5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un aspirator

Încerci să te decizi care aspirator e cel mai bun pentru tine? Pe piață există o mulțime de modele, astfel că uneori nu știi ce variantă să alegi.

Există aspiratoare cilindrice, robuste, unele chiar fără sac. Aspiratoarele vin în toate formele și dimensiunile, iar această alegere te poate copleși uneori, mai ales cand ești forțat de timp să alegi o versiune “în grabă”.

Iată câteva întrebări la care trebuie să te gândești înainte să cumperi un aspirator.

Ce fel de putere aș vrea să aibă aspiratorul meu?

Această întrebare acoperă mai multe aspecte în decizia de a cumpăra un aspirator. Primul se referă la dimensiunea spațiului care trebuie curățat. Dacă locuiești într-un apartament mic, este posibil să nu ai nevoie de un aspirator de dimensiuni mari. 

Performanța generală a aspiratorului este altă problemă care trebuie luată în considerare. De exemplu, aspiratoarele verticale Dyson au putere maximă de aspirare fără cablu.

Aspiratoare verticale sau cilindrice?

Există anumite avantaje atunci când cumperi un aspirator vertical. Acestea acoperă în general suprafețe mari de curățare. În plus, poți aspira într-o poziție mai confortabilă. Sunt de asemenea indicate pentru curățarea părului de pe covoare.

În privința dezavantajelor, acestea pot fi mai greu de folosit pe scări, în spații înguste și sub anumite piese de mobilier. Sunt și mai zgomotoase decât modelele cilindrice.

Modelele de aspiratoare cilindrice vin și ele cu anumite avantaje. Acestea sunt mai compacte și mai ușor de introdus în spațiile înguste. Furtunul lung și corpul mic al acestora le face mai ușor de folosit pe scări. Ele nu fac atât de mult zgomot precum aspiratoarele verticale.

În privința dezavantajelor aspiratoarelor cilindrice, acestea sunt uneori mai greu de folosit sub covoarele foarte groase.

Aspirator cu sac sau fără sac?

Aspiratoarele fără sac economisesc atât bani, cât și efort. Cu toate acestea, este posibil ca un aspirator fără sac să nu fie cea mai bună alegere pentru persoanele care suferă de alergii atunci când trebuie să golească unitatea, deoarece praful și alți alergeni se pot elibera în aer.

Aspiratoarele cu sac sunt mai igienice decât cele fără sac, deoarece pungile păstrează praful și alte resturi.

Ce sistem de filtrare trebuie să conțină aspiratorul?

Trebuie să te decizi dacă vei achiziționa un aspirator care prezintă filtrare HEPA. Un astfel de aspirator curăță și aerul atunci când îl folosești. Utilizarea unui aspirator fără filtru HEPA sau fără sistem sigilat înseamnă împrăștierea alergenilor în loc de îndepărtarea efectivă a acestora.

De ce accesorii pentru aspirator am nevoie?

Aspiratoarele pot fi folosite și pentru curățarea tapițeriei, a draperiilor, a jaluzelelor și chiar a saltelelor. Pentru asta, ai nevoie de diverse accesorii.

Indiferent ce tip de aspirator te hotărăști să cumperi, la F64.ro poți găsi modelul de care ai nevoie. De la aspiratoare cu sac sau fără sac, la aspiratoare verticale și aspiratoare robot, până la accesorii pentru aspiratoare, poți fi sigur că având în vedere aspectele despre care am discutat mai sus, vei alege aspiratorul sigur pentru locuința ta.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *