• 27 February 2020

Noutăți de la Panasonic: Lumix TZ95

Panasonic a prezentat pe 18 februarie 2019 în cadrul Panasonic Convention 2019, evenimentul pe care îl organizează anual în această perioadă, o nouă cameră foto din gama Lumix, respectiv TZ95.

Lumix TZ95

Lumix TZ95 este un apparat foto compact din seria «Travel Zoom», care te ajută să fii cât mai aproape de acțiune! Fiind echipat cu un obiectiv LEICA DC VARIO-ELMAR cu zoom optic 30x, acest aparat foarte versatil, de buzunar, este companionul perfect de călătorie. Dotat cu un senzor de înaltă rezoluție (20,3 megapixeli), 4K foto & video, fotografierea în rafală la mare viteză, TZ95 te ajută să captezi toate momentele frumoase ale vieții. Monitorul posterior și pivotant, alături de un nou ocular (Live View Finder) de rezoluție înaltă fac ca fotografierea cadrelor dorite să fie mai facilă ca niciodată.

Lumix TZ95

Mai aproape de acțiune cu noua Panasonic Lumix TZ95

Lumix TZ95 este echipată cu numeroase caracteristici avansate, toate gândite pentru a vă ajuta să obțineți cea mai bună fotografie.

Un obiectiv ultra-larg de 24mm este ideal pentru fotografierea peisajelor, în timp ce cu zoom-ul puternic de 30x aveți posibilitatea de a fotografia până la 720mm. Puternicul O.I.S (stabilizator optic de imagine) menține focusul fotografiilor compensând tremurul mâinii chiar și atunci când fotografiați la distanțe focale mari. Funcția Zoom Compose Assist vă ajută să urmăriți subiectele – foarte utilă atunci când acestea ies din cadru.

Lumix TZ95

Pentru a ține pasul cu subiecții rapizi, TZ95 fotografiază în rafală de 10 cadre pe secundă (AFS) și urmărește subiectul cu o rată de 5 fpc (AFC).

Alte specificații suplimentare cuprind și:

  • Senzor de înaltă rezoluție 1/2,3-inch Live MOS cu o rezoluție de 20,3 megapixeli
  • AF cu viteză foarte ridicată de aproximativ 0,1 secunde
  • Fotografiere în format RAW și comenzi manuale, plus moduri complet automate pentru începători.
  • Ecran tactil de 3,0 inch
  • Ocular (Live View Finder) de rezoluție înaltă
  • 4k Photo pentru a capta foarte ușor fiecare moment

Utilizând ocularul 0.21-inch 2,330k echivalent sau ecranul tactil cu diagonala de 3.0-inch și rezoluție 1040k-dot, surpinderea fiecărei scene devine foarte ușoară chiar și în condiții de lumină puternică. Monitorul se ridică până la 180 de grade – perfect pentru selfie-uri. Utilizați cele 22 de opțiuni ale filtrului digital care pot fi applicate inclusive imaginilor panoramice, pentru a vă întregi creativitatea. Cu tehnologia foto 4K, capturarea momentului e mai ușoară ca oricând. Folosind această tehnologie impresionantă, înregistrați momentele la 30 cadre pe secundă, extrăgând apoi cea mai bună fotografie sub forma unei imagini JPEG de 8 megapixeli.

Noua funcție de auto-marcare transformă alegerea celui mai bun cadru într-o decizie rapidă și ușoară, în timp ce caracteristicile amuzante precum Sequence Composition (compunerea unei secvențe) vă oferă posibilitatea de a combina mai multe imagini în aceeași fotografie pentru un efect de “fotografie secvențială”.

Chiar și fotografiile selfie pot fi îmbunătățite cu funcția 4K – asigurându-vă că toate persoanele din fotografie zâmbesc sau alegând cea mai bună fotografie cu un fundal dinamic.

Mereu pregătit pentru dumneavoastră

Cu funcțiile încorporate de conectivitate prin Bluetooth și Wi-Fi, partajarea experiențelor cu familia și prietenii devine foarte simplă. Cu BLE (Bluetooth Low Energy), imaginile dumneavoastră pot fi transferate automat pe smartphone sau tabletă, pregătite pentru a putea fi încărcate pe paginile rețelelor de socializare. Funcția de etichetare GPS vine în sprijin pentru a nu uita niciodată acele destinații fabuloase de călătorie.

În plus, odată ce ați conectat TZ95 la smartphone sau tabletă, puteți declanșa aparatul de la distanță – o funcție ideală pentru fotografiile de grup sau amintirile de vacanță.

Lumix TZ95

Durata îndelungată de viață a bateriei de aproximativ 380 de declanșări este promisiunea TZ95, însă, dacă se întâmplă ca bateria să se descarce pe parcurs, aveți posibilitatea de a încărca aparatul de la USB, pentru un plus de putere indiferent unde v-ați afla.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este lider mondial în dezvoltarea de tehnologii electronice diverse şi soluţii pentru clienţi în domeniul electronicelor de consum, aplicaţiilor rezidenţiale, auto, a soluţiilor profesionale şi a echipamentelor industriale.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *