Cum a fost la Canon RoadShow 2020

În perioada 27 februarie – 06 martie, Canon și F64 și-au unit forțele și au organizat sesiuni speciale de testare a echipamentelor full-frame, atât DSLR, cât și mirrorless. Traseul Canon RoadShow de anul acesta a inclus orașele: Timișoara, Iași, Brașov, Constanța și Galați.

Printre subiectele cele mai discutate la aceste sesiuni de testare s-au numărat diferențele dintre DSLR și mirrorless, care dintre cele două sisteme se potrivesc cel mai bine în fiecare tip de fotografie, care sunt obiectivele ideale pentru aparatul tău și la ce aspecte să fii atent când îți alegi echipamentul foto sau video.

Echipamentele foto-video testate la Canon RoadShow 2020

Cele mai noi aparate mirrorless și DSLR produse de Canon, dar și o mulțime de obiective compatibile cu ele, atât pentru montura EF (DSLR), cât și montura RF (mirrorless):

Canon RoadShow în Timișoara cu Cătălin Anghel

În Timișoara, ne-am întâlnit la Anghel Brothers Studio, unde fotograful Cătălin Anghel ne-a povestit mai multe despre echipamentele foto-video testate înainte de evenimet și despre experiența lui ca fotograf de nuntă/evenimente.

Utilizator de DSLR Canon, Cătălin a avut ocazia să testeze o perioadă mai lungă și EOS R-ul, full-frame-ul mirrorless de la Canon, atât cu obiectivele sale, montură EF, cât și cu noile obiective (RF) lansate de producătorul japonez, cu optică și performanțe sensibil îmbunătățite. Astfel, Cătălin a putut oferi participanților o paralelă între cele 2 sisteme, punctând avantajele și situațiile în care un aparat mirrorless te ajută în workflow-ul unui fotograf de evenimente și nu numai.

Apoi, am ieșit cu toții la pozat, fiind ajutați de cele 2 modele (un cuplu) care au pozat pentru participanți și de multitudinea de texturi și alte elemente fotogenice dinn vecinătatea studioului său. Iată ce a ieșit:

Canon RoadShow în Iași cu George Stănculeanu

În Iași ne-am întâlnit la cafeneaua Piața Unirii unde am testat cele mai noi echipamente alături de George Stănculeanu, reprezentantul oficial Canon România. George a răspuns participanților la toate întrebările de ordin tehnic, de ce urmează toți trendul cu aparatele mirrorless, care sunt avantajele utilizării acestora și, nu în ultimul rând, care sunt planurile celor de la Canon pentru acest an, care va fi unul foarte interesant și plin de evenimente. Urmează Canon 1DX MkIII, EOS R5 și multe altele… fiți pe fază!

Canon RoadShow în Brașov cu Cristi Kerekes

În Brașov evenimentul a avut loc la hotelul Kolping, unde Cristi Kerekes ne-a prezentat mai multe despre echipamentele testate și despre cum să îți alegi echipamentul. Cristi este colaboratorul nostru de mult timp, realizând multe dintre materialele video publicate de F64 pe canalul de Youtube. Dacă nu le-ați văzut încă, găsiți AICI clipurile cu pricina. Cu siguranță vei găsi ceva util!

Cristi este utilizator de Canon EOS R de ceva timp și asta i-a permis să prezinte fotografilor care au venit la event principalele puncte forte ale aparatului, de ce îl preferă unui DSLR, iar cei care nu știau că îl folosește pentru a-și filma vloggurile, au primit și câteva recomandări pentru un bun start peYoutube.

Canon RoadShow în Constanța cu George Stan

În Constanța și Galați, alături de noi a fost nimeni altul decât George Stan, cunoscut fotograf de wedding, gazda evenimentului PhotoStory 2019 din Constanța (când F64 a împlinit 18 ani de activitate) și vechiul nostru colaborator. George a susținut o prezentare foarte interesantă despre evoluția unui fotograf și aspectele de business de care trebuie să ținem cont atunci când fotografia devine “full-time job”.

Utilizator vechi de Canon DSLR, Geroge a avut ocazia să testeze în condiții reale și încă de la apariție, aparatul full-frame mirrorless EOS R al celor de la Canon (alături de noi obiective RF), inițial ca “second camera”, iar în scurt timp a câștigat chiar locul de cameră principală. Toată această experiență s-a transformat într-o discuție foarte anternantă, feedback-ul lui George dovedindu-se extrem de util dornicilor de testat aceste aparate (EOS R, EOS RP).

Am pozat împreună în grozavul studio din incinta VIVO Mall Constanța, pus la dispoziție de prietenul nostru Marian Sterea și, bineînțeles, am testat pe toate părțile aparatele și obiectivele Canon enumeratemai sus în articol. Iată cum a fost în imagini:

George-Andrei Ilie, participant la această sesiune, ne-a trimis câteva imagini realizate chiar cu unele din echipamentele Canon testate de el.

Canon RoadShow în Galați cu George Stan

În Galați, George Stan a discutat cu fotografii prezenți la eveniment despre workflowul unui fotograf de wedding (fiind multe persoane dintre cele prezente interesate de acest gen), despre cum un echipamnt bun ne ajută să progresăm mai rapid, să muncim cu mai mult entuziasm și să livrăm lucruri de calitate fără a ne îngrădi forța creativă.

Locul nostrum de întâlnire a fost  Școala de fotografie GALATIA, ale cărei cursuri sunt conduse cursuri conduse de către formatorul Cosmin Atanasiu, fotograf cu multă experineță și vechi prieten al F64. Galatia este rezultatul unui proiect cofinantat din Fondul European Structural și de Investitii prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, iar pentru acest efort și pasiune ținem să îl felicităm pe Cosmin, pentru că face o treabă minunată la Galați.

Școala dispune de un studio profesional desfășurat pe o suprafață de 90 m2, unde amputut testa și noi aparatele,obiectivele și, cu ajutorul gazdelor noastre, ne-am jucat și cu blițurile de studio din dotare, unii dintre participanți sacrificându-se în rolul de modele. Distracție mare, voie bună și mai ales multe lucruri noi și practice învățate de cei prezenți. Vă mulțumim frumos pentru primire, promitem că mai venim și mai departe lăsăm câteva imagini dela Galați.

Până la noul RoadShow, Canon îți pregătește alte surprize, urmează sezonul obiectivelor cu multe reduceri și promoții pentru tine, așa că Get Ready for The Season! Revenim cu noutăți zilele următoare.


Urmărește Pagina de Facebook F64 și Blogul F64 pentru a afla detalii despre viitoarele evenimente.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.