Canon EOS RP: Pășește în lumea creativă

Canon Europe lansează astăzi Canon EOS RP – un aparat foto full frame mirroless mic, uşor şi practic, dedicat fotografilor care doresc să treacă la un nou nivel şi să folosească revoluţionarul sistem Canon EOS R. Ideal pentru fotografia de călătorie, fotografia de peisaje şi fotografia de portret, EOS RP promite un potenţial mare, facilitat de toate beneficiile pe care le aduce Sistemul EOS R, printre care se numără şi cea mai rapidă focalizare automată din lume.

Fiind cel mai mic şi cel mai uşor aparat foto Canon digital full frame de până acum, cu obiective interschimbabile, modelul reprezintă cea mai modernă combinaţie de practicalitate şi uşurinţă la utilizare, oferind imagini de calitate impresionantă. De asemenea, EOS RP permite fotografilor şi videografilor să exploreze şi să utilizeze întregul portofoliu Canon de obiective EF și EF-S.

Canon

Păşiţi în lumea full frame a EOS R

EOS RP este un aparat foto accesibil dar avansat, din gama Canon de echipamente full frame. Oferind o performanţă optică impresionantă în format full frame, cu potenţial de utilizare împreună cu obiectivele RF ce urmează să fie lansate, precum RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, EOS RP este dotat cu o montură RF inovatoare şi cu un sistem de comunicare rapidă cu 12 pini, cu distanţa scurtă între între planul focal şi montura de 54 mm. Un concept nou, montura RF asigură obiectivelor un nou nivel de performanţă optică, timp de răspundere bun şi fucţionalitate excelentă. În plus, fotografii şi videografii se pot bucura de potenţialul maxim al obiectivelor EF şi EF-S pe care le deţin, datorită celor trei opţiuni pentru adaptor EF-EOS R, cu funcţii suplimentare la utilizarea inelului de control sau a adaptorului pentru filtru intern.

Creativitate susţinută prin silenţiozitate, viteză şi calitate

Senzorul CMOS full frame de 26,2 megapixeli cu care este dotat modelul EOS RP, în combinaţie cu cel mai nou procesor Canon DIGIC 8, asigură un nou nivel de creativitate, oferind un echilibru optim de detalii, control asupra profunzimii câmpului şi performanţă incredibilă în condiţii de luminozitate scăzută. Optimizat pentru utilizare în condiţii de luminozitate scăzută, nivelul ISO 40.000 – care poate fi extins până la 102.400 – colaborează excelent cu sistemul Dual Pixel CMOS AF, permiţându-le fotografilor să folosească aparatul cu încredere chiar şi în cele mai întunecate medii, autofocalizarea poate fi folosită până la -5 EV.

Cu scopul de a obţine claritate optimă direct din aparatul foto, corectarea DLO (Digital Lens Optimiser) este aplicată direct din aparat obiectivelor RF şi poate fi folosită pentru maxim cinci obiective EF dacă acestea sunt înregistrare în aparatul foto. Ca opţiuni de post-editare, EOS RP oferă formatul de fişier de ultimă generaţie CR3 14-bit RAW, împreună cu o opţiune de RAW compact pentru fişiere RAW cu dimensiunea redusă cu aproximativ 40% faţă de un fişier RAW standard. Astfel, creşte numărul de imagini care pot fi stocate pe un card de memorie, dar vă păstraţi flexibilitatea de a fotografia în format RAW. De exemplu, imaginile pot fi procesate direct în aparatul foto cu ajutorul funcţiei Asistenţă creativă, oferind o gamă de filtre, efecte şi comenzi care vă ajută să obţineţi rezultatul dorit pentru partajare instantanee.

Concept EOS, fără compromisuri

Portabil şi practic, EOS RP este cel mai uşor şi accesibil aparat foto Canon digital full frame, cu obiective interschimbabile. Corpul cântăreşte doar 485g, fiind ideal pentru călătorii, când spaţiul şi greutatea sunt factori esenţiali de luat în calcul. Creat pentru a fi folosit în diverse situaţii, modelul este dotat cu o carcasă din aliaj de magneziu, cu piese exterioare de înaltă precizie, inclusiv materiale de etanşare ce conferă rezistenţă la praf şi umiditate. Având o utilizare versatilă, modelul EOS RP este dotat cu un sistem IS Dual Sensing puternic, ce reduce tremurul aparatului la fotografierea din mână şi cu un mod pentru fotografiere silenţioasă, pentru fotografiere discretă. Fotografierea continuă cu până la 5 cps, sau 4 cps cu Servo AF, combinată cu un slot de card UHS-II, oferă o memorie tampon nelimitată la fotografierea în format JPEG sau RAW – suficient pentru surprinderea acţiunii atunci când călătoriţi. Modul de utilizare al EOS RP, specific modelelor EOS, este uşor, familiar şi comod de utilizat, oferindu-vă flexibilitatea de a opta pentru comenzi personalizabile, moduri scenă şi intefaţă meniu grafic – şi poate fi adaptat oricărui nivel de experienţă, atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare. Mânerul realizat pe modelul EOS, ecranul tactil de înaltă rezoluţie, cu unghi variabil şi dimensiune de 7,5 cm şi vizorul electronic OLED tip 0,39 facilitează utilizarea de generaţie viitoare, oferind o încadrare creativă şi comenzi tactile uşor de accesat, precum opţiunile de meniu sau punctul de focalizare. Modelul EOS RP este compatibil cu o serie de accesorii EOS, inclusiv cu grip-ul EG-E1 care va fi lansat tot astăzi – pentru mai mult confort şi cu bliţul Canon Speedlite 470EX-AI AI bounce (lansat în februarie 2018).

Canon

Focalizare pe fiecare detaliu

EOS RP nu face compromisuri atunci când este vorba de focalizarea automată cu ajutorul Dual Pixel CMOS AF şi oferă cea mai rapidă focalizare automată din lume, cu o viteză de 0,05 secunde şi precizie cu până la 4779 poziţii AF care pot fi selectate şi care acoperă până la 88 % x 100 %. Vizorul electronic (EVF) al modelului EOS RP – cu 2,36 milioane de puncte şi cu acoperire de aproximativ 100% – permite realizarea şi previzualizarea unor fotografii excelente în condiţii de luminozitate intensă sau redusă. Posibilitatea de a selecta zonele de autofocalizare pe ecranul tactil este una dintre cele patru metode prin care puteţi controla mai uşor zona de focalizare în timp ce încadraţi subiectul folosind vizorul sau atingând ecranul LCD. Pentru portrete de efect, opţiunea Eye AF cu urmărire continuă focalizează pe ochii subiectului atunci când vă aflaţi în modul Detectarea Feţei, ajutându-vă să obţineţi rezultate de nivel profesionist de fiecare dată. Fie că surprindeţi subiecte în mişcare într-o fotografie sau într-un videoclip, modelul EOS RP poate urmări subiectul în continuu pentru a reacţiona la acţiunea desfăşurată în cadrul respectiv. Pentru o profunzime mai mare a câmpului la fotografiere macro, bracketing-ul la focalizare permite obţinerea unor profunzimi de focalizare incredibile, oferind claritate excelentă. Acţionând o singură dată butonul declanşator, modul continuu fotografiază folosind o gamă largă de poziţii de focalizare ajustate automat.

Digital Photo Professional pentru PC sau Mac poate fi folosită ulterior pentru compunerea profunzimii, creând asftel fotografia finală în care focalizarea a fost realizată cu profunzimea de câmp dorită. Opţiunea Spot AF asigură focalizarea precisă atunci când folosiţi funcţia macro. Alte moduri AF includ AF faţă, AF un punct, AF extinsă şi AF zonă – asigurând flexibilitate pentru numeroase subiecte.

Fotografiaţi, partajaţi şi rămâneţi conectat

Datorită conectivităţii Bluetooth şi Wi-Fi pentru fotografiere şi partajare, EOS RP permite utilizatorilor să îşi controleze aparatul foto folosind un dispozitiv inteligent pentru a fotografia sau a filma de la distanţă prin Wi-Fi.

Această facilitate ajută la evitarea distragerii atenţiei subiectului şi la obţinerea unui cadru creativ, fie că observaţi animalele sau doriţi să obţineţi o imagine dintr-un unghi dificil, în cadrul unui eveniment sportiv. După ce o descărcaţi, aplicaţia Canon Connect vă oferă control complet asupra setărilor apararatului, vizualizare în timp real şi chiar opţiunea de a porni aparatul foto de la distanţă, prin Bluetooth. Când este conectat to dispozitive mobile iOS sau Android, EOS RP poate integra coordonate GPS în imagini, permiţând fotografilor să păstreze o evidenţă a locurilor în care călătoresc. Pentru a putea partaja atunci când sunteţi în deplasare, modelul EOS RP poate sincroniza automat imaginile cu un dispozitiv inteligent sau poate transfera datele RAW în aplicaţia Canon DPP Express pentru editare mobilă.

Canon

Filme 4K de înaltă calitate, făcute din mers

EOS RP oferă libertate şi posibilităţi extinse videografilor care îşi doresc un echipament portabil şi uşor de utilizat.Dotat cu procesor DIGIC 8, EOS RP poate realiza filme cu rezoluţie de până la 4K, la 25 cps şi în format Full HD la 60 cps. Cu funcţii ce includ 4K cu redare accelerată, temporizator de interval, Movie Servo AF şi filme HDR, utilizatorii pot înregistra secvenţe cu mişcare rapidă sau lentă şi pot folosi un interval dinamic extins. Dual Pixel CMOS AF 7 permite focalizarea clară şi detectarea feţei, în timp ce IS Digital la filmare oferă stabilizare pe 5 axe la filmare, pentru a contracara mişcarea atunci când filmaţi din mână. Mufele pentru microfon şi căşti vă ajută să înregistraţi şi să monitorizaţi materialul video în timp real, iar ecranul tactil cu unghi variabil permite filmarea confortabilă din diverse unghiuri.

Funcţia Instantanee video este o modalitate simplă prin care puteţi realiza un rezumat video al unei călătorii, combinând clipuri de 4, 6 sau 8 secunde care să conţină evenimente şi scene memorabile. Codecul uşor de gestionat facilitează editarea rapidă şi reduce dimensiunea fişierelor care vor fi stocate.

Full frame în prezent, capacitatea unui obiectiv RF de generaţie viitoare

Canon confirmă din nou atenţia acordată Sistemului EOS R şi monturii RF, lansate recent, anunţând dezvoltarea a şase obiective full frame care vor fi lansate în 2019, pentru a sărbători atingerea pragului de 140 milioane de obiective EF şi RF produse. Din planul de dezvoltare de obiective face parte şi modelul RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, partenerul perfect în călătorii – practic şi performant. Acesta este un obiectiv versatil, pentru utilizare generală, pentru fotografii sau videografii amatori avansaţi şi oferă un interval mare de distanţe focale pentru a putea surprinde imagini extraordinare. Celelalte cinci obiective RF full frame aflate în dezvoltare se potrivesc nevoilor oricărui utilizator, de la amatori avansaţi la fotografi şi videografi profesionişti, aflaţi toţi în căutarea imaginii perfecte. Continuând linia de obiective optice dezvoltate de Canon, această gamă de obiective va împinge limitele înregistrării creative datorită sistemului optic de ultimă generaţie şi a opţiunii de procesare avansată a imaginilor atât pentru fotografii, cât şi pentru filme.

Canon

Noul mirrorless full frame Canon EOS RP în teste

Am fost invitați să testăm aparatul proaspăt lansat și am revenit cu primele impresii:

  • Ca și specificații principale putem observa o greutate mai mică față de fratele mai mare Canon EOS R și anume 440g (este cel mai ușor mirrorless full frame de pe piață).  În mână aparatul se simte foarte bine, deși este mic și ușor nu pare deloc firav având un feel premium.
  • Eye AF este acum prezent și pe modul de focalizare continuă.
  • Beneficiază de USB-C și Jack de 3.5mm .
  • S-a renunțat la touchpad și ecranul superior, însă toate acestea în favoarea unui body mai mic și confortabil.
  • Împreună cu Canon 35mm f/1.8 IS STM este un kit imbatabil pentru călătorie.
  • Are un monitor articulat și un grip confortabil.
  • Focalizarea este rapidă iar tracking-ul pe ochi este excelent.
  • Din păcate aparatul fiind pre-producție nu ne-au lăsat să ”luam fotografiile realizate” însă la prima vedere calitatea imaginii este una foarte bună.

Canon confirmă importanţa Monturii RF, dezvoltând şase obiective noi pentru Sistemul EOS R

Canon confirmă din nou importanţa Sistemului EOS R şi a monturii RF, lansate recent, anunţând dezvoltarea a şase obiective full frame care vor fi lansate în 2019, pentru a sărbători atingerea pragului de referinţă de 140 milioane de obiective EF şi RF produse. Redefinind opţiunile pentru fotografiere şi videografie, sistemul inovativ Canon EOS R şi portofoliul existent de obiective RF oferă utilizatorilor instrumentele necesare pentru a-şi îmbunătăţi competenţele şi pentru a realiza fotografii creative, fără limitări.

Canon

Montura RF – construită de la zero

Construite de la zero, Sistemul EOS R şi Montura RF duc tradiţia sistemului EOS actual la un nou nivel. Ţinând cont de progresele tehnologice şi de opinia utilizatorilor, dezvoltarea sistemului EOS de către Canon anticipează viitoarele nevoi tehnice şi creative ale fotografilor si videografilor. Sistemul EOS R preia cele mai bune părţi din EOS, oferind noi nivele de performaţă, precum şi posibilităţi noi de design pentru obiective şi mai multă creativitate.

Lansată în septembrie 2018, montura de obiectiv RF permite un design optic complet nou, facilitând amplasarea elementelor obiectivelor cât mai aproape de senzor şi direcţionând lumina direct pe senzor. Montura RF îmbunătăţeşte comunicarea şi transferul de energie dintre obiectiv şi aparat şi permite obţinerea celei mai rapide focalizări automate pentru un aparat foto full frame mirrorless. Distanţa scurtă dintre montură şi senzor, precum şi diametrul acesteia de 54 mm a oferit inginerilor Canon mai multă libertate pentru a putea crea o nouă generaţie de optică – aceste avantaje au oferit echilibrul ideal între dimensiune, imagini de înaltă calitate şi performanţă de top.

La dezvoltarea Sistemului EOS R, inginerii Canon au avut în vedere uşurinţa de utilizare şi potenţialul de extindere a portofoliului de obiective pe viitor. Această nouă linie de obiective oferă opţiuni pentru toţi utilizatorii echipamentelor EOS R, indiferent de preferinţele acestora – de la fotografii şi filme, până la peisaje sau nunţi.

Canon

Şase obiective – fotografiază aşa cum dorești

Şase obiective RF full frame se află în dezvoltare, acestea urmând să se potrivească nevoilor oricărui utilizator, de la amatori avansaţi la fotografi şi videografi profesionişti, aflaţi toţi în căutarea imaginii perfecte. Continuând linia de obiective optice dezvoltate de Canon, această gamă de obiective va împinge limitele înregistrării creative datorită sistemului optic de ultimă generaţie şi a opţiunii de procesare avansată a imaginilor atât pentru fotografii, cât şi pentru filme.

Canon RF 85mm f/1.2L USM este un obiectiv fix mediu-telefoto cu diafragmă mare, care oferă performanţă excelentă pentru fotografii de portret avansaţi şi profesionişti.

Canon RF 85mm f/1.2L USM DS, dotat cu Defocus Smoothing, este un obiectiv unic de înaltă performanţă, oferind control asupra defocalizării şi un boken plăcut cu o diafragmă ultra-rapidă care ajută la realizarea de portrete uimitoare.

Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USM este un obiectiv standard cu zoom de înaltă performanţă, dedicat profesioniştilor şi fotografilor entuziaşti, fiind ideal pentru realizarea de portrete, peisaje, documentare sau nunţi. Oferind o perspectivă grandangulară şi diafragmă rapidă.

Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USM este ideal pentru o paletă diversă de genuri de fotografie, inclusiv pentru fotografie arhitecturală, interioare sau peisaje. Al cincilea obiectiv aflat în dezvoltare.

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM, este un obiectiv care nu trebuie să lipsească niciunui fotograf profesionist care fotografiază nunţi, evenimente sportive sau animale sălbatice. Acesta este un obiectiv telefoto mediu cu zoom potrivit mai multor situaţii, oferind în acelaşi timp o diafragmă rapidă. Lista se încheie cu obiectivul.

Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – partenerul perfect în călătorii – practic şi performant. Acesta este un obiectiv versatil, cu utilizare generală, pentru fotografii sau videografii amatori avansaţi şi care oferă un interval mare de distanţe focale pentru a putea surprinde imagini extraordinare.

Canon

Dl Issei Morimoto, Vice-Preşedinte Senior al diviziei de Management şi Marketing, Canon Europe, afirmă:

„Anul trecut, odată cu lansarea Sistemului EOS R, am prezentat viitorul fotografiei şi videografiei. Astfel, Canon a prezentat principalele avantaje ale sistemului EOS R şi ale Monturii RF – inovaţie, compatibilitate şi calitate. Deoarece producţia noastră de obiective EF şi RF a atins cifra de referinţă de 140 de milioane de unităţi, noua noastră Montură RF deschide o nouă lume de oportunităţi creative pentru toţi fotografii şi videografii, fie că folosesc deja un echipament EOS, că sunt utilizatori noi de EOS R sau că au debutat de curând în lumea full frame. Astăzi, odată cu anunţarea planurilor noastre legate de obiective, ducem mai departe tradiţia dezvoltării de obiective şi n asumăm un angajament ferm pe viitor, prezentând investiţiile noastre în echipamente full-frame deschizătoare de drumuri. Asigurarea calităţii înalte a imaginii şi excelenţa optică rămân priorităţile noastre majore, iar acestea reprezintă doar primii paşi dintr-o lungă călătorie în care fiecare utilizator Canon poate fi sigur că va obţine fotografia perfectă.“

Canon

În completarea familiei full frame

Continuând extinderea gamei de echipamente EOS R, Canon lansează astăzi modelul EOS RP – ideal pentru cei care îşi doresc să treacă de la modelele Canon APS-C la modelele Canon full frame. Acesta este un model compact, uşor şi versatil. Ideal pentru fotografia de călătorie, fotografia de peisaje şi fotografia de portret, EOS RP oferă toate beneficiile Sistemului EOS R, printre care se numără şi cea mai rapidă focalizare automată din lume – iar datorită faptului că este cel mai mic şi mai uşor  aparat foto Canon full frame de până acum, modelul este practic şi uşor de folosit, oferind o calitate impresionantă a imaginii. Având un potenţial mare, fotografii şi videografii amatori avansaţi pot folosi modelul EOS RP pentru îmbunătăţirea competenţelor tehnice şi pentru explorarea creativităţii. În plus, trei adaptoare de montură pentru obiective permit utilizarea a peste 70 de obiective EF şi EF-S împreună cu EOS RP şi împreună cu inovatorul sistem EOS R, adăugând funcţii noi opticii existente şi păstrând în acelaşi timp nivelurile extraordinare de performanţă şi funcţionalitate, caracteristice DSLR-urilor EOS.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.