Canon EOS R: despre evenimentul de lansare

Evenimentul de prezentare a noului EOS R, cel mai nou sistem conceput de Canon

În contextul recentei lansări, Canon România a pus la încercare noul sistem EOS R, într-un format aparte. La Teatrul Național București, începând cu ora 14:00, Canon România a fost gazda evenimentului de prezentare a revoluționarului sistem EOS R. Au fost prezente nume mari ale fotografiei românești, personalități publice, reprezentanți ai comunității din mediul online, dar și partenerii sustenabili Canon.

Invitații s-au bucurat de un mix aparte cu o piesă de teatru, o expoziție de fotografie și o sesiune de testare specială.

Canon

În debutul evenimentului, alături de Vlad Eftenie, Vali Bărbulescu și George Stan, reprezentanți de marcă ai fotografiei românești, a avut loc un tur unic al Teatrului Național București, în locuri neaccesibile publicului larg, prilej în care fotografii au putut testa caracteristicile extraordinare ale sistemului EOS R, inclusiv cea mai rapidă autofocalizare din lume, capacitatea de fotografiere în condiţii de luminozitate redusă şi nivelurile impresionante de personalizare.

Seara a continuat cu prezentarea echipamentului Canon EOS R. Au fost în lumina reflectoarelor fotografii Andreea Retinschi, Florin Ghioca și Cristian Vasile (Igu), care au avut ocazia să pre-testeze sistemul Canon EOS R și să prezinte impresiile lor în urma acestei experiențe.

Au urmat fragmente dintr-o piesă de teatru, care a oferit ocazia perfectă pentru testarea noului EOS R, în condiții de lumină redusă. Timp de o oră, invitații s-au bucurat de momentul artistic, propus special pentru a oferi o sesiune de fotografiere într-un mod unic: mișcări dinamice ale actorilor, schimbări bruște ale intensității luminii, fum de scenă și alte elemente care îngreunează surprinderea imaginilor. Toate aceste teste au reprezentat provocări pentru echipamentele foto-video Canon, puse la dispoziție tuturor invitaților.

Canon

Cu sprijinul Teatrului Național București, evenimentul a găzduit și expoziția de fotografie a copiilor beneficiari ai Organizației Salvați Copiii România. În luna septembrie a acestui an, Canon în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii România a desfășurat un proiect de responsabilitate socială, care a avut ca obiectiv dezvoltarea abilităților de comunicare a copiilor. Fotografia și Storytelling-ul au devenit instrumente de documentare a propriilor povești. Atelierele teoretice și sesiunile de fotografie practice au fost susținute de specialiști în arte vizuale și comunicare (Cristina Bazavan, George Stan, Cristian Vasile, Ana Dumitru). O parte dintre imaginile realizate de copii în mediile defavorizate în care trăiesc, alături de poveștile lor, au fost expuse în foaier-ul Sălii Mici a Teatrului Național București.

„Lumea imagisticii se află într-o diamică perpetua, iar constrângerile cu care se confruntă fotografii și videografii în munca lor de zi cu zi, sunt chiar aspectele în baza cărora noi construim echipamentele. Evenimentul de prezentare a noului sistem Canon EOS R a fost gândit întocmai, pentru a pune în dificultate propriile noastre echipamente foto-video. Odată cu lansarea acestui nou sistem, am făcut o promisiune către publicul nostru, iar în cadrul evenimentului oamenii au putut valida veridicitatea elementelor comunicate.” – Petronius Secăreanu, General Manager, Canon România.

Canon

Descoperă excelenţa optică de la Canon

Gama de echipamente optice Canon are la bază peste 80 de ani de expertiză tehnică, îmbinând inovaţia şi designul cu tehnologia revoluţionară şi măiestria, pentru realizarea unor imagini multipremiate şi a unor produse video care continuă să ţintească perfecţiunea din toate punctele de vedere. La peste treizeci de ani de la realizarea produsului original, lansarea EOS, definitoriu pentru această epocă, revoluţionarul sistem EOS R oferă un nivel total nou de inovaţie, permiţând obţinerea de imagini mai bogate, mai detaliate, cu nivele uimitoare de claritate şi detaliu. Deschizând noi drumuri senzaţionale pentru fotografie şi cinematografie, noua montură RF a obiectivelor a fost concepută folosind combinaţia perfectă între designul optic, mecanic şi electronic, pentru a surprinde momente unice cum nu a mai fost posibil până acum. Sistemul EOS R preia toate avantajele sistemelor existente, compatabilitatea completă cu obiectivele EF și EF-S și accesoriile disponibile, atunci când este folosit unul dintre cele trei inele adaptoare pentru obiectivele create recent, lărgind orizontul de capturare a imaginilor.

Canon a lansat, odata cu noul sistem, și patru obiective noi, compatibile EOS R – RF 28-70mm f/2L USM, RF 50mm f/1.2L USM, RF 24-105mm f/4L IS USM și RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM. Continuând linia de obiective dezvoltate de Canon, aceste obiective de înaltă performanță vor împinge limitele creativității datorită sistemului optic de ultimă generație și a opțiunii de procesare avansată a imaginilor atât pentru imaginile statice, cât și pentru secvențelor video. În plus, utilizatorii aparatelor foto Canon EOS full frame sau APS-C DSLR existente se pot bucura de sistemul EOS R cu ajutorul obiectivelor lor EF și EF-S datorită inelelor adaptoare, păstrând același nivel de performanță ca în momentul utilizării unui DSLR și pot utiliza accesoriile EOS și blițurile Speedlite.

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Sunt de acord.
    Trebuia chemat Vlad Eftimie, el si NLPul lui precis bulversau toata lumea si sigur se cumparau mai bine Huaweyurile prezentate la eveniment.
    Serios vorbind, pacat de Canon Romania ca sunt ca si inexistenti dpdv eventuri serioase si fotografi seriosi endorsati. Preferam nulitati, pile si sani pe afara.
    La fel si la Sony, unde apar reprezentanti Sony de care nu stie nici dracu, care nu fac poze bune spre deloc, etc etc…

  • Vali Bărbulescu și George Stan, reprezentanți de marcă ai fotografiei românești. > lesin, mor de ras…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *