de firmware 2.1 pentru Lumix S1H care permite transmiterea semnalului video în format RAW

 Panasonic anunță lansarea programului de actualizare de firmware 2.1 pentru LUMIX S1H, care permite transmiterea semnalului video în format RAW. Elaborat împreună cu Atomos, companie globală care produce echipament video pentru creatorii profesioniști de film, noul firmware permite transmiterea semnalului video în format RAW, 5.9K/29.97 p și 4K* 59.94p prin interfața HDMI, pentru a fi salvat ca fișier Apple ProRes RAW pe monitoare recordere Atomos Ninja V 4K HDR. În plus, va fi compatibil cu standardul 3.5K anamorphic 4:3. Panasonic se angajează astfel să ofere soluții inovative producătorilor profesioniști de film oferind gratuit această actualizare de firmware tuturor utilizatorilor camerei S1H. 

Firmare versiunea 2.1 pentru Lumix S1H

Permite transmiterea semnalului video RAW prin ieșirea HDMI. Formatul RAW Apple ProRes poate fi înregistrat pe Atomos Ninja V.

  • se pot selecta opțiunile V-Log sau Rec.709 în modul Live View pe monitor în timpul transmiterii semnalului RAW.
  • funcțiile de asistare a filmării cum ar fi WFM (Wave Form Monitor), Vector Scope, Luminance Spot Meter, Zebra Pattern pot fi utilizate în timpul transmiterii RAW.
  • pe site-ul de suport al clienților a fost publicat un tabel de corespondență destinat fișierelor video înregistrate pe un recorder NINJA V, ce se poate folosi la corecțiile de culoare pentru V-Log/V-Gamut. În acest fel este mai ușoară corespondența culorilor între secvențe înregistrate cu Panasonic Varicam, EVA1 și camere din seria GH5 precum și mixarea acestora.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți din lumea foto-video.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *