Top 7 cele mai așteptate aparate de fotografiat în 2020

2019 a fost un an minunat pentru fotografie, iar următoarele 12 luni se anunță la fel de bune! În ultimul an, au apărut o mulțime de aparate și kit-uri grozave. S-au stabilit anumite trenduri în privința echipamentelor, dar multe alte camere așteptate de comunitatea de fotografi nu au apărut încă.

Am creat o listă de camere pe care le așteptăm în 2020; lansarea unora dintre ele a fost deja confirmată, altele sunt momentan niște zvonuri, dar toate ar oferi fotografilor mai multe opțiuni în ceea ce privește alegerea unui aparat nou.

Canon 5D Mark V

Primul model 5D de la Canon a fost printre cele mai bune în zilele sale, în timp ce 5D Mark II a introdus pe piață filmarea cu un DSLR. 5D Mark III a îmbunătățit calitatea imaginii, în timp ce 5D Mark IV a permis filmarea 4k.

Nu a mai existat o lansare în cadrul acestei serii din 2016, așa că în 2020 așteptăm această cameră.

Sony A7S III

Seria de aparate Alpha de la Sony este una dintre cele mai apreciate, iar în ceea ce privește specificațiile video pe care le oferă, liderul seriei a fost gama A7S. Există o posibilitate ca A7S III să apară în anul 2020.

Analizând concurența, cum ar fi Panasonic cu seria GH5, suntem siguri că Sony va urmări ca lansarea A7S III să aibă succes.

Fujifilm X-T4

Aparatul Fujifilm X-T3 a fost foarte popular, și ne întrebăm cum poate Fujifilm să îmbunătățească senzorul de 26 de megapixeli într-un nou aparat Fujfilm X-T4?

Canon 1DX Mark III/ Nikon D6

2020 este și anul Olimpiadei de la Tokio, ceea ce înseamnă că este și anul în care Canon și Nikon vor lansa camere de acțiune. 1DX Mark II și Nikon D5 au fost lansate la o lună diferență în 2016. Ambele camere pot fi actualizate și dezvoltarea acestora a fost anunțată, dar specificațiile exacte sunt încă oarecum vagi. De data aceasta, atât Canon 1DX Mark III cât și Nikon D6 se vor confrunta cu concurența din partea Sony A9 II.

Panasonic GH6

Panasonic GH5 a fost lansat în anul 2017 și a devenit în scurt timp destul de popular. O viitoare cameră GH6 va urma cu siguranță același traseu, combinând caracteristici fixe cu specificații video impresionante.

Canon EOS R Pro/Nikon Z8

Spre deosebire de celelalte aparate din această listă, Canon EOS R ( primul mirrorless full-frame de la Canon) și Z7 ( primul mirrorless full-frame de la Nikon, împreună cu Z6) au fost lansate la sfârșitul anului 2018. Cu toate acestea, aceste modele au reprezentat fundația unui sistem mirrorless nou pentru fiecare marcă, așa că este foarte probabil ca în următoarele 12 luni să apară o versiune mai profesionistă pentru fiecare brand.

Sony A99 III

Sony A99 II, lansat în anul 2016, este un aparat avansat. Dispunând de un senzor full-frame de 42 de megapixeli, ar fi excelent ca Sony să upgradeze acest model prin lansarea versiunii Sony A99 III.


Tu ce alte aparate de fotografiat ai dori să fie lansate în anul 2020? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Mircea, daca se poate sa fie si full frame si la pachet cu un obiectiv f1.2 + un ob cu zoom + un trepied + 2 carduri profi si binenteles la un pret de maxim 1400 lei… vrei aparatura profi baga 7-10.000 euro.

  • Mi-as dori ca Olympus sau Panasonic sa scoata un aparat mai pentru mase, mai pentru artistii saraci cu capabilitati bune, cum ar fi: un senzor imbunatit, de 16-20MP plus capacitatea de a trage fotografii la 40-50MP de pe trepied, la un pret de 1300-1400 de lei (fie el si la promotie) asa cum a fost cu Olympus OMD E-M10. Aparate noi, cu noi capabilitati dar cu pret marit nu ma intereseaza…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.