Panasonic lansează trei obiective pentru sistemul LUMIX S

Trei obiective pentru sistemul LUMIX S

Panasonic are plăcerea să vă prezinte trei noi obiective interschimbabile pentru camerele full-frame mirrorless din seria LUMIX S. Bazate pe montura Leica L și concepute special pentru utilizarea profesionistă, seria LUMIX S respectă standarde fără compromis la fabricarea camerelor și obiectivelor. În timp ce toate obiectivele interschimbabile din seria LUMIX S asigură performanțe ridicate, cele marcate „LUMIX S PRO” duc mai departe limitele performanței optice, fiind aprobate de standardele stricte ale Leica.

Panasonic se angajează să proiecteze și să dezvolte până în 2020 zece sau mai multe obiective, concentrându-se pe modelele „LUMIX S PRO” și să continue extinderea gamei de obiective pentru seria S.

Conceput pentru utilizări versatile

  • Design rezistent la apă
  • Comutare rapidă între modurile de focusare
  • Concepute pentru fotografiere și filmare

Toate cele trei obiective S au un design robust, rezistent la praf/stropi* pentru a face față condițiilor dure de utilizare, la temperaturi până la minus 10 grade, îndeplinind astfel cerințele profesionale ale camerelor S1 și S1R. Focusul obiectivelor este antrenat de motoare cu un concept sofisticat, suportând frecvența ridicată a sistemului S de până la 480 de cadre pe secundă.

Pentru controlul absolut, obiectivele sunt echipate cu un mecanism de cuplare a focusului care permite comutarea instantanee de la autofocus la reglarea manuală, în orice moment.
Obiectivele LUMIX S excelează de asemenea atunci când sunt utilizate pentru filmări video, deoarece sunt concepute pentru a regla eventualele dezechilibre ale focalizării în timpul înregistrării.
Rezistența la praf și stropi nu garantează excluderea completă a daunelor în cazul în care obiectivul vine în contact direct cu praful și apa.

LUMIX S PRO 50mm f/1.4 (S-X50)

  • Diafragmă deschisă de f/1.4
  • 11 lamele pentru un bokeh excepțional
  • Claritate excepțională în cadru

În centrul seriei de obiective LUMIX S se află noul LUMIX S PRO 50mm f/1.4. Un obiectiv cu apertură mare, cu o distanță focală considerată ‘standard’ pentru formatul full frame, LUMIX S PRO 50mm f/1.4 se mândrește cu o rezoluție remarcabilă și o claritate incredibilă din centru spre exterior, atunci când este utilizat la deschiderea maximă. Designul optic și utilizarea unui iris cu 11 lamele asigură o tranziție superbă a focusului și un bokeh atrăgător.

Cuprinzând 13 elemente în 11 grupuri, 2 lentile asferice și 3 lentile de dispersie extra-joasă sunt utilizate pentru a regla eficient aberațiile cromatice, asigurând o rezoluție înaltă din centru spre exterior.

LUMIX S PRO 70-200mm f/4 O.I.S. (S-R70200)

  • Obiectiv pentru sport, acțiune și fotografii în natură
  • Stabilizarea imaginii în 6 trepte
  • Bokeh excepțional

Obiectivul cu zoom telefoto LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. asigură imagini cu rezoluție și contrast ridicate pe întreaga gamă de focalizare. Conceput pentru utilizarea în multiple situații, de la portrete la evenimente sportive, acest obiectiv este compatibil cu sistemul Panasonic 5-Axis Dual I.S. și oferă 6 trepte de stabilizare a imaginii – o premieră pentru sistemul de cameră full-frame mirrorless.

9 lamele de apertură creează o deschidere circulară pentru o evidențiere atrăgătoare în afara focusului. Performanța optică a acestui obiectiv LUMIX S PRO este remarcabilă, îndeplinind standardele stricte ale Leica.

Construcția cuprinde 23 de elemente în 17 grupe și folosește o singură lentilă asferică și 3 lentile de dispersie extra-joasă pentru a minimiza aberațiile cromatice și pentru a maximiza claritatea. Se obține un bokeh superb și un efect minim de vignetizare.

  • 5-Axis Dual I.S. 2 poate fi utilizat cu camera LUMIX S1R și S1, începând din 1 februarie 2019.
  • Pe baza standardului CIPA [direcția de girație/ruliu: distanța de focusare f=200mm, atunci când se utilizează LUMIX S1R.

LUMIX S 24-105mm f/4 MACRO O.I.S. (S-R24105)

  • Obiectivul perfect pentru utilizare generală
  • Fotografiere macro cu mărire 0,5x
  • Stabilizarea imaginii în 6 trepte

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. este un obiectiv cu zoom standard versatil care acoperă distanțe focale de la unghi amplu la mediu-telefoto. Asigură o claritate excelentă pe întreaga distanță focală și este util pentru numeroase aplicații, de la peisaje la portrete. Este de asemenea un obiectiv perfect pentru fotografii de detaliu și macro, asigurând o mărire de 0,5 x și cea mai apropiată distanță de focusare de doar 0,3 m.

Combinarea stabilizatorului optic de imagine (O.I.S) cu sistemul de stabilizare a corpului din camerele LUMIX S1 și S1R permite tehnologiei 5- Axis Dual I.S. 2 să ofere până la 6 trepte de compensare.

Obiectivul cuprinde 16 elemente în 13 grupuri și utilizează două lentile asferice și două elemente de dispersie extra-joasă pentru a regla aberațiile cromatice și pentru a obține o rezoluție ridicată a detaliilor.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Vreau să cumpăr pt. filmări evenimente
    Sony z190 sau
    Panasonic Lumix Gh5 S1
    Ce-mi recomandați?
    Mulțumesc frumos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.