Photokina 2018: Panasonic anunță noutăți pentru pasionații foto-video

Panasonic anunță, cu ocazia Photokina 2018, noutăți deosebit de interesante și de importante pentru iubitorii de fotografie.

#1 L-Mount Alliance

Leica Camera AG, Panasonic și Sigma au anunțat un parteneriat strategic: L-Mount Alliance – o formă de colaborare fără precedent de care vor beneficia în special clienții tuturor celor trei parteneri. Colaborarea permite companiilor Panasonic și Sigma să utilizeze standardul L-Mount dezvoltat de Leica pentru propriile lor produse și să ofere atât camere, cât și obiective care utilizează această montură. Ca un efort comun al tuturor celor trei parteneri, această alianță va spori și mai mult importanța tehnologiei L-Mount pentru lumea imaginilor digitale.

L-Mount Alliance: o cooperare strategică între Leica Camera, Panasonic și Sigma

#2 LUMIX S1R și S1

Panasonic Corporation a dezvoltat două modele ale sale din noua gamă mirrorless full-frame: LUMIX S1R și S1. Aceste modele sunt primele din lume care beneficiază de sistemul dual de stabilizare a imaginii (Dual I.S.) și care pot înregistra video 4K 60p/50p. Ca parte a seriei LUMIX S, Panasonic intenționează să le lanseze în piață la nivel mondial la începutul anului 2019.

Panasonic promovează conceptul de dezvoltare a exprimări artistice. Special pentru acest concept, a dezvoltat o cameră mirrorless Full Frame, punând un accent puternic pe capabilitățile expresive atât pentru fotografi, cât și pentru videografi. Compania va introduce aceste camere pe piață ca parte a seriei LUMIX S, urmărind să ofere instrumente ideale clienților care doresc să se exprime prin arta vizuală.

Camerele sunt ușor de utilizat și sunt extrem de robuste, acestea fiind elemente esențiale pentru profesioniștii domeniului foto/video, încorporând totodată o gamă completă de tehnologii Panasonic bazate pe experiența de peste un secol în industria de electronice de consum și de zece ani în dezvoltarea camerelor mirrorless. Vorbim despre tehnologii digitale precum procesarea imaginilor sau a semnalelor digitale, tehnologie optică de top, de disipare a căldurii și multe altele. Combinația dintre acestea va oferi clienților o nouă valoare pentru înregistrările foto și video.

Photokina

Caracteristicile cheie ale camerelor nou dezvoltate, LUMIX S1R și S1, sunt următoarele:

  • Oferă capabilități expresive de înaltă clasă, datorită noului senzor de imagine full-frame de 35 mm și a procesorului de imagine.
  • Prima cameră mirrorless full-frame din lume *1 care permite înregistrarea video 4K 60p/50p.
  • Prima cameră full-frame din lume dotată cu Dual I.S., ce asigură realizarea de fotografii clare ale unor scene întunecate sau îndepărtate care anterior necesitau utilizarea unui trepied sau a unui alt echipament.
  • Un locaș dublu pentru carduri de memorie XQD și carduri de memorie SD, o premieră pentru Panasonic; și un ecran LCD pivotant, ambele contribuind la ușurința în utilizare și susținând realizarea unor fotografii și videoclipuri profesionale.
  • Montura tip L de la Leica Camera, fiind posibilă utilizarea obiectivelor interschimbabile care îndeplinesc specificațiile L-Mount ale partenerilor Leica Camera și Sigma. Expresivitatea este în continuare îmbunătățită prin creșterea opțiunilor pentru obiectivele interschimbabile.

De asemenea, Panasonic își va extinde gama de obiective compatibile din seria LUMIX S, dezvoltând peste zece modele până în 2020, inclusiv un obiectiv cu focala fixă de 50 mm/F1.4, un obiectiv cu zoom standard de 24-105 mm și un teleobiectiv de 70-200 mm.

Pentru seria LUMIX G de camere mirrorless Micro Four Thirds, Panasonic a început dezvoltarea unui obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm f/1.7, primul obiectiv din lume *5 cu o diafragmă maximă de F1.7 pe întreaga distanță focală. În plus, serviciile de asistență pentru fotografii profesioniști, care au început în Japonia în aprilie anul trecut, vor fi disponibile în acest an și în Europa și Statele Unite.

#3 Primul obiectiv superangular din lume cu f/1.7

Este primul obiectiv superangular din lume cu f/1.7 pe toată distanța focală, pentru sistemul Micro Four Thirds. Profitând din plin de standardele sistemului Micro Four Thirds, noul obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm f/1.7 oferă un unghi larg de vizualizare, într-un corp de dimensiuni compacte. Este primul obiectiv interschimbabil introdus pe piață dotat cu o diafragmă luminoasă, f/1.7 pe toată distanța focală de 20-50mm (echivalent pe 35mm). De asemenea, este proiectat și dezvoltat pentru a susține înregistrarea video, pe lângă fotografierea obișnuită. Integrând un inel de diafragmă special creat pentru a asigura un control fin și fluent, noul obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm/F1.7 își propune să fie cel mai bun obiectiv interschimbabil digital hibrid, destinat înregistrării foto/video.

Obiectivele LEICA DG sunt proiectate pe baza unor standarde înalte de calitate certificate de LEICA, pentru a furniza performanţe optice de excepție. Noul obiectiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm f/1.7
obține o performanță excepțională a imaginii pe întreaga gamă de zoom, pentru a oferi o reprezentare precisă și expresivă a imaginilor.

#4  LUMIX PRO

Panasonic anunță lansarea LUMIX PRO, un hub pentru profesioniștii LUMIX, care se va dezvolta odată cu nevoile acestora. Astăzi are loc lansarea unui centru de asistență și a unor servicii extinse pentru profesioniștii creativi. Ca o recunoaștere a faptului că utilizatorii LUMIX au nevoie de mai mult decât de produse pe care să le utilizeze în activitatea de zi cu zi, programul a fost conceput pentru a garanta acestora că își pot continua activitatea, beneficiind în același timp de asistență și reparații precum și de suport global consistent.

  • Asistență fără egal la nivel mondial destinată fotografilor creativi
  • Servicii de reparații disponibile membrilor premium

LUMIX PRO reprezintă o extindere a programului Lumix Professional Service care funcționează deja în Japonia. Astfel, pe lângă servicii de asistență în Japonia, posesorii modelelor GH4, GH5, GH5S și G9 se vor putea înregistra pentru service LUMIX PRO și în SUA, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Spania.

Service global destinat membrilor premium

LUMIX PRO a fost creat ținând cont de utilizator și este conceput pentru a oferi un cadru pentru susținerea fotografilor și a videografilor, indiferent de nivelul de experiență.
Programul asigură accesarea lui de către cât mai mulți și mai diverși utilizatori LUMIX. Serviciile LUMIX PRO au fost proiectate să se adapteze odată cu cerințele fiecărui artist fotograf sau videograf.

Va fi disponibilă o gamă de servicii locale de întreținere și reparații la nivel global. Acestora li se adaugă întreținerea complementară, cum ar fi curățarea senzorului, vizorului EFV sau corpului, ori calibrarea obiectivului. Membrii vor beneficia, de asemenea, de un timp rapid și garantat de returnare a echipamentului reparat, sau acces la echipamente de împrumut atunci când timpul de returnare nu poate fi respectat. În funcție de numărul de echipamente eligibile, clienții se califică pentru un anumit nivel al programului și vor putea achiziționa calitatea de membru prin magazinul online.

Oferte de service personalizabile

LUMIX PRO va oferi mai mult decât asistență. Clubul pentru fotografi colaborează cu parteneri cheie din cadrul ecosistemului fotografic pentru a oferi o gamă de beneficii suplimentare sau exclusive membrilor săi. Pachetul de servicii și suport reprezintă un program cu mai multe niveluri, conceput pentru a se adapta cerințelor fotografului individual. Fotografii care călătoresc vor putea beneficia de avantajele aplicabile pentru nivelul lor de membru în țările care oferă serviciul de reparații, pentru a se asigura că pot continua să lucreze.

Înscrierile se deschid astăzi în Europa, cu o perioadă de înregistrare inițială gratuită. Panasonic va continua să extindă serviciile LUMIX PRO în alte țări, creând un program cu adevărat global, care poate susține fotografii când și unde au nevoie cel mai mult.

#5 Panasonic face echipă cu Getty Images

Pentru a susține o serie de proiecte fotojurnalistice, realizate exclusiv cu camere LUMIX, Panasonic Corporation are plăcerea să anunțe un nou parteneriat cu Getty Images, lider mondial în comunicații vizuale. Programul, intitulat „Getty Images x LUMIX”, se desfășoară până în martie 2019 și va oferi unor fotojurnaliști multipremiați reprezentați ai Getty Images oportunitatea de a explora un proiect la alegere utilizând o cameră ușoară și rezistentă. Inițiativa este parte a activităților în derulare ale Panasonic de promovare a culturii fotografice prin intermediul camerelor digitale marca LUMIX.

Proiectele realizate până acum în cadrul programului includ:

Nu mai puțin de 12 proiecte sunt planificate pentru programul „Getty Images x LUMIX” și toate fotografiile pot fi licențiate accesând linkul de proiect.

Panasonic LUMIX este un sistem de cameră extrem de inovator, ideal pentru fotojurnalism datorită capabilităților sale diverse și profilului compact și ușor. Încorporând tehnologii avansate, unice, sistemul de cameră LUMIX garantează rezultate optime prin calitatea ridicată a imaginilor, funcționalitate și durabilitate. Compania este dedicată continuării eforturilor de a oferi un sistem de cameră superior pentru fotografii profesioniști, astfel încât acesta să fie prima lor alegere.

Photokina

#6 Panasonic anunță actualizare de firmware pentru Lumix DC-GH5, DC-GH5S, DC-G9, DC-GX9

Panasonic anunță noile programe de actualizare de firmware pentru DC-GH5 (Versiune firmware 2.4), DC-GH5S (Versiune firmware 1.2) ,DC-G9 (Versiune firmware 1.2) și DC-GX9 (Versiune firmware 1.2) pentru a îmbunătăți și mai mult performanța și utilizabilitatea acestora.

Noul firmware include următoarele îmbunătățiri:
Firmware LUMIX DC-GH5 Ver.2.4

  • Îmbunătățirea performanței de focalizare automată
  • Îmbunătățirea funcției de înregistrare video

Firmware LUMIX DC-GH5S Ver.1.2

  • Îmbunătățirea performanței de focalizare automată
  • Îmbunătățirea stabilității în timpul redării prin HDMI
  • Îmbunătățirea performanței de înregistrare video
  • Îmbunătățirea funcționării în anumite condiții de iluminare (becuri fluorescente etc.)

Firmware LUMIX DC-G9 Ver.1.2

  • Îmbunătățirea performanței de focalizare automată
  • Îmbunătățirea funcționării în anumite condiții de iluminare (becuri fluorescente etc.)

Firmware LUMIX DC-GX9 Ver.1.2 – Îmbunătățirea funcționării în anumite condiții de iluminare (becuri fluorescente etc.)

Rămâi alături de noi pentru mai multe noutăți de la Photokina 2018!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.