Canon lansează obiectivul foto RF 85mm F1.2L

Canon Europe, lider mondial în producţia de obiective, îşi confirmă angajamentul constant faţă de fotografi prin lansarea ultimei generaţii de obiective emblematice Canon 85mm f/1.2L, RF 85mm F1.2L USM.

Beneficiind de cea mai înaltă rezoluţie oferită vreodată de un obiectiv Canon, acest model dispune de o diafragmă ultra-rapidă şi viteze AF extraordinare, fiind ideal pentru capturarea unor portrete pline de candoare şi fotografii de nuntă. Ca urmare a anunţului făcut de Canon în luna februarie cu privire la dezvoltarea unei generaţii de obiective, RF 85mm F1.2L USM este primul din cele şase obiective cu montură RF introduse de Canon în 2019. Acest obiectiv garantat de ambasadorul premiat Canon Europe, Félicia Sisco, va conduce utilizatorii obiectivului legendar EF 85mm f/1.2L II USM către un alt nivel de performanţă. Toate cele şase obiective RF oferă calitate incredibilă şi versatilitate utilizatorilor care încearcă să realizeze fotografia perfectă.

Rezoluție impresionantă pentru orice detaliu

Proiectată pentru sistemul EOS R, montura RF redefineşte opţiunile pentru fotografiere şi videografie, oferind utilizatorilor instrumentele necesare pentru a-şi îmbunătăţi competenţele şi pentru a realiza fotografii creative, fără limitări. Dezvoltat în concordanţă cu progresele tehnologice şi impresiile primite de la utilizatorii finali, RF 85mm F1.2L USM utilizează opţiunile avansate ale monturii RF pentru a îmbunătăţi calitatea imaginii şi comunicarea dintre obiectiv şi aparatul foto mirrorless full-frame.

Obiectivul telefoto scurt de 85 mm asigură distanţa focală ideală pentru portrete şi o perspectivă măgulitoare pentru chipuri. RF 85mm F1.2L USM este al doilea obiectiv din gama Canon, după EF 35mm f/1.4L II USM, care foloseşte tehnologica optică unică BR dezvoltată de Canon, care corectează în mod eficient aberaţia cromatică axială care nu poate fi rectificată în totalitate folosind o combinaţie de lentile tradiţionale din sticlă, îmbunătăţind astfel rezoluţia şi claritatea imaginii. Asigurând o calitate incredibil de ridicată a imaginii pentru fiecare fotografie, lentilele asferice şi UD ale obiectivului reduc aberaţiile şi permit astfel atingerea unei performanţe optice extraordinare.

(c) Félicia Sisco

Viteză mare, calitate înaltă

RF 85MM F1.2L USM este unul dintre obiectivele cu cea mai rapidă diafragmă cu autofocalizare oferite de Canon pentru gama de aparate foto mirrorless full-frame. În combinaţie cu distanţa scurtă telefoto şi Dual Pixel CMOS AF, diafragma rapidă f/1.2 creează o profunzime de câmp mică, uimitoare, efect bokeh şi separare de fundal. Datorită diafragmei obiectivului subiectul iese în evidenţă în imagine, în timp ce diafragma cu nouă lamele scoate în evidenţă subiectul faţă de fundalul estompat, ideal pentru fotografierea portretelor. Diafragma foarte deschisă transmite cu 50% mai multă lumină decât un obiectiv f/1.4 pentru fotografiere în condiţii de luminozitate provocatoare, până la -6EV (EOS R) şi -5EV (EOS RP), capturând atmosfera în orice moment.

Folosind acelaşi motor ultrasonic circular ca şi RF 50mm F1.2L USM, RF 85mm F1.2L USM asigură o focalizare precisă şi rapidă, permiţând monitorizarea obiectelor în timp ce se deplasează în interiorul cadrului. În combinaţie cu un microprocesor nou, care utilizează un CPU nou şi firmware de înaltă performanţă, obiectivul foloseşte sistemul EOS R cu transfer rapid al datelor, generând o operare şi autofocalizare mai rapidă şi permiţând fotografului să captureze momente ce durează fracţiuni de secundă.

(c) Félicia Sisco

Manipulare excepțională și durabilitate

În obiectivul RF Canon este încorporat un inel de control, de unde se poate seta modificarea timpului de expunere, diafragmei, ISO şi expunerii. Acest inel adaugă un nivel nou de personalizare, fiind ideal pentru fotografii de nuntă care au nevoie de setări rapide pentru a surprinde momente perfecte pline de candoare şi imagini prelucrate frumos. Obiectivul este echipat şi cu un inel pentru focalizare manuală permanentă, care permite activarea focalizării manuale prin răsucirea inelului de focalizare, fără a fi necesară comutarea la modul MF. Ideal pentru fotografierea în aer liber sau în interior, RF 85mm F1.2L USM dispune de o rezistenţă la intemperii emblematică pentru seria L, care permite etanşarea obiectivului pentru a-l proteja împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile în cazul în care fotografierea se realizează în aer liber sau în interior.

Fotograful de nuntă distins cu premii şi ambasadorul Canon, Félicia Sisco a declarat: ”În calitate de fotograf de nuntă şi de portrete, am nevoie să pot avea încredere în instrumentele mele, ca să mă pot concentra pe subiect şi să îi dezvălui povestea. Am folosit obiectivul emblematic Canon de 85mm 1.2 mai bine de 20 de ani datorită vitezei şi diafragmei sale largi, care garantează capturarea unor imagini frumoase, chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută.

”Noul RF 85mm F1.2L USM este mai bun decât mi-aş fi imaginat. Acest obiectiv generează o profunzime de câmp şi un efect bokeh care nu pot fi obţinute cu ajutorul altui obiectiv şi ştiu deja că va deveni un element principal din rucsacul meu. Separă subiectul de fundal şi realizează o focalizare precisă pe ochii subiectului, ceea ce îţi taie pur şi simplu respiraţia, capturând fiecare moment special.”

Caracteristicile principale ale RF 85mm F1.2L USM

  • Obiectiv fix de 85 mm cu performanţă extrem de înaltă
  •  Distanţă focală de 85 mm pentru a oferi o perspectivă măgulitoare, ideală pentru portrete
  •  Diafragmă foarte largă f/1.2 cu 9 lamele pentru performanţă ridicată în condiţii de luminozitate scăzută şi fundal estompat
  •  Sistemul optic BR (sistem optic Refracţie spectru albastru) reduce aberaţia cromatică, asigurând cea mai înaltă calitate a imaginii
  •  Elemente asferice şi UD, care asigură cea mai înaltă rezoluţie pe întreaga imagine
  • Motor USM pentru operare uşoară, aproape silenţioasă
  • Inel de control – oferă control direct asupra setărilor pentru timp de expunere, diafragmă, ISO
  •  Stratul ASC (Air Sphere Coating) previne deteriorarea calităţii imaginii prin apariţia reflexiilor şi a efectelor de fantomă

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SttD4F4_0Cw[/embedyt]

 

Care este obiectivul tău preferat în ceea ce privește fotografia de portret? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.