(c) Pirvu Cristian

Cum ar fi să vezi lumea în alb și negru, ca într-un film învechit?

De mult timp doream să inițiez un proiect foto, însa aveam o gramadă de ideei, dar niciuna nu mi se părea potrivită. Proiectul a luat naștere la câteva ore după citirea unui articol de pe un site de socializare. În articol era vorba despre un băietel din Marea Britanie care vedea totul din jurul său în alb și negru, mai precis în tonuri de gri. În acel moment am știut ceea ce vreau să fac, punându-mi întrebarea “Cum ar fi să vezi lumea în alb și negru, ca într-un film învechit?“, întrebare care deschidea și articolul.

(c) Pirvu Cristian

Această întrebare a dat numele proiectului “Lumea în Alb-Negru”

Am călătorit și am fotografiat alb-negru pentru a mă pune în pielea acelui băiețel, situațiile în care noi ne imaginăm fotografiile alb-negru în culori sunt foarte multe, însa el nu poate face acest lucru.

În imaginea de mai jos, e o frumoasă priveliște de sus a unui oraș, dacă ne-am fi imaginat fotografia color ar fi fost una vie, cu mult farmec.

(c) Pirvu Cristian

Am fotografiat și în studio, ceva mai abstract, bineînteleș tot alb-negru.

(c) Pirvu Cristian

Ca oricare fotograf căruia îi place să plece în “aventuri” pe munți, m-am pus în pielea băiețelului și am tras ceva cadre și de aici.

Nu în ultimul rând, am tras câteva cadre și la ședinte în genul “love the dress”, așadar punându-mă în mai multe situații în pielea acelui băiețel.

Acest proiect se rezumă la acel baiețel care nu poate distinge culorile, eu încercand să mă pun în pielea sa. Așadar, am fotografiat alb și negru, exact “culorile” văzute de acesta.


Articol și fotografii de Pîrvu Cristian

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Editate foarte slab.
    Iar HDRul este foarte violent si fara urma de estetica in el (ca de altfel orice HDR).
    Nu este un proiect ci doar o postare de blog cam fara cap si coada..
    Nu are un “point”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *