5 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când cumperi un aspirator

Încerci să te decizi care aspirator e cel mai bun pentru tine? Pe piață există o mulțime de modele, astfel că uneori nu știi ce variantă să alegi.

Există aspiratoare cilindrice, robuste, unele chiar fără sac. Aspiratoarele vin în toate formele și dimensiunile, iar această alegere te poate copleși uneori, mai ales cand ești forțat de timp să alegi o versiune “în grabă”.

Iată câteva întrebări la care trebuie să te gândești înainte să cumperi un aspirator.

Ce fel de putere aș vrea să aibă aspiratorul meu?

Această întrebare acoperă mai multe aspecte în decizia de a cumpăra un aspirator. Primul se referă la dimensiunea spațiului care trebuie curățat. Dacă locuiești într-un apartament mic, este posibil să nu ai nevoie de un aspirator de dimensiuni mari. 

Performanța generală a aspiratorului este altă problemă care trebuie luată în considerare. De exemplu, aspiratoarele verticale Dyson au putere maximă de aspirare fără cablu.

Aspiratoare verticale sau cilindrice?

Există anumite avantaje atunci când cumperi un aspirator vertical. Acestea acoperă în general suprafețe mari de curățare. În plus, poți aspira într-o poziție mai confortabilă. Sunt de asemenea indicate pentru curățarea părului de pe covoare.

În privința dezavantajelor, acestea pot fi mai greu de folosit pe scări, în spații înguste și sub anumite piese de mobilier. Sunt și mai zgomotoase decât modelele cilindrice.

Modelele de aspiratoare cilindrice vin și ele cu anumite avantaje. Acestea sunt mai compacte și mai ușor de introdus în spațiile înguste. Furtunul lung și corpul mic al acestora le face mai ușor de folosit pe scări. Ele nu fac atât de mult zgomot precum aspiratoarele verticale.

În privința dezavantajelor aspiratoarelor cilindrice, acestea sunt uneori mai greu de folosit sub covoarele foarte groase.

Aspirator cu sac sau fără sac?

Aspiratoarele fără sac economisesc atât bani, cât și efort. Cu toate acestea, este posibil ca un aspirator fără sac să nu fie cea mai bună alegere pentru persoanele care suferă de alergii atunci când trebuie să golească unitatea, deoarece praful și alți alergeni se pot elibera în aer.

Aspiratoarele cu sac sunt mai igienice decât cele fără sac, deoarece pungile păstrează praful și alte resturi.

Ce sistem de filtrare trebuie să conțină aspiratorul?

Trebuie să te decizi dacă vei achiziționa un aspirator care prezintă filtrare HEPA. Un astfel de aspirator curăță și aerul atunci când îl folosești. Utilizarea unui aspirator fără filtru HEPA sau fără sistem sigilat înseamnă împrăștierea alergenilor în loc de îndepărtarea efectivă a acestora.

De ce accesorii pentru aspirator am nevoie?

Aspiratoarele pot fi folosite și pentru curățarea tapițeriei, a draperiilor, a jaluzelelor și chiar a saltelelor. Pentru asta, ai nevoie de diverse accesorii.

Indiferent ce tip de aspirator te hotărăști să cumperi, la F64.ro poți găsi modelul de care ai nevoie. De la aspiratoare cu sac sau fără sac, la aspiratoare verticale și aspiratoare robot, până la accesorii pentru aspiratoare, poți fi sigur că având în vedere aspectele despre care am discutat mai sus, vei alege aspiratorul sigur pentru locuința ta.

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.