Panasonic LUMIX S1 și S1R: Full-Frame la superlativ

 • Senzor full-frame de 24.2 megapixeli
 • Stabilizarea duală a imaginii permite filmarea sau fotografierea cu timpi de expunere cu până la 6 trepte mai lungi decât fără stabilizare
 • Vizor electronic cu ecran OLED 5760K

Concepută pentru fotografii excepționale, dar și pentru filmări de calitate profesională, LUMIX S1 este construită în jurul monturii L cu un diametru larg oferind creatorilor media toate beneficiile unui senzor full-frame de înaltă sensibilitate.

Senzorul CMOS de 24.2 megapixeli reprezintă inima LUMIX S1. Echipată cu o stabilitate remarcabilă a imaginii și un nou procesor Venus Engine, camera performează la cele mai înalte standarde în fotografie permițând totodată realizarea de înregistrări video de calitate excepțională cu detalii de lumini și umbre bine echilibrate.

Pentru a capta momentul decisiv, fotograful încadrează imaginea folosind vizorul electronic cu cea mai înaltă rezoluție din lume cu o claritate neegalată datorită ecranului OLED cu 5.76 milioane de puncte.

Panasonic

Rezoluție înaltă, sensibilitate ridicată

Camera full frame mirrorless LUMIX S1 utilizează un senzor CMOS de 24.2 milioane de pixeli (35,6 x 23,8 mm) care asigură o gamă dinamică amplă și un raport excelent semnal-zgomot la setări ISO ridicate. Designul eficient al pixelilor, combinat cu procesorul performant Venus Engine, permite ca setările ISO standard să ajungă la valoarea ISO 51.200.

Atunci când este nevoie de un plus de rezoluție, modul High Resolution poate fi utilizat pentru a crea imagini cu o claritate uluitoare de 96 milioane de pixeli. Modul combină informațiile înregistrate în opt expuneri în rafală în timp ce sistemul Body I.S. realizează ajustări de precizie ale poziției senzorului. Rezultatul este un fișier RAW de 12.000 x 8.000 pixeli cu un volum impresionant de informații. O caracteristică a modului de înaltă rezoluție este opțiunea de a corecta neclaritatea în mișcare. Dual I.S. 2 pentru compensarea incredibilă a vibrațiilor

Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compensează efectele de tremur al camerei pentru a încetini vitezele declanșatorului de până la 5,5 trepte mai mult decât se obișnuiește în mod normal. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) în obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. 2 crește nivelul de compensare la 6 trepte* 2 , lucrând la eliminarea efectelor unei multitudini de mișcări ale camerei, atât la fotografia statică cât și la filmarea video. Prin utilizarea tehnologiei sofisticate, vibrațiile sunt măsurate atât cu ajutorul unui senzor giroscopic cât și utilizând informații de la CMOS și de la senzorul accelerometrului din
cameră.

Pentru a ajuta fotografii să elimine sursele de vibrații ale camerei, a fost adăugat un I.S. Status Scope pentru a afișa interpretarea grafică a vibrației.

 • Pe baza standardului CIPA [direcția de girație/ruliu: distanța de focusare f=50mm, atunci când se utilizează S-X50.
 • Pe baza standardului CIPA [direcția de girație/ruliu: distanța de focusare f=200mm, atunci când se utilizează S-R70200.
 • 5-Axis Dual I.S.2 poate fi utilizat cu obiectivul S-R24105 și S-R70200, începând din 1 februarie 2019.

Focalizare rapidă de precizie

Combinând detectarea contrastului și tehnologia DFD unică de la Panasonic cu procesarea ultra-rapidă, se obține un sistem de focalizare care asigură rapiditate și precizie. Pentru a obține o focalizare extrem de rapidă și precisă, procesorul Venus Engine, senzorul CMOS și noile obiective LUMIX S comunică la o viteză de până la 480 fps permițând sistemului să reacționeze în 0.08 secunde. Autofocusul funcționează cu un nivel minim remarcabil de lumină, de doar -6 EV.

Focalizarea și urmărirea sunt sporite cu Advanced Artificial Intelligence Technology (tehnologia avansată cu inteligență artificială) care detectează ființe umane, câini, pisici și păsări. Identificarea subiectului ajută sistemul să anticipeze caracteristicile de deplasare, permițând funcției de autofocus să urmărească subiectul chiar atunci când este cu spatele. Detectarea facială, a ochiului și a pupilei asigură focalizarea corectă a portretelor.

Pentru situații în mișcare, LUMIX S1 este capabilă să fotografieze cu o viteză de 9 fps în AFS sau 6 fps cu focalizare continuă. Modul foto 6K permite realizarea în rafală a fotografiilor JPEG de 18 milioane de pixeli la 30 fps, în timp ce modul foto 4K oferă secvențe la 30 sau 60 fps cu o rezoluție de 8 megapixeli.

 • 11EV, la unghi larg cu S-R24105 (CIPA) în setarea LVF120 fps.
 • F1.4, echivalent ISO100, AFS.
 • Modurile FOTO 4K/6K creează un fișier MP4 care permite decuparea imaginilor statice în raport 4:3 sau 3:2 cu o rezoluție aprox.6K/18 megapixeli și aprox. 4K/8 megapixeli. Vizor de înaltă rezoluție și display-uri de înaltă calitate.

Vizorul electronic cu cea mai înaltă rezoluție din lume oferă fotografilor o claritate de neegalat prin display-ul OLED cu 5.76 milioane de puncte.

Vizorul Real View Finder oferă rate de refresh de până la 120 fps și o defazare practic inexistentă de doar 0.005 secunde pentru urmărirea cursivă și realistă a mișcărilor la panoramarea cu subiecte în mișcare. Rezoluția display-ului, alături de raportul de contrast de 10.000:1, asigură o imagine foarte clară și detaliată. Gradul de mărire al vizorului poate fi ajustat de la 0.78x la 0.74x sau 0.7x pentru confortul fotografului.

Ecranul tactil al camerei de 3.2 inci oferă o rezoluție de 2.1 milioane de puncte și este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe care permite orientarea imaginii pentru o vedere în unghi jos sau înalt atât la orientarea portret cât și la orientarea tip vedere. Modul nocturn, Live View Boost și butoanele luminoase vin în sprijinul fotografilor care lucrează în condiții de lumină precară, iar partea superioară a camerei este echipată cu cel mai mare ecran LCD de stare cu lumină din spate din clasa sa pentru a informa în permanență și cu rapiditate fotograful în legătură cu setările importante pentru captarea imaginilor.

Caracteristici video profesionale

LUMIX S1 oferă realizatorilor de film o calitate video excepțională și o gamă variată de instrumente pentru controlul creativ complet asupra înregistrărilor. Calitatea 4K este asigurată la 60/50p în timp ce citirea la rezoluție maximă este obținută la 30p pentru imagini excepționale, curate și detaliate.

Utilizând amplitudinea maximă a senzorului, distanța focală a obiectivelor este menținută oferind posibilități creative cu o adâncime extremă a câmpului vizual.

Camera oferă o varietate de curbe gamma, inclusiv standarde specifice industriei precum Cinelike D/V și Like709. Pentru a ușura activitatea de post-producție, a fost conceput un nou Flat Mode cu un grad mai redus de contrast și saturație, pentru utilizare versatilă. Noul profil Hybrid Log Gamma (HLG) permite înregistrarea într-o gamă dinamică și mai amplă cu culori bogate (Like2100) pentru a imita abilitățile ochiului uman.

LUMIX S1 permite înregistrarea video cu până la 4K 60/50p 4:2:0 în 8 Bit direct pe cardul SD sau XQD. Mostrele de culoare 4:2:2 pot fi redate prin HDMI. Panasonic va furniza un cod software pentru a debloca opțiunea de înregistrare 4K 60/50p 4:2:2 10 Bit prin ieșirea HDMI și 30p/25p/24p în 4:2:2 10 Bit intern, pe parcursul anului 2019. Această actualizare va aduce camerei LUMIX S1 V Log cu o gamă dinamică de top în industria de profil. În timp ce înregistrările 4K/60p și de înaltă viteză se supun unor limitări de timp, filmările 4K/30p și Full HD pot fi realizate fără limită de timp. High Speed Video permite 2x slow motion la 60fps în 4K, și până la 6x slow motion în Full HD cu o frecvență a cadrelor de până la 180fps.

Captarea sunetului este susținută de o intrare pentru microfon de 3.5 mm în timp ce înregistrarea audio poate fi monitorizată folosind portul pentru căști de 3.5 mm. Calitatea audio performantă poate fi obținută folosind adaptorul pentru microfon DMW-XLR1 în talpa cu braț dublu (hot shoe) cu microfoane profesionale și surse de captare XLR.

 • 50p doar în zona PAL
 • “HLG (Hybrid Log Gamma)” este un format HDR la standard internațional (ITU-R BT.2100).
 • 4K/60p: 29 min și 59 s, filmări High-Speed de până la 15 min (toate modurile high-speed).

Înregistrarea se oprește atunci când cardul de memorie este plin sau bateria este descărcată. Atunci când temperatura este prea ridicată, camera poate întrerupe înregistrarea pentru a se proteja. Așteptați până la răcirea camerei.

Panasonic

Concepută pentru a satisface așteptările profesioniste

Dezvoltată pentru fotografii profesioniști, LUMIX S1 a fost construită cu carcasă frontală și posterioară turnată din aliaj de magneziu și cu garnituri de etanșare la fiecare articulație, cadran și buton, pentru a rezista în condiții dure de utilizare. Camera este rezistentă la praf, stropi și funcționează la temperaturi de până la -10°C.

Declanșatorul este conceput pentru a rezista la până la 400.000 de acționări. Acesta permite timpi de expunere acționați mecanic de până la 1/8000 sec pentru a garanta captarea subiecților aflați în mișcare rapidă chiar și la utilizarea setărilor de apertură amplă a obiectivelor rapide în lumină solară puternică. Blițul extern poate fi sincronizat cu cea mai rapidă viteză a declanșatorului disponibilă în industrie, de 1/320 secunde.

Butoanele de control și cadranele sunt amplasate pe baza unui studiu ergonomic, permițând utilizatorului să se concentreze pe fotografiere. Adoptarea unui joystick cu acționare în 8 direcții și o interfață pentru utilizator atent studiată permite de asemenea operarea rapidă în timpul ședinței foto. Un sistem de blocare previne operarea accidentală, iar utilizatorul poate alege ce funcții să blocheze.

Fotografii își pot proteja de asemenea lucrările programând camera să aplice automat detaliile personale și informațiile de copyright pe fișiere de îndată ce fotografiile sunt înregistrate. Lumix S1 beneficiază de sloturi duble pentru carduri de memorie SD (UHS-II) și XQD* 3 , iar în viitor se va asigura și compatibilitatea cu CFexpress.

Rezistența la praf și stropi nu garantează excluderea completă a daunelor în cazul în care camera vine în contact direct cu praful și apa.

Controlul creativ simplificat

Pentru un aspect personalizat, comenzile încorporate în cameră oferă fotografului o flexibilitate excepțională pentru înregistrarea fișierelor JPEG. Fiecare stil de fotografie poate fi ajustat, totodată putând fi create și salvate stiluri noi. O opțiune Flat produce fișiere JPEG cu contrast și saturație reduse, ca punct de plecare flexibil pentru post-procesare. Noile stiluri fotografice includ HLG Photo Modes (Hybrid Log Gamma) pentru fotografii vibrante cu o gamă dinamică ridicată care rețin detalii extreme, fiind recomandate pentru redarea prin cablu HDMI pe cele mai recente televizoare Panasonic 4KTV sau alte dispozitive compatibile cu HLG. Imaginile înregistrate cu modurile HLG pot fi salvate ca fișiere HSP la rezoluția de 8K, precum și în formatele JPEG și RAW.

La fotografierea portretelor, noua setare a balansului de alb AWB creează o tentă de roșu moderată, atrăgătoare, iar noul mod de reglare a luminozității Highlight Weighted Light Metering se concentrează pe captarea detaliilor în zonele cele mai luminoase ale fotografiei.

Noile raporturi ale aspectului panoramic adaugă posibilități creative suplimentare, cu o panoramă 65:24 pentru film și formate largi 2:1 oferind dimensiuni excepționale pe platoul de fotografiere.

Conectivitate și fotografiere de la distanță

 • Fotografiere la distanță cu LUMIX Tether
 • Bluetooth 4.2
 • Wi-Fi 5GHz /2.4GHz

LUMIX S1 este compatibilă cu programul LUMIX Tether care permite controlul de la distanță al camerei prin USB de la un PC, precum și streaming-ul live și transferul direct al fotografiilor la PC în timp ce sunt înregistrate.

LUMIX Sync este o nouă aplicație pentru smartphone pentru aparate iOS/Android care permite comanda la distanță a camerei și transferul fotografiilor de pe cameră pe telefon/tabletă.

Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 permite conexiunea constantă cu un smartphone sau o tabletă cu un consum minim de energie, precum și partajarea setărilor camerei pe mai multe unități LUMIX S1. Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac) alături de 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n) asigură o conexiune sigură și mai rapidă la smartphone/tabletă pentru controlul la distanță și transferul de imagini/video.

 •  5GHz Wi-Fi nu este disponibil în unele țări.
 •  Android și Google Play sunt mărci comerciale sau mărci înregistrate ale Google Inc. IOS este o marcă comercială a Cisco în SUA și în alte țări și este utilizată pe bază de licență.

O gamă completă de accesorii

LUMIX S1 este compatibilă cu o gamă de accesorii inclusiv declanșator la distanță (DMW-RS2), manșon de vizualizare (DMW-EC6), suport pentru baterie (DMW-BGS1) și încărcător pentru baterie (DMW-BTC14).

Încărcătorul pentru baterie este compatibil cu USB Power Delivery și permite încărcarea rapidă a bateriei 7.4V 3.050 mAh a camerei în aproximativ 2 ore. În timpul încărcării prin acest adaptor camera poate fi utilizată. Pe camerele LUMIX seria S poate fi montat blițul extern convențional (DMW-FL580L / FL360L / FL200L).

Cea mai înaltă rezoluție mirrorless full-frame: Panasonic LUMIX S1R

 • Senzor full-frame de 47.3 megapixeli
 • Vizor electronic cu ecran OLED 5760K
 • Stabilizare duală a imaginii în 6 trepte pentru modul foto și video

Panasonic are plăcerea să vă prezinte toate detaliile despre noua cameră mirrorless full-frame LUMIX S1R. Echipată cu un senzor CMOS de 47.3 milioane de pixeli, aceasta este camera cu cea mai înaltă rezoluție full-frame mirrorless din lume, oferind imagini de o calitate nemaiîntâlnită până în prezent, cu detalii excepționale, o mare acuratețe a scalei cromatice și o reproducere superbă a culorii.

Echipată cu noul procesor Venus Engine, camera LUMIX S1R încorporează un sistem AF de înaltă viteză și precizie care garantează îndeplinirea cu strictețe a cerințelor exacte ale fotografilor profesioniști, în toate condițiile. Pentru a capta momentul decisiv, fotograful încadrează imaginea folosind vizorul electronic cu cea mai înaltă rezoluție din lume cu o claritate neegalată, cu ajutorul ecranului OLED cu 5.76 milioane de puncte.

Construită în jurul monturii L cu diametru mare, LUMIX S1R este concepută pentru a furniza o calitate fără compromis a imaginii combinând cea mai bună rezoluție a detaliilor din clasa sa, cu o
stabilizare excepțională a imaginii și înregistrare video avansată.

Detalii revoluționare ale imaginii

Abilitatea de captare a detaliilor de care dispune senzorul CMOS full-frame de 47.3 milioane de pixeli (36 x 24 mm) este amplificată de absența unui filtru low pass, asigurând astfel că cele mai fine texturi și fiecare scenă vor fi capturate cu acuratețe.

 • Nou design al micro-lentilei pentru eficiență maximă
 • Zgomot redus chiar și la ISO ridicat
 • Mod de înaltă rezoluție pentru imaginile de 187 megapixeli Noile micro-lentile asferice de pe fiecare pixel îmbunătățesc abilitățile senzorului de captare a luminii, astfel încât și la setări ISO înalte să se mențină un nivel de zgomot redus. LUMIX S1R oferă un interval ISO de până la ISO 25.600, fiind ideală pentru utilizarea în condiții de lumină slabă.

Pentru situații în care este necesară o rezoluție de peste 47.3 milioane de pixeli, fotografii pot crea imagini incredibile de 187 milioane de pixeli folosind modul de rezoluție înaltă al camerei. Această funcție combină informațiile înregistrate în opt expuneri în rafală în timp ce sistemul Body I.S. ajustează poziția senzorului. Rezultatul este un fișier RAW de 16.736 x 11.168 pixeli cu un volum impresionant de informații. O caracteristică a modului de înaltă rezoluție este opțiunea de a suprima neclaritatea în mișcare.

Panasonic

Stabilizare a imaginii avansată

Sistemul 5-axis Body I.S. (stabilizator de imagine) compensează efectele de tremur al camerei pentru a încetini vitezele declanșatorului cu până la 5.5 trepte mai mult decât se obișnuiește în mod normal. Combinat cu 2-axis O.I.S. (stabilizator optic de imagine) în obiectivele din seria LUMIX S, sistemul Dual I.S. crește nivelul de compensare la 6 trepte și lucrează pentru a elimina efectele unei mari varietăți de mișcări ale camerei atât în cadrele fixe cât și la filmările video. Folosind o tehnologie mai sofisticată, vibrațiile sunt măsurate atât cu ajutorul unui senzor giroscopic cât și utilizând informații de la senzorul de imagine și de la senzorul accelerometrului din cameră.

Pentru a ajuta fotografii să elimine sursele de vibrații ale camerei, a fost adăugat un I.S. Status Scope pentru a afișa interpretarea grafică a vibrației.

 • Pe baza standardului CIPA [direcția de girație/ruliu: distanța de focusare f=50mm, atunci când se utilizează S-X50.
 • Pe baza standardului CIPA [direcția de girație/ruliu: distanța de focusare f=200mm, atunci când se utilizează S-R70200.]
 • 5-Axis Dual I.S.2 poate fi utilizat cu obiectivul S-R24105 și S-R70200, începând din 1 februarie 2019.

Focalizare rapidă de precizie

Combinând detectarea contrastului și tehnologia DFD unică de la Panasonic cu procesarea ultra-rapidă, se obține un sistem de focalizare care asigură rapiditate și precizie. Pentru a obține o focalizare extrem de rapidă și precisă, procesorul Venus Engine, senzorul CMOS și noile obiective LUMIX S comunică la o viteză de până la 480 fps permițând sistemului să reacționeze în 0.08 secunde. Autofocusul funcționează cu un nivel minim remarcabil de lumină, de doar -6 EV.

 • Inteligență artificială pentru sporirea performanței de autofocus
 • AF pe ochi și recunoașterea animalelor alături de detectarea facială
 • Nouă cadre pe secundă pentru fotografii la rezoluție maximă.

Focalizarea și urmărirea sunt sporite cu Advanced Artificial Intelligence Technology (tehnologia avansată cu inteligență artificială) care detectează ființe umane, câini, pisici și păsări. Prin determinarea subiectului se anticipează caracteristicile sale de deplasare, permițând funcției de autofocus să urmărească subiectul chiar atunci când este cu spatele. Detectarea facială, a ochiului și a pupilei asigură focalizarea corectă a portretelor.

Pentru situații în viteză, LUMIX S1R este capabilă să fotografieze cu o viteză de 9 fps în AFS sau 6 fps cu focalizare continuă. Modul foto 6K permite realizarea în rafale a fotografiilor JPEG de 18 milioane de pixeli la 30 fps, în timp ce modul foto 4K oferă secvențe la 30 sau 60 fps cu o rezoluție de 8 megapixeli.

 • 11EV, la unghi larg cu S-R24105 (CIPA) în setarea LVF120 fps.
 • F1.4, echivalent ISO100, AFS.
 • Modurile FOTO 4K/6K creează un fișier MP4 care permite decuparea imaginilor statice în raport 4:3 sau 3:2 cu o rezoluție de aprox. 6K/18 megapixeli și aprox. 4K/8 megapixeli.

Vizor de înaltă rezoluție și display-uri de înaltă calitate

Vizorul electronic cu cea mai înaltă rezoluție din lume oferă fotografilor o claritate de neegalat prin display-ul OLED cu 5,76 milioane de puncte. Vizorul Real View Finder oferă rată de refresh de până la 120 fps și o defazare de doar 0.005 secunde pentru urmărirea cursivă și realistă a mișcărilor la panoramarea cu subiecte în mișcare. Rezoluția display-ului, alături de raportul de contrast de 10.000:1, asigură o imagine foarte clară și detaliată. Gradul de mărire al vizorului poate fi ajustat de la 0.78x la 0.74x
sau 0.7x pentru confortul fotografului.

Ecranul tactil al camerei de 3.2 inci prezintă o rezoluție de 2.1 milioane de puncte și este montat pe un monitor posterior pivotant pe trei axe care permite orientarea imaginii pentru o vedere în unghi jos sau înalt atât la orientarea portret cât și la orientarea tip peisaj. Modul nocturn, Live View Boost și butoanele luminoase vin în sprijinul fotografilor care lucrează în condiții de lumină precară, iar placa superioară a camerei oferă cel mai mare ecran LCD de stare cu lumină din spate din clasa sa, pentru a informa în permanență și cu rapiditate fotograful în legătură cu setările importante pentru captarea imaginilor.

Filmări video de top

Dezvoltată inițial pentru fotografii excepționale, LUMIX S1R este capabilă să realizeze înregistrări video performante cu o rezoluție de 4K până la 60/50p. High Speed Video permite realizarea 2x slow motion la 60 fps în 4K, și setări de până la 6x slow motion în Full HD cu o frecvență a cadrelor de până la 180 fps.

Semnalul poate fi înregistrat în cameră pe SD sau XQD* 2 sau extern printr-un port HDMI tip A. Captarea sunetului este susținută de o intrare pentru microfon de 3.5 mm în timp ce înregistrarea audio poate fi monitorizată folosind portul pentru căști de 3.5 mm. Folosind adaptorul pentru microfon DMW-XLR1 în talpa cu braț dublu (hot shoe) cu microfoane profesionale și surse de captare XLR se obține o calitate audio excepțională.

 • 50p doar în zona PAL, maximum 15 minute în 4K60p, timp de înregistrare nelimitat în Full HD. Atunci când temperatura este prea ridicată, camera poate întrerupe înregistrarea pentru a se proteja. Așteptați până la răcirea camerei.
 • XQD este o marcă înregistrată a Sony Corporation.

Concepută pentru a satisface așteptările profesioniste

Dezvoltată pentru fotografii profesioniști, LUMIX S1R a fost construită cu o carcasă frontală și posterioară turnată din aliaj de magneziu și cu garnituri de etanșare la fiecare articulație, cadran și buton, pentru a rezista în condiții dure de utilizare. Camera este rezistentă la praf, stropi și funcționează la temperaturi de până la -10°C.* 1

Declanșatorul este conceput pentru a rezista la până la 400.000 de acționări. Acesta permite timpi de expunere acționați mecanic de până la 1/8000 sec pentru a garanta capturarea subiecților aflați în mișcare rapidă chiar și la utilizarea setărilor de apertură amplă a obiectivelor rapide în lumină solară puternică. Flash-ul extern poate fi sincronizat cu cea mai rapidă viteză a declanșatorului disponibilă în industrie, de 1/320 secunde.

Butoanele de control și cadranele sunt amplasate pe baza unui studiu ergonomic, permițând utilizatorului să se concentreze pe fotografiere. Adoptarea unui joystick cu acționare în 8 direcții și o interfață utilizator atent studiată permite de asemenea operarea rapidă în timpul ședinței foto. Un sistem de blocare previne operarea accidentală, iar utilizatorul poate alege ce funcție să blocheze.

Fotografii își pot proteja de asemenea lucrările programând camera să aplice automat detaliile personale și de copyright pe fișierele Exif de îndată ce fotografiile sunt înregistrate. Camera este echipată cu sloturi duble pentru carduri de memorie SD (UHS-II) și XQD, iar în viitor se va asigura și compatibilitatea cu CFexpress.

Controlul creativ simplificat

Pentru un aspect personalizat, comenzile încorporate în cameră oferă fotografului o flexibilitate excepțională la înregistrarea fișierelor JPEG. Fiecare stil de fotografie poate fi ajustat, totodată putând fi create și salvate stiluri noi. O opțiune Flat produce fișiere JPEG cu contrast și saturație reduse, ca punct de plecare flexibil pentru post-procesare.

Noile stiluri fotografice includ HLG Photo Modes (Hybrid Log Gamma) pentru fotografii vibrante cu o gamă dinamică ridicată care captează detalii de luminozitate extreme, fiind recomandate pentru redarea prin cablu HDMI pe cele mai recente televizoare Panasonic 4KTV sau alte dispozitive compatibile cu HLG. Imaginile înregistrate cu modurile HLG pot fi salvate ca fișiere HSP la rezoluția covârșitoare de 8K, precum și în formatele JPEG și RAW.

La fotografierea portretelor, noua setare a balansului de alb AWBw creează o tentă de roșu moderată, atrăgătoare, iar noul mod de reglare a luminozității Highlight Weighted Light Metering se concentrează pe captarea detaliilor în zonele cele mai luminoase ale fotografiei.

Noile raporturi ale aspectului panoramic adaugă posibilități creative suplimentare, cu o panoramă 65:24 pentru film și formate largi 2:1 oferind dimensiuni excepționale pe platoul de fotografiere.
“HLG (Hybrid Log Gamma)” este un format HDR la standard internațional (ITU-R BT.2100).

Panasonic

Conectivitate și fotografiere de la distanță

LUMIX S1R este compatibilă cu programul LUMIX Tether care permite controlul de la distanță al camerei prin USB de la un PC, precum și streaming-ul live și transferul direct al fotografiilor la PC în timp ce sunt înregistrate.

LUMIX Sync este o nouă aplicație pentru smartphone pentru aparate iOS/Android care permite comanda la distanță a camerei și transferul fotografiilor de pe cameră pe telefon/tabletă.

Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 permite conexiunea constantă cu un smartphone sau o tabletă cu un consum minim de energie, precum și partajarea setărilor camerei pe mai multe unități LUMIX S1R. Wi-Fi 5GHz (IEEE802.11ac) alături de 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n) asigură o conexiune sigură și mai rapidă la smartphone/tabletă pentru controlul la distanță și transferul de imagini/video.

O gamă completă de accesorii

LUMIX S1R este compatibilă cu o gamă de accesorii inclusiv declanșator la distanță (DMW-RS2), manșon ocular (DMW-EC6), suport pentru baterie (DMW-BGS1) și încărcător pentru baterie (DMW-BTC14). Încărcătorul pentru baterie este compatibil cu USB Power Delivery și permite încărcarea rapidă a bateriei 7.4V 3.050 mAh a camerei în aproximativ 2 ore. În timpul încărcării prin acest adaptor camera poate fi utilizată. Pe camerele LUMIX seria S poate fi montat blițul extern convențional (DMW-FL580L / FL360L / FL200L).

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.