Panasonic Lumix G100 – Camera mirrorless ideală pentru vlogging

Panasonic a lansat camera Lumix DC-G100, alegerea ideală pentru vloggeri și creatori de continut, fiind gândit pentru a fluidiza workflow-ul acestora.

Conceput pentru a recunoaște și înțelege contextul în care desfășurati înregistrarea, Panasonic Lumix DC-G100 este capabil să mențină focalizarea și să accentueze profunzimea de câmp, ajustând totodată și calitatea sunetului înregistrat prin microfonul incorporat. Mai mult, Panasonic Lumix DC-G100 dispune de un sistem integrat de stabilizare a imaginii pe 5 axe, dar și de conectivitate Bluetooth și Wi-Fi, pentru un transfer extrem de rapid al fisierelor catre device-urile dumneavoastră mobile – sunteți gata imediat să postați conținutul realizat pe canalele de social media.

Specificații cheie

  • Sistem hibrid de stabilizare a imaginii pe 5 axe
  • Sistem audio OZO by Nokia
  • Video Selfie Mode
  • Transfer rapid al imaginilor către smartphone/device mobil și detectare automată a orientării verticale
  • Focalizare – Auto și manuală
  • Distanță focală – 12-32mm
  • Stabilizare de imagine – Da
  • Dimensiuni – 55.5 x 24mm
  • Greutate – 70 grame

Aparatul Panasonic DC-G100 este caracterizat de versatilitate. Indiferent de subiectul abordat de tine (gătit, sport, beauty), ori că filmezi în vlog sau în călătorii, Panasonic G-100 este conceput pentru vlogging:

Fotograful Radu Tudoroiu a testat în premieră această cameră și a fost impresionat de stabilizare și calitatea sunetului, precum și de felul în care aparatul aduce tehnologia mai aproape de vloggeri și face totul mai atractiv pentru începători.

Dacă ar fi sa fac un sumar al lucrurilor care fac ca micul Lumix sa fie un aparat super ok pentru vlogging, de departe pe locul întâi o sa fie stabilizarea, atât stabilizarea din senzor, cât și stabilizarea optică. Iar mixul între cele două este absolut minunat. La foarte mică distanță dupa aceea avem sistemul de sound tracking, care practic îți transformă microfoanele omnidirectionale în ceva complet directionat. Un ultim aspect este autofocusul, care funcționează foarte bine. Arată impecabil, este foarte rapid, foarte precis și foarte fluid, spre deosebire de alte camere pe care le-am folosit, unde e ori foarte rapid, ori foarte brusc.
Radu Tudoroiu
Fotograf

Curios cum filmează Panasonic DC-G100? Te invităm să urmărești acest material:

Dacă Radu Tudoroiu a testat noul aparat de la Panasonic pe teren, în parc, Laura Musuroaea a avut ocazia de a îl testa în studio. Ea a fost plăcut surprinsă de specificațiile camerei. Te invităm să urmărești acest material:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.