• 27 February 2020

F64 susține UB Talks. Proiect de 10 în sesiune? Tu îl înscrii, noi îl premiem

F64 se alătură demersului Universității din București de a premia proiectele de 10 din sesiune, în cadrul competiției UB Talks. Ajunsă la cea de-a șaptea ediție, competiția promite premii la fel de interesante ca în anii trecuți, iar schimbul de experiență și legarea noilor prietenii cu studenții de la alte facultăți vor fi, de asemenea, nelipsite.

Porțile competiției s-au deschis pentru studenți, masteranzi și doctoranzi, iar Universitatea din București le oferă ocazia să-și prezinte public proiectul și să beneficieze de o sesiune de pregătire care îi va ajuta să își „vândă ideea” prin îmbunătățirea abilităților oratorice.

Deadline-ul înscrierii în competiția UB Talks este 31 ianuarie 2019, iar adresa unde pot fi înscrise proiectele de 10 este ubtalks@unibuc.ro. Trebuie doar să propuneți, în 5-6 rânduri, o temă care să stârnească atât interesul, cât și curiozitatea publicului, pe baza căreia să susțineți un discurs cu durata de 10 minute în etapa finală. Puteți aplica individual, dar și în echipe de 2-3 persoane. Juriul va fi format din profesori ai Universității din București, manageri și specialiști în comunicare.

Dacă veți fi selectați, veți participa la prima etapă a programului, ce constă într-o sesiune de pregătire, în cadrul căreia cadre didactice ale Universității din București și experți în comunicare vă vor consilia în vederea elaborării prezentărilor finale, vă vor ajuta să puneți bazele unor noi strategii de a vă vinde ideile și vă vor învăța să vă perfecționați tehnicile de vorbire în public. La finalul sesiunii de pregătire, coordonatorii vor decide finaliștii celei de-a VII-a ediții a UB Talks.

În a doua etapă a competiției va avea loc sesiunea de prezentări (finala) în fața juriului și audienței. Prezentarea ta trebuie să fie atractivă și comprehensibilă pentru un public din afara domeniului de specializare, bine documentată, originală, relevantă, creativă și solid argumentată. Poate fi însoțită, dacă e cazul, de materiale foto, video sau audio.

Mai jos sunt câteva idei pe baza cărora îți poți construi prezentarea. Bineînțeles, acestea variază în funcție de domeniul tău de specializare.

Poți să descrii și să explici o teorie științifică într-o manieră interesantă;
Poți să faci legătura între teorii din specializarea ta și teme sau problematici care țin de lumea contemporană;
Poți să vorbești despre nașterea unei teorii sau invenții sau despre evenimente care au marcat istoria disciplinei tale;
Poți să prezinți o idee sau o teorie proprie, cu condiția ca aceasta să fie bine argumentată;
Poți să prezinți un studiu de caz care ți se pare interesant;
Poți să produci sau să reproduci un experiment științific, în cadrul căruia să implici publicul (cu condiția ca acest lucru să respecte normele etice și de siguranță ale desfășurării experimentelor);
Poți să transmiți publicului o aptitudine, să-l înveți să facă un anumit lucru (un atelier de tip „cum să…”);

Mai multe detalii despre competiția UB Talks pot fi solicitate la adresa de e-mail ubtalks@unibuc.ro, pe pagina de Facebook UB Talks, precum și pe Instagram.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *