Fujifilm X-H1 | The Fishermen, de Alberto Bolocan

Videoclip realizat cu aparatul foto mirrorless cu Fujifilm X-H1 în lumină naturală, Full HD 60 și 120 fps. Profilul de culoare din cameră, ETERNA, s-a dovedit încă odată că salvează foarte mult timp din procesul de colorizare în postproducție.

Câteva detalii despre filmare și postprocesare

Ajustările făcute sunt foarte mici, subexpuneri ușoare, contrast și saturație acolo unde ochiul a simțit nevoia. Este prima oară când am filmat la ISO 12.800 cu gândul de a folosi efectiv cadrele în montaj, și nu să fie doar un test de zgomot al imaginii. Recunosc că am fost nevoit să folosesc “Noise Reduction” din DaVinci Resolve, dar ținând cont de faptul că iluminarea scenelor era aproape inexistentă, dacă luăm în considerare ora 4 dimineața în largul mării având Luna ca singura sursă de lumină.

Consider că X-H1 este un aparat care își îndeplinește foarte bine rolul de cameră hibridă care se poate folosi și la filmarea de scurte reportaje sau documentare.

Focusul nu este la fel de rapid ca cel al aparatului Fujifilm X-T3, dar IBIS-ul face diferența în cazurile “run & gun” unde nu ai timp și nici condițile necesare pentru a folosi trepiede sau gimbal-uri (stabilizatoare).

Obiectivul folosit la filmare

Combinat cu obiectivul Fujinon XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR, a fost posibilă filmarea din mână a unor cadre folosind echivalentul în Full Frame a focalei 200mm.

Iată rezultatul…

Articol și videoclip de Alberto Bolocan Simonis

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.