Canon sărbătoreşte producţia a 100 de milioane de aparate foto din seria EOS

Canon Inc. sărbătoreşte astăzi un moment de referinţă în producţia de aparate foto, deoarece producţia de aparate foto cu film şi aparate foto digitale cu obiective interschimbabile din seria EOS a depăşit 100 de milioane de unităţi pe 20 septembrie 2019. Aparatul foto EOS R mirrorless (lansat în octombrie 2018) a fost modelul cu numărul 100 de milioane produs pentru gama EOS.

Ne mândrim cu o gamă de produse atrăgătoare ce se adresează oamenilor din diverse domenii, cu diverse niveluri de pregărire şi cerinţe variate şi cu o gamă extinsă de peste 70 de obiective EF și EF-S şi ne dorim să depăşim limitele exprimării prin imagini. De-a lungul timpului, seria EOS a avut întotdeauna numeroşi utilizatori, de la începători la profesionişti şi a menţinut compania Canon pe locul întâi pe piaţa globală de echipamente digitale cu obiective interschimbabile, timp de 16 ani consecutivi, din 2003 până în 2018.

Seria EOS a fost lansată în martie 1987, odată cu modelul EOS 650, un aparat foto single-reflex (SLR) de ultimă generaţie, cu focalizare automată, dotat cu prima montură complet electronică din lume. Producţia gamei EOS a început în fabrica noastră de la Fukushima, iar acum aceasta se desfăşoară în mai multe locuri, inclusiv Taiwan, Miyazaki, Nagasaki şi la lynchpin Oita Canon – unde producţia continuă şi acum în baza unor proceduri stricte de control al calităţii produsului. După lansarea modelului EOS 650, Canon a continuat să dezvolte produse şi tehnologii inovatoare care au avut ca prioritate viteza, confortul şi calitatea imaginii, aşa cum a fost modelul high-end EOS-1, lansat în 1989 şi modelul EOS 500, care a fost lansat în 1993, gama EOS extinzându-se pentru a se adresa tot mai multor utilizatori, de la amatori la profesionişti.

La începutul anilor 2000, pe măsură ce ritmul de utilizare a aparatelor foto digitale SLR (DSLR) s-a intensificat, Canon s-a străduit să aducă pe piaţă produse şi mai interesante. Conceptul de bază al gamei EOS a fost extins şi a ajuns să includă „calitate deosebită a imaginii“, obţinută cu ajutorul tehnologiei proprii de ultimă generaţie, precum senzorii CMOS dezvoltaţi de Canon şi procesoarele de imagine DIGIC. Modelul EOS 300D – un DSLR compact şi uşor, cu un preţ accesibil a contribuit la extinderea utilizării aparatelor foto digitale cu obiective interschimbabile, pentru consumatori. Atât gama EOS 5D, cât şi gama 1D au atras utilizatorii profesionişti, care au început să folosească echipamente digitale EOS; în special modelul EOS 5D Mark II a confirmat utilitatea echipamentelor DSLR la filmare sau realizare de filme independente. Iar consacrarea echipamentelor din gama Cinema EOS ca produse digitale profesionale de cinematografie în 2011 a extins tehnologia video dezvoltată de Canon spre domeniul B2B, pătrunzând şi în industria de producţie video.

Canon va continua să exploreze abordări noi, continuând succesul aparatelor foto Canon şi al monturii EF, care au oferit fotografilor şi cineaştilor versatilitate în timpul utilizării, iar unul dintre paşii făcuţi în acest sens a fost lansarea, în 2018, a Sistemului EOS R care vine cu noua montură RF. Extinzând domeniul de utilizare a imaginilor – de la fotografie la filmare – gama EOS, prin echipamentele şi obiectivele sale EF, se adresează unei game largi de utilizatori, de la începători la profesionişti. Viteza, confortul şi calitatea deosebită a imaginii – toate acestea fac în continuare parte din conceptul pe care se bazează gama EOS, consolidând Sistemul EOS şi contribuind la dezvoltarea culturii de exprimare prin fotografie şi film.


Rămâi cu ochii pe noi și descoperă dacă oferta de Black Friday PRO 2019, ce va avea loc între 11-13 octombrie, conține și aparate Canon din gama EOS!

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.