(c) Sabina Mladin

Imagine Timișoara – Primul eveniment de talie europeană dedicat fotografiei

Prima ediție Imagine Timișoara Festival are loc în 18-22 Noiembrie și aduce la un loc fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty sau fashion. ITF dorește să promoveze fotografia sub toate formele sale și să crească interesul publicului larg legat de acest domeniu cu ajutorul profesioniștilor din acest sector. Participanții au acces până în 1 August la
prețuri promoționale atât pentru seria de conferințe, cât și pentru workshop-urile tematice, iar publicul este încurajat să participe la cele trei concursuri de fotografie: portret, de stradă și de eveniment urmate de trei expoziții distincte.

Agenda ediției

Agenda ediției 2019 cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de 5 workshopuri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice. Pe parcursul anului, Imagine Timisoara Festival cuprinde și 3 concursuri de fotografie (portret, de stradă și de eveniment), 3 expoziții foto în locuri inedite din Timișoara (fotografie portret, de stradă și presă, de eveniment), un târg de echipamente foto-video și premiera unui film documentar despre fotografie, WedTrotter.

Bilete early-bird până pe 1 August

Conferința Imagine Timisoara Festival se va desfășura în 19-20 noiembrie 2019, iar biletele Early Bird sunt disponibile până în data de 1 August. Studenții la Arte, specializări conexe fotografiei, beneficiază de locuri gratuite.

Speakerii evenimentului

Speakerii ediției 2019 a conferinței Imagine Timisoara Festival sunt:

(c) Hajdu Tamas

Fotograful băimărean Hajdu Tamás folosește umorul ca pe o intrare în lumea absurdă – dar extrem de familiară și fermecătoare – a orașului românesc post-comunist. Fotografiile sale au apărut în publicații importante precum The Independent, The Guardian sau La Repubblica și pe zeci de site-uri de profil.

Fotograf și antreprenor cu o experiență de 10 ani în domeniul fotografiei de eveniment, Alexandru Hreniuc a devenit în sine un brand. De asemenea, el este omul din spatele multor mărci de succes din industrie. Studio Hreniuc, Freya Wedding, ExpLovers, Timișoara Wedding Market, Sense of color – acestea sunt doar câteva dintre numele pe care Alex a reușit să le facă cunoscute pe piață.

Pornind de la bagajul artistic moștenit de la părinți, și-a imprimat propria viziune în fotografie. Pentru Alex, partea tehnică este foarte importantă, dar în egală măsură acordă atenție surprinderii detaliilor, a sentimentelor, empatizând cu oamenii și anticipând acele întâmplări care sparg barierele obișnuitului.

AMDragan a pornit ca un concept foarte intim și personal al celor doi: Marius – “fotograful ăla cu freza mare”, și Andra – “fotografa aia de treabă pe care-o știe tot Facebook-ul”. Cei doi își asumă o învățare continuă pentru a pune cele mai bune baze în spatele întregii lor munci, iar aceasta este ideea pe care doresc să le-o transmită tuturor celor care doresc să devină mai buni și mai cunoscuți.

De la bun început, a fost atras de portrete, chipuri, emoții – nu atât de peisaje sau produse. Apoi a decis să încerce fotografia de nuntă ca business și și-a dat un termen de un an de zile pentru a reuși în acest domeniu. Din fericire, a fost rapid recompensat cu recunoaștere și atenție, pentru toată dăruirea pusă în meserie. Iar pentru că a reușit, a început să simtă nevoia de a împărtăși cu alții, ajutându-i să obțină și ei aceleași satisfacții din fotografie.

Cătălin Anghel este un artist fotograf și foto-jurnalist profesionist de nunți, cu sediul în Timișoara, România. A găsit cel mai bun coechipier în persoana fratelui său, Adrian Anghel. Ei lucrează împreună, începând din 2014, într-un duo fotograf-videograf cunoscut sub numele de Anghel Brothers, creând amintiri minunate pentru cuplurile din întreaga lume.

În plan extra-profesional, este inițiatorul Festivalului Photo România, a rețelei Photo Europe Network, precum și al proiectului SkillUp Conferences.

(c) Daniel Ilinca

Daniel Ilinca este fotograf și editor profesionist cu sediul în București. Daniel deține propriul studio de fotografie în București și este disponibil pentru proiecte fotografice la nivel internațional.

Marius Bărbulescu este fotograf de nuntă din 2008 și a imortalizat mai mult de 150 de nunți, mai ales în România, dar tot mai mult pe plan internațional din 2012.

A început fotografia din pasiune, în urmă cu 8 ani. Și-a dat seama încă de la început că îi place să fotografieze oamenii și evenimentele din viața lor. De-a lungul anilor, a participat la diverse concursuri de fotografie și a ajuns în anumite topuri.

Ștefan Mirea este unul dintre cei care au pus umărul la crearea unei comunități a videografilor din România. De 14 ani în branșă, Ștefan a cunoscut succesul prin muncă și a călătorit prin lume pe urmele emoțiilor trăite în ziua nunții de cei care au stat în lumina obiectivului său.

Studioul lui Damon are în prezent câțiva tineri profesioniști care lucrează împreună cu el, toți cu specializări proprii, iar el colaborează cu cei mai buni profesioniști din domeniu. Fotografii aspiranți pot merge la studio pentru un stagiu de formare și pentru ședințe foto profesionale de nuntă. Studio Damon oferă, de asemenea, mentorat și workshopuri.

Despre workshopuri și concursuri

Workshopurile (18-22 Noiembrie) desfășurate de ITF urmăresc o abordare practică alături de specialiști din domeniu. Participanții au ocazia să meargă la „o tură foto” alături de Hajdu Tamas pentru a surprinde momentele urbanului cu ajutorului fotografiei de stradă. Să înțeleagă de ce fotografia poate fi un business și care sunt pașii care trebuie parcurși de la prima întâlnire cu potențialii clienții și până la livrarea materialelor post-eveniment, cu ajutorul Andrei și Marius Drăgan. Pentru cei avansați în acest domeniu, workshopul susținut de către Daniel Ilinca, unde se vor pune în practică noțiuni de postprocesare, cât și ce înseamnă un shooting de fashion/beauty. Editarea fotografiei de nuntă este un alt workshop potrivit atât pentru fotografii aflați la început de drum, cât și pentru cei experimentați care doresc să își îmbogățească conștiințele, acesta va fi
susținut de Cătălin Anghel.

Concursurile Imagine Timisoara Festival oferă o ocazie de expunere pentru toți cei care practică fotografia ca pasiune sau meserie. Programul concursurilor cuprinde: concurs de fotografie portret (înscrieri finalizate) și-a anunțat câștigătorii în 30 Iunie, urmează concursul de fotografie de stradă (înscrieri: 1-22 iulie 2019) și apoi concursul de fotografie de nuntă și eveniment (perioada de înscrieri: 5-26 august 2019). Primele 20 de lucrări câștigătoare la fiecare categorie vor fi incluse în expozițiile tematice care se vor desfășura pe parcursul toamnei, în locații inedite din Timișoara. Echipa ITF va selecta câștigătorul Trofeului Imagine Timișoara Festival, care va fi decernat pe scena Conferinței.


Imagine Timișoara Festival este un proiect al Asociației Imagine Timișoara, alături de prieteni și voluntari dornici să pună Timișoara pe harta europeană a evenimentelor dedicate fotografiei și să aducă arta mai aproape de public. Împreună, ne-am propus să aducem față în față artiștii în formare cu mentorii lor și cu publicul larg, să creăm expoziții vii în spații neașteptate, să deschidem un mediu proaspăt de expresie pentru artiști și să explorăm căile prin care industria fotografică poate câștiga plusvaloare – totul, pus la intersecția dintre creativitate și bune practici.

 

 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.