Cum a fost la Imagine Timișoara Festival 2019

În perioada 18-22 noiembrie a avut loc Imagine Timișoara Festival, la IncuboXX, festival în cadrul căruia F64 a fost partener alături de Sigma și Panasonic. Prima ediție Imagine Timișoara Festival a adus la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion. ITF dorește să promoveze fotografia sub toate formele sale și să crească interesul publicului larg legat de acest domeniu cu ajutorul profesioniștilor din acest sector.

Agenda ediției

Agenda ediției 2019 a cuprins o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de 5 workshopuri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival a însemnat și 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă și de eveniment), 3 expoziții foto în locuri inedite din Timișoara (fotografie portret, de stradă și presă, de eveniment), un târg de echipamente foto-video și premiera unui film documentar despre fotografie, WedTrotter.

Speakerii primei ediții Imagine Timișoara Festival au fost Alexandru Hreniuc, Alexandru Mateiu, Andra și Marius Drăgan, Andrei Vuia, Cătălin Anghel, Cătălin Balog Bellu, Damon Piljman, Daniel Ilinca, Hajdu Tamas, Marius Bărbulescu, Sabina Mladin, Ștefan Mirea.

F64 la Imagine Timișoara Festival 2019

În cadrul Imagine Timișoara Festival, am pus la dispoziția participanților un studio mobil, unde aceștia au avut ocazia de a testa echipamentele expuse:

Pe lângă obiectivele Sigma cu montură Panasonic L, participanții au putut testa și obiective Sigma pentru montură Canon, Nikon și Sony, precum:

În zona de studio, participanții au putut testa Godox AD400, precum și Godox AD600, AD600 pro și AD200 pro. Studioul a fost alcătuit din fundal, triggere pentru sistemele Sony, Canon, Nikon, Fujifilm și Panasonic, kit stative, bare de fundal și clame prindere fundal, softboxuri tip beauty dish.

Workshop Panasonic – Shooting cu Panasonic Lumix S (mirrorless full-frame)

Pe 18 noiembrie, a avut loc și workshop-ul Panasonic/Shooting cu Panasonic Lumix S1, alături de Cătălin Anghel, la IncuboXX.
Am testat aparatele mirrorless full-frame produse de Panasonic, combinate atât cu obiectivele 70-200mm/4, 24-105mm/4 și 50mm/1.4 produse de Panasonic, dar și cu noile obiective produse de SIGMA special pentru această montură (L-mount), mai exact:

Iată care a fost atmosfera de la workshop în câteva imagini:


Imagine Timișoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timișoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *