Panasonic lansează actualizarea de firmware 2.1 pentru Lumix S1H care permite transmiterea semnalului video în format RAW

 Panasonic anunță lansarea programului de actualizare de firmware 2.1 pentru LUMIX S1H, care permite transmiterea semnalului video în format RAW. Elaborat împreună cu Atomos, companie globală care produce echipament video pentru creatorii profesioniști de film, noul firmware permite transmiterea semnalului video în format RAW, 5.9K/29.97 p și 4K* 59.94p prin interfața HDMI, pentru a fi salvat ca fișier Apple ProRes RAW pe monitoare recordere Atomos Ninja V 4K HDR. În plus, va fi compatibil cu standardul 3.5K anamorphic 4:3. Panasonic se angajează astfel să ofere soluții inovative producătorilor profesioniști de film oferind gratuit această actualizare de firmware tuturor utilizatorilor camerei S1H. 

Firmare versiunea 2.1 pentru Lumix S1H

Permite transmiterea semnalului video RAW prin ieșirea HDMI. Formatul RAW Apple ProRes poate fi înregistrat pe Atomos Ninja V.

  • se pot selecta opțiunile V-Log sau Rec.709 în modul Live View pe monitor în timpul transmiterii semnalului RAW.
  • funcțiile de asistare a filmării cum ar fi WFM (Wave Form Monitor), Vector Scope, Luminance Spot Meter, Zebra Pattern pot fi utilizate în timpul transmiterii RAW.
  • pe site-ul de suport al clienților a fost publicat un tabel de corespondență destinat fișierelor video înregistrate pe un recorder NINJA V, ce se poate folosi la corecțiile de culoare pentru V-Log/V-Gamut. În acest fel este mai ușoară corespondența culorilor între secvențe înregistrate cu Panasonic Varicam, EVA1 și camere din seria GH5 precum și mixarea acestora.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla noutăți din lumea foto-video.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.