Canon lansează 2 aparate noi, EOS 90D (DSLR) și EOS M6 Mark II (mirrorless)

Canon Europa anunţă astăzi lansarea a două aparate foto cu viteză de fotografiere şi rezoluţie mari – un model DSLR şi un model mirrorless – create pentru a-i ajuta pe fotografii amatori să ajungă la un nivel superior în domeniul fotografiei. Canon are un model potrivit pentru fiecare utilizator – EOS 90D este un DSLR rapid şi eficient, cu un body familiar şi robust, perfect pentru fotografii sportivi sau fotografii de natură.

Destinat utilizării zilnice, modelul EOS M6 Mark II este un aparat foto mirorless compact dar puternic ce oferă imagini clare – ideal pentru fotografii aflaţi în mişcare. Alături de cele două obiective noi Canon RF anunţate astăzi, aceste modele rapide şi de înaltă calitate, create pornind de la binecunoscutele modele Canon EOS 80D şi EOS M6, vin în completarea întregii game, pentru a oferi fotografilor amatori o varietate de opţiuni.

Nu rataţi niciun moment!

Cu noile modele Canon EOS 90D şi EOS M6 Mark II, fotografii pot surprinde şi pot partaja acele momente care par efemere şi de nesurprins. Ambele modele folosesc procesorul DiGiC 8 Canon de ultimă generaţie oferind viteză mare de procesare, timp rapid de reacţie şi tehnologie de ultimă oră atât pentru fotografiere cât şi pentru filmare. Viteza uimitoare a obturatorului electronic, de 1/16000 secunde, este perfectă pentru surprinderea mişcărilor de moment ale subiectelor, conferind fotografilor încredere la fotografierea scenelor care nu durează mult. Datorită acestui timp de expunere, diafragma se poate deschide şi mai mult, oferind o profunzime a câmpului mai mare chiar şi în lumină puternică.

Ideal pentru fotografierea animalelor sălbatice sau pentru fotografie sportivă, modelul EOS 90D poate realiza 10cps cu focalizare automată cu urmărirea subiectului şi 11cps în Live View. Vizorul optic reduce întârzierea la declanşare şi vă oferă viteza necesară pentru fotografierea animalelor sălbatice, de exemplu fotografierea păsărilor în zbor, iar funcţia inteligentă oferă vizibilitate completă asupra încadrării şi a setărilor de fotografiere pe afişaj. Atunci când subiectele sunt rapide şi impredictibile, această viteză mare a cadrelor şi rafala de 58 de imagini JPEG la rezoluţie mare permit fotografilor să fotografieze în rafală mai mult timp, obţinând astfel mai mult material. De asemenea, modelul EOS 90D beneficiază de o baterie cu durată de viaţă extină de până la 1300 de fotografii (conform standardului CIPA), astfel încât fotografii amatori vor putea fotografia toată ziua, fără a fi limitaţi de baterie.

Modelul mirrorless EOS M6 Mark II poate fotografia în rafală cu 14cps şi poate realiza o rafală de o secundă în format RAW cu 30cps cu focalizare automată cu urmărire a subiectului, fiind un model compact şi rapid cu ajutorul căruia fotografii amatori pot surprinde în fotografii cele mai neaşteptate momente. Pentru a le asigura fotografilor cea mai bună şansă de a surprinde un moment spontan, acest model Canon mirrorless este dotat cu slot pentru card UHS-II cu o rată a rafalelor de 80 de imagini JPEG la dimensiune L. În plus, bracketing-ul la focalizare prezent la ambele modele facilitează obţinerea unei profunzimi a câmpului extinsă prin combinarea mai multor fotografii în DPP.

Imagini de calitate inegalabilă

Având capacitatea de a oferi imagini detaliate, de înaltă calitate, fără tremur şi artefacte, noile modele sunt dotate cu noul senzor APS-C CMOS de 32,5 megapixeli, asigurând o rezoluție de nivel full frame, dar au avantajul de a fi mai accesibile, datorită formatului APS-C. Dotate cu procesor DIGIC 8, ambele modele lansate astăzi sunt echipate cu cele mai noi funcţii caracteristice gamei EOS, astfel că utilizatorii vor putea fotografia mai departe, vor putea decupa mai mult şi vor putea obţine imagini mai detaliate ca niciodată. De asemenea, procesorul deblochează instrumentele de corectare a obiectivului, inclusiv Optimizatorul Digital pentru Obiective şi Corectarea Difracţiei, ceea ce contribuie la obţinerea unor imagini excelente direct din aparatul foto. Deoarece imaginile în format RAW sunt de o calitate deosebită iar modelele sunt dotate cu funcţii WiFi şi Bluetooth, creatorii de conţinut pot partaja imaginile direct pe canalele de socializare, oferind astfel un conţinut live excelent. Pentru fotografii clare, ce redau perfect realitatea şi surprind expresiile şi mişcările naturale, Canon a inclus pentru ambele modele o soluţie rapidă şi clară de focalizare automată pe ochi cu urmărire. La modelul EOS 90D, această soluţie funcţionează perfect împreună cu senzorul de măsurare RGB+IR de 220.000 de pixeli cu funcţie de detectare a pâlpâitului, pentru detectarea fidelă a feţei şi pentru un control mai bun asupra expunerii generale. Noul senzor conferă o rezoluţie mai bună fără compromisuri în condiţii de luminozitate scăzută, datorită unui ISO mai mare, cu interval cuprins între 100 – 25,600. Îmbunătăţind modelul EOS M6, modelul EOS M6 Mark II focalizează la EV-5 atunci când este folosit cu un obiectiv cu diafragmă f/1.4 sau mai mare, pentru a putea fotografia chiar şi în condiţii nocturne când este nor, dar şi în spaţii interioare sau la umbră.

Conţinut pregătit pentru viitor – 4K

EOS 90D şi EOS M6 Mark II sunt modele versatile pentru fotografiere şi filmare, capabile de filmare în format 4K folosind în totalitate obiectivele ataşate şi înregistrare în format Full HD cu până la 120 cps, oferind amatorilor mai multe opţiuni de înregistrare, precum slow motion şi crop sau rezoluţie foarte înaltă. Pentru modelul EOS 90D, formatul 4K este disponibil şi în modul crop, ceea ce oferă creatorilor de conţinut imagini la fel de calitative, dar realizate de la distanţe mai mari. Acest lucru înseamnă că fotografii vor putea realiza filmări calitative de la distanţă – această funcţie va oferi amatorilor posibilitatea de a realiza filmări uluitoare în situaţii în care nu se pot apropia de locul în care se întâmplă acţiunea – de exemplu, într-un safari.

Renumitul sistem Canon Dual Pixel CMOS AF este disponibil atât în modul de filmare Full HD, cât şi în modul 4K şi oferă o arie mare de acoperire de (88 x 100%), asigurând o urmărire discretă şi de înaltă performanţă la focalizare în timpul filmării, ideală pentru filmările cu aspect profesional. La surprinderea subiectelor în mişcare, această funcţie asigură surprinderea clară a subiectelor pe un fundal estompat, iar funcţia de urmărire a ochilor scoate în evidenţă ochii subiectului, pentru filme mai clare şi mai captivante.
Portul pentru microfon le oferă vloggerilor şi creatorilor de conţinut posibilitatea de a utiliza un microfon extern pentru a obţine un sunet clar, nedistorsionat, iar modelul EOS 90D este prevăzut şi cu port pentru căşti, astfel încât creatorii de conţinut să poată avea un control mai mare asupra calităţii sunetului în timpul filmării. Această facilitate este foarte avantajoasă când acţiunea are loc departe de locul de filmare şi reduce timpul de editare din post-producţie, deoarece amatorii pot regla nivelurile de sunet în timp ce înregistrează. Pentru filmare în mişcare, modelul portabil EOS M6 Mark II este prevăzut cu un ecran rabatabil foarte util, cu ajutorul căruia chiar şi conţinutul de tip selfie va fi întotdeauna bine încadrat.

Control mai bun, manevrare mai eficientă

Design-ul ergonomic al acestor modele permite o manevrare simplă şi familiară şi oferă mai mult control pentru orice stil de fotografiere. Cel mai recent DSLR introdus în gama EOS, modelul EOS 90D are un body familiar dar mai uşor, cu un grip mare pentru manevrare mai uşoară şi echilibru mai bun, în special la utilizare împreună cu obiective lungi, ideal pentru fotografia sportivă şi fotografierea animalelor sălbatice. Cu ajutorul celor două discuri de selectare cu funcţii multiple – inclusiv un mini-controler adăugat recent şi amplasat în spatele aparatului foto, la fel ca la modelele din gama profesională – şi al butoanelor EOS care pot fi personalizate, fotografii amatori care doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile pot fotografia instinctiv şi cu încredere, datorită numărului mai mare de puncte de focalizare care pot fi selectate şi al setărilor utile pe care le pot accesa printr-o simplă atingere. Modelul EOS 90D este dotat cu un număr de funcţii care pot fi personalizate şi setate pentru a obţine un rezultat consecvent, atât la fotografiere, cât şi la filmare. Ecranul tactil de 7,7 cm, cu unghi variabil, oferă mai multă vizibilitate la compoziţia unei imagini, fie că este vorba de un cadru puternic iluminat sau de un unghi dificil.

Dimensiunea compactă a modelului EOS M6 Mark II permite un stil simplu de fotografiere, necesar pentru a surprinde momente în mişcare. Discul de selectare pentru care puteţi selecta funcţia, discul de selectare principal, comutatorul de selectare focalizare automată/manuală şi butonul de pornire şi focalizare automată sunt poziţionate intuitiv pentru a obţine un timp de răspuns mai rapid, necesar pentru scenele care necesită fotografiere rapidă. Vizorul detaşabil este ridicat şi aliniat central pentru a crea spaţiu şi confort intuitiv, pentru o experienţă de fotografiere captivantă, în timp ce ecranul rabatabil ajută la realizarea de fotografii mai creative şi oferă acces la numeroase funcţii video.

De asemenea, astăzi se lansează două obiective RF – obiectivul RF 15-35mm F2.8L IS USM şi obiectivul RF 24-70mm F2.8L IS USM – care extind gama de obiective inovatoare pentru Sistemul EOS R. Modelul EOS 90D este disponibil acum pentru precomenzi în magazinele online ale partenerilor Canon şi ambele modele vor putea fi achiziţionate începând cu luna septembrie, 2019.

Iată și câteva clipuri despre noile aparate lansate de Canon:

Canon EOS 90D

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=4hkOdoSEctY[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FbuUYzXfcrw[/embedyt]

Canon EOS M6 Mark II

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=bNOzT7_JWqw[/embedyt]

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=srj04oE5o1U[/embedyt]

Între timp, pentru că școale începe curând, ți-am pregătit o promoție specială care te va lăsa cu bani în buzunar!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.