Idei creative pentru fotografiat acasă

Am pregătit o listă de idei și proiecte foto grozave la care puteți lucra în timp ce stați acasă. Sunt simple și pot fi modificate cu ușurință în funcție de ce echipament aveți sau ce rezultat vă doriți să obțineți.

Idei creative pentru fotografiat acasă

Fotografia începe de acasă, terenul de pregătire pentru orice fotograf. Înveți făcând poze cu ceea ce ce înconjoară, nu este nevoie să cauți modele, recuzite sau locații interesante. Totul este la îndemână.

Pauza de cafea

Cafeaua este o parte esențială din viața multor oameni. Cafeaua în sine și cănile de cafea sunt recuzite uimitoare pentru fotografie.

Picături de cerneală în apă

Un efect fascinant și magic este creat de o picătură de cerneală care se dizolvă încet în apă. Aceasta este o idee de fotografie creativă care nu este greu de realizat.

Puneți un pahar pe o suprafață reflectorizantă limpede pe un fundal alb. Utilizați un picurător pentru a adăuga cerneală în pahar, experimentați culorile și cantitatea.

Picăturile de apă

Acesta este printre cele mai simple moduri de a face fotografii de acasa în ceea ce privește recuzita. Ai nevoie de un recipient de apă din care apa să poată picura încet într-un bol, pahar etc.

Fumul

Traseele frumoase și ciudate create de fum sunt o modalitate excelentă de a te distra în fotografie. Pune imaginea într-un document gol în Photoshop, setați modul de amestecare pe ecran și folosiți instrumentul Warp pentru a crea forme fanteziste cu fumul.

Polarizare încrucișată

Acest efect uluitor este creat atunci când utilizați două filtre de polarizare. Puneți unul pe obiectivul camerei, iar celălalt pe sursa de lumină. Dacă nu aveți două filtre, folosiți monitorul LCD ca sursă, au polarizatoare încorporate.

Pe măsură ce rotiți polarizatorul, veți obține un curcubeu de culori în obiectele din plastic.

Flori înghețate

Surprinde frumusețea fragilă și trecătoare a florilor prin congelarea lor. Folosiți pentru asta apă distilată și un recipient care se poate băga în congelator.

Fotografia timelapse

Videoclipurile timelapse sunt proiecte distractive pentru a exersa fotografia de acasă. Plasați camera pentru a fotografia strada, setați intervalul de fotografiere la 3 secunde, iar la sfârșitul serii trebuie doar să îmbinați fotografiile într-un videoclip.

Priveliștea de la fereastră

Aveți norocul să aveți o priveliște frumoasă de la fereastră? Încercați să profitați de acest aspect pentru a exersa fotografia de acasă.

Animalele de companie

Animalele de companie pot fi modele minunate și drăguțe pentru următoarele proiecte de fotografie creativă. Dacă sunt dispuse să coopereze, încercați să vă gândiți la câteva scene.

Autoportrete

A face un selfie pare o sarcină simplă. Dar când vine vorba de realizarea fotografiilor acasă, ar trebui să depuneți eforturi pentru a obține o imagine profesională. Pentru a obține un rezultat mai bun, este posibil să aveți nevoie de echipament suplimentar.

În primul rând, cumpărați un trepied robust și asezați-vă camera. Alegeți un mod autodeclanșator și controlați la distanță camera cu un declanșator.

Folosește-te de oglinzi

Oglinzile în formă diferită vor oferi fotografiilor o atmosferă misterioasă.

Flori și plante de casă

Vă puteți fotografia florile și plantele în tot felul de modalități creative.

Ce idei ați mai adăuga în această listă?

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *