Fujifilm lansează noul mirrorless X-T3

Postat de: F64 F64

  • Echipat cu noul senzor X-Trans CMOS și cu procesorul de image X, ce vine cu un motor de 3 ori mai rapid,
  • Imagini de înaltă calitate și precizia în autofocus a seriei X de camere mirrorless cu corpuri compacte, inovează și de această dată cu o abilitate îmbunătățită a urmări subiectul,
  • Satisface exigențele videografilor profesionali cu capacitatea de filmare de 4K/60fps 10-biți, capturând culori vii.

X-T3

Fujifilm X-T3 este un aparat foto APS-C (fără filtru low-pass) și vine cu 26.1 mpx și senzorul X-Trans CMOS, plus procesorul de imagine X cu motor mai rapid, care îmbunătățește viteza de procesare de 3 ori, față de modelele anterioare. Astfel, X-T3 atinge cel mai înalt nivel de caliate a imaginii și precizie a focalizării automate din toată seria X, având și un zgomot de imagine mai scăzut. În plus, sensibilitatea ISO de 160, care înainte era disponibilă doar ca ISO extins, face acum parte din intervalul normal, fiind foarte util când fotografiezi afară în lumina zilei sau atunci când încerci să obții un bokeh frumos.

Datorită noului procesor a fost posibilă adăugarea ajustării monocrome modurilor de Film Simulation, care se bazează pe tehnologia Fujifilm pentru a livra game cromatice diverse. “Negru cald și negru rece” sunt termeni folosiți atunci când vrei să printezi un film alb-negru din clorură de argint. Ei bine, acest lucru a fost adaptat la nivel digital pentru a da o notă în plus de expresivitate modurilor alb-negru. Funcția este acum disponibilă în modul monocrom, precum și modul “ACROS”, pentru tonuri mai fine, negru profund și texturi incredibile.

Modul “Color Chrome Effect” disponibil în trecut doar pe FUJIFILM GFX 50S format mediu, se regăsește în X-T3. Acest efect produce culori intense și o gradare unde subiectele sunt foarte saturate, precum florile colorate cu umbre contrastante.

Tot datorită noului senzor, X-T3 se descurcă mult mai bine în lumină scăzută atunci când are un subiect în mișcare. Senzorul dispune de 2.16M pixeli pentru detecție de fază, de 4 ori mai mulți comparativ cu modelele anterioare. Limita autofocalizării în lumină scăzută a fost și ea extinsă de la -1EV la -3EV.

Detecția ochilor suportă acum și modul AF-C, menținând un focus precis chiar dacă atunci când faci fotografie de portret subiectul se mișcă.

Fujifilm X-T3 are un vizor cu 3.69millioane de puncte EVF cu o magnificare de 0.75x. Rata de refresh a vizorului este de aproximativ 100 fps pentru a vedea lin mișcările subiectului. Dispune și de un mod dedicat fotografiei sportive, care ușurează captarea cadrelor. Atunci când folosești acest mod X-T3 fotografiază subiectul la un echivalent de 16.6MP (1.25x crop). Acest lucru este util și pentru fotografia wildlife, fiindcă poți verifica mișcările pe măsură ce apar în cadru. De asemenea, datorită noului senzor și motorulului de procesare este posibil să-ți urmărești subiectul în Live View la 60fps.

Mirrorless-ul dispune și de o funcție de “pre-fotografiere”, unde camera începe să surprindă o scenă atunci când declanșatorul este pe jumătate apăsat și să o înregistreze în momentul în care butonul este apăsat până la capăt. Asta înseamnă că nu vei mai pierde momentul vreodată!

X-T3

Capacitățile video satisfac exigențele videografilor profesioniști, Fujifilm X-T3 fiind primul aparat foto mirrorless capabil să filmeze 4K/60fps la sub-eșantionare de 4:2:0 cu 10biți pe un card SD în corpul camerei. Este și primul mirrorless din lume cu un senzor APS-C sau mai mare ce dispune de ieșire HDMI pentru video 4K/60fps la 4:2:2 sub-eșantionare cu 10 biți pentru mai multe detalii în culoare. Noul proces de reducere a zgomorului de imagine se aplică și în cazul filmării.

În afară de noile funcții Fujifilm X-T3 așteaptă un update de firmware ce va apărea la finalul lui 2018, care va aduce suport video în Hybrid Log Gamma (HLG) și multe altele.
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top