Câștigătorii concursului Ultima noapte de vacanță, prima zi de vlogging

În perioada 09 septembrie – 08 octombrie , am lansat concursul “Ultima noapte de vacanță, prima zi de vlogging”, provocând elevii, studenții și părinții să surprindă într-un scurt videoclip atmosfera din prima zi de școală sau ce amintiri au despre această zi. 

În perioada 09 septembrie – 08 octombrie, fiecare participant la concurs care a completat formularul de participare în care a înscris un link către un videoclip conform tematicii și cerințelor concursului, a intrat în concurs pentru premiile oferite de F64.

Premiile constau în 3 kit-uri profesionale de vlogging și conțin (fiecare kit):

  1. Aparat Mirrorless Canon EOS M50 kit cu obiectiv 15-45mm
  2. Card de memorie SD 64GB SanDisk
  3. Microfon de studio USB Audio-Technica
  4. Lavalieră cu cablu Audio – Tehnica
  5. Lampă circulară LED Fancier
  6. Căști de Studio Audio-Technica ATH-M20x ;
  7. Stativ lampă Fancier
  8. Minitrepied aparat Manfrotto

Câștigătorii concursului Ultima noapte de vacanță, prima zi de vlogging

În urma jurizării, au fost desemnați următorii câștigători:

  • Ghiveci Sebastian – Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti – București
  • Cadere Alfred – Liceul Economic “Francesco Saverio Nitti”- Timișoara
  • Gîdei Ruxandra-Ioana – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – București

Toate videoclipurile înscrise în concurs au fost jurizate conform următoarelor criterii: 

  • Storyboard (concept, subiect, poveste) – în proporție de 50%;
  • Estetică, compoziție, tranziții, încadrări – în proporție de 25%;
  • Calitate producție, montaj – în proporție de 25%.

Iată care sunt videoclipurile câștigătoare!

Ghiveci Sebastian – Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti – București

Ghiveci Sebastian ne-a povestit despre experiența pe care a avut-o participând la concursul nostru:

“Realizarea acestui montaj a fost o experiență benefică pentru toți cei care au participat. Fiind elevi la liceul de actorie, mereu am vrut să facem ceva de genul dar nu am avut niciodată “timp”. Se pare că a fost nevoie doar de un mic impuls. Făcând montajul, am observat că pe parcursul lui, au început să se creeze conexiuni între noi. Deși ne vedem aproape în fiecare zi, căci suntem colegi, am aflat super multe despre noi în orele petrecute în afara liceului lucrand la montaj. Cumva, montajul ăsta reflectă și realitatea clasei noastre…Sau o făcea, cel puțin până să începem să lucream la el. E foarte interesant câte poți afla despre o persoană atunci când lucrezi cu ea, într-un mediu, altul decât cel obisnuit de liceu. Am inceput pentru motivația promisă, dar am continuat pentru că ne-a placut. E drăguț totusi că am și câstigat! Nu putem decât să folosim lucrurile primite, pentru a face ceea ce ne place în continuare!”

Cadere Alfred – Liceul Economic Francesco Saverio Nitti – Timișoara

Iată ce ne-a povestit Cadere Alfred despre participarea lui la concurs!

“Am simțit o mulțime de emoții când am editat acest videoclip, și mi-am amintit de toate lucrurile pe care le-am făcut până acum în perioada liceului. Prin videoclipul meu am vrut să transmit că fiecare adolescent este unic în felul lui și fiecare are câte o pasiune, un vis, o dorință. Recomand tuturor bobocilor să meargă la balul bobocilor, e exact ca în filme, ba chiar cu emoții mai mari. Un alt lucru pe care am vrut să îl evidențiez în videoclipul meu este că școala este cel mai tare loc, și nu sunt ironic. La școală cunoști persoane noi, îți faci amintiri de neuitat. Nu se rezumă totul la note și teme.

Cu echipamentul câștigat îmi doresc ca până la finalul anului 2020 să ajung pe canalul meu de Youtube Fredy Bstyl de la 17k abonați la 100k, acum că am echipamentul complet și sunt mai devotat ca niciodată!”

Gîdei Ruxandra-Ioana – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – București

Gîdei Ruxandra-Ioana ne-a povestit mai multe despre canalul ei de Youtube și conceptul din spatele videoclipului ei:

“M-am bucurat foarte tare când am aflat de concursul vostru, pentru că tema se potrivea perfect cu tipul de conținut pe care îmi place să îl produc în mod obișnuit pe canalul meu: am pornit de la faptul că aveam la dispoziție o săptămână să învăț pentru un examen de mărire, după o vară care m-a dat puțin peste cap, din punctul de vedere al productivității. Urma să încep un nou an universitar, deci, într-un fel, m-am văzut nevoită să “îmi restartez viața”, adică să reintegrez studiul în programul meu zilnic – așa că am documentat tot acest proces și îmi place să cred că a ieșit un videoclip foarte sincer, care motivează și distrează în egală măsură.

Altfel, canalul meu a început ca un spațiu pentru discuții literare – chiar numele său, 4fără15, provine de la titlul unei poezii de Virgil Mazilescu, pe care vă recomand să o citiți. Postez recenzii de carte și Wrap Ups (videoclipuri lunare, în care vorbesc despre tot ce am reușit să citesc în luna respectivă) ca orice booktuber, însă ce mă atrag, poate, cel mai mult, sunt vlogurile de lectură sau studiu – atât din perspectiva de content creator, cât și ca spectator.

Cu kitul câștigat am în plan, printre altele, să documentez o parte mai mare din viața mea de student, căutând să îi inspir pe cei de vârsta mea să profite din plin de perioada asta extraordinară, în care ai ocazia să afli atâtea lucruri noi – lucruri pe care, mai încolo, nu ți le mai explică nimeni. Bineînțeles, mi-aș dori ca mai multă lume să afle de existența acestei ramuri studioase/livrești ale Youtube-ului românesc, fiindcă sunt convinsă că o grămadă de tineri ar rezona cu tipul ăsta de videoclipuri.”


Urmărește pe F64 și pe platforma de concurs F64 pentru a descoperi ce concursuri îți mai pregătim!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Premiul 2 este dat LA CATERINCA, fiindca totul este KATERINK…!?

  • Buna dimineata,
    Intrebare: concursul era doar pentruu… ce segment de varsta!??
    Copiii din clasele primare! Ati vazut ce au realizat? Cat de originali au fost?
    Spre exemplu Amalia Florescu din Constanta.
    Rugaminte: ce nu a fost in regula in crearea filmuletului acesteia??
    Fetita, de doar 10 ani, chiar a avut o idee super! Reluati si vizionati. Pentru varsta ei eu cred ca a dat foarte mult! Voi ce parere aveti? Obiectiva, va rog!! Nu a fost nimic regizat la sange, ci doar creat si aplicat… mai rar in ziua de azi, nu credeti? Creativitatea este chiar importanta!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.