Kingston Canvas Focus – serie de carduri dedicată fotografilor profesioniști

În articolul de astăzi am să vă povestesc despre experiența mea cu noul model Canvas Focus. Acest card vine exclusiv în format CompactFlash și este destinat pentru fotografii/videografii cu aparate compatibile. Viteza de scriere declarată este de 130MB/s în timp ce citirea se face cu maxim 150MB/s. Declarațiile de performanță oferă viteza suficientă pentru fotografia de sport/wildlife alături de aparate foto DSLR de top. Canvas Focus este disponibil  în capacități de 128 și 256 GB.

Canvas Focus este un CompactFlash cu certificare UDMA 7 și VPG 65 ( Video Performance Guarantee 65 MB/s la scriere ). Certificările indică o garanție de funcționare cu cele mai performante camere video de pe piață. În anul 2020 cardurile Compact Flash mai există datorită DSLR-urilor dedicate profesioniștilor.

Ambalajul este similar cu cel al cardurilor SD.

Cardul CF Canvas Focus este potrivit pentru utilizarea alături de Nikon D810/D850/D4/D5, Canon 5D Mark III/VI, 1Dx, 1Dx mark II. Cardurile CF fiind dedicate mai mult camerelor profesionale lansate în ultimii 2 ani. Viteza de scriere declarată este suficient de mare, pentru a face față rafalelor de 10-12 FPS de la DSLR-urilor de Top de la Canon și Nikon. Înregistrarea video 4K este și ea posibilă, dar fotografierea în rafală este principala provocare pentru astfel de carduri.

Avantajul cardurilor CF este că nu sunt la fel de fragile ca cele SD, grosimea acestora și dimensiunile mai mari le fac mult mai rezistente la impact. Constructia cardului Canvas Focus este solidă și îmi amintește de seria veche de CF-uri Kingston Ultimate de 266X.

Testele au fost realizate cu ajutorul cititorului Kingston FSR-HS4, pentru a stoarce maximul de performanță din aceste carduri. Două teste sintetice și un test real de transfer al datelor sunt suficiente pentru aflarea performanțelor.

Concluzie

Kingston Canvas Focus este o nouă serie de carduri CF dedicată fotografilor profesioniști care încă trag pe aceste medii de stocare. În ziua de astazi cardurile SD au ajuns o alternativă mai compactă și mai performantă. Canvas Focus rămâne o opțiune performantă datorită dimensiunilor mai mari. Performanțele oferite de card sunt suficiente pentru fotografia în rafală la evenimente sportive și in fotografia wildlife. Înregistrarea video 4K este si ea posibilă, iar certificarea VDG 65 oferă aceasta garantie viitorulor consumatori.

Articol și fotografii de Ghidul DSLR

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *