Canon lansează EOS R cu noul aparat full frame şi o nouă gamă de obiective

Canon lansează noul aparat full frame şi o nouă gamă de obiective ca parte a noului sistem revoluţionar EOS R

Canon Europe, lider mondial în soluţii de imagistică, continuă astăzi linia reprezentativă şi fără compromisuri a aparatelor sale full frame, prin lansarea noului produs EOS R, echipat cu noua montură inovatoare RF. Dotat cu cea mai rapidă autofocalizare din lume, este primul aparat din lume care are capacitatea să focalizeze în condiţii de iluminare slabă de -6EV, fiind instrumentul perfect pentru rezultate de calitate la fiecare declanşare. Noua gamă de obiective RF este construită pe experienţa şi performanţele obiectivelor Canon anterioare, iar accesoriile oferă fotografilor şi videografilor opţiuni creative şi posibilitati de personalizare mai mult ca niciodată.

EOS R

Construit de la zero, sistemul EOS R oferă un nivel total nou de inovaţie, permiţând obţinerea de imagini mai detaliate, cu nivele uimitoare de claritate şi detaliu. EOS R este primul aparat echipat cu montură RF cu 12 pini, cu o distanța de 20mm între planul focal şi montură de 54mm care permite o şi mai mare libertate în realizarea obiectivelor fotografice.

Prin combinaţia de obiective RF de înaltă performanţă, cu un senzor CMOS full frame de 35mm ce are aproximativ 30,3 milioane de pixeli efectivi şi cu cel mai nou procesor de imagine DIGIC 8, sistemul EOS R oferă imagistică de înaltă calitate. Funcția Digital Lens Optimizer, corectează fenomene ca aberaţiile cromatice si distorsiuni ale obiectivelor, foloseşte capacitatea obiectivelor RF de a trimite corecţiile către corpul aparatului, contribuind astfel la creşterea vitezei de declanşare în rafală.

Lăudându-se cu cea mai rapidă autofocalizare din lume – în mai puţin de 0,05 secunde şi cu capacitatea de a captura mişcarea subiectelor rapid şi cu precizie, până la 8 cadre pe secundă în rafală (cu autofocalizare fixă) şi 5 cadre pe secundă cu AF cu urmărire, EOS R oferă siguranţa surprinderii corecte a subiectului. EOS R are posibilitatea de a selecta zonele de autofocalizare pe ecranul tactil, care îți permite să alegi dintre cele 5655 de poziţii de autofocalizare mai mult decât oricare aparat din clasa sa. Fiind primul aparat din lume care este capabil să autofocalizeze în condiţii de lumină foarte scăzută până la -6EV, EOS R este optimizat pentru fotografierea în lumină slabă, datorită vizorului electronic avansat, care are 3,69 milioane de puncte, oferă acoperire de 100% a câmpului vizual, făcând posibilă vederea cu acurateţe a culorilor subiectelor chiar şi în lumină foarte slabă.

EOS R înregistrează în linişte completă, oferind discreţie totală chiar şi la cele mai intime evenimente, fiind ideal pentru fotojurnalism sau fotografie de nuntă.

EOS R este un aparat de filmat de înaltă performanţă oferind o rezoluţie video 4K cu control audio complet, cu ecran cu unghi variabil şi evidenţierea focalizării la focalizare manuală (peaking). În  plus, videografii pot beneficia de o ieșire video HDMI curată cu Canon Log la 10 biţi, care permite înregistrarea de imagini cu contrast neutru, până la o latitudine de expunere de 12 diafragme la ISO 400, permiţând în post-producţie să se obţină toate nuanţele de culoare şi detaliu în umbră şi în lumină puternică.

Aproape toate butoanele de pe corpul aparatului EOS sunt personalizabile. Ergonomia şi manevrabilitatea caracteristice gamei EOS – incluzând protecţia robustă din aliaj de magneziu, împotriva intemperiilor – permite utilizatorilor să fotografieze pentru perioade mai lungi, bucurându-se de un grip mai confortabil şi interfaţă intuitivă. EOS R este primul din seria aparatelor Canon EOS care oferă o bară multifuncţională ce poate fi personalizată, prin care se poate naviga folosind atingerea sau glisarea pentru reglarea parametrilor, precum ISO. Construit pentru cei ce sunt în mişcare continuă, conexiunea permanentă Bluetooth, permite împerecherea unui smartphone cu EOS R şi înregistrarea datelor GPS aferente imaginilor. Pentru imagini mai creative, fotografierea de la distanţă folosind aplicaţia Canon Camera Connect, oferă libertate pentru fotografiere mai flexibilă.

Toate obiectivele RF vor oferi o funcţie nouă – un inel de comandă care poate fi personalizat – pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a regla diafragma, timpul de expunere, ISO sau compensarea expunerii – ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie să-şi ia privirea de la subiect şi să-şi întrerupă concentrarea – precum şi o serie de funcţii ergonomice intuitive, pentru a îmbunătăţi experienţa fotografierii.

Optică inovatoare

Montura RF permite un design optic radical complet nou– distanța de 20mm între planul focal şi montura de 54 mm au permis inginerilor Canon să elaboreze noi obiective care nu ar fi fost posibile până acum. Cu obiective care rămân la baza Sistemului EOS, Canon lansează astăzi şi patru noi obiective EOS R care extind posibilităţile în domeniul excelenţei optice. Prin stabilirea unor noi standarde de calitate şi viteză, obiectivul RF 50mm f/1.2L USM, extraordinar de rapid şi de cea mai bună calitate din seria L, devine cel mai rapid obiectiv din această categorie – oferind un nivel extraordinar al detaliilor, claritate extremă, adâncime a câmpului extraordinar de mică şi o performanţă uluitoare în condiţii de luminozitate redusă. RF 24-105mm f/4L IS USM este un obiectiv transfocal din seria L şi primul obiectiv Canon full frame care oferă Nano USM – ideal pentru cineaşti, când focalizarea lină este necesară pentru tranziţia de focalizare cu aspect natural, oferind un control splendid şi o urmărire lină a subiectului pe măsură ce acesta se apropie ori se îndepărtează de camera. Compact şi uşor de manevrat, oferă o diafragmă fixă f/4. Datorită autofocalizării rapide şi silenţioase şi a stabilizării imaginii echivalentă 5 stopuri, este ideal pentru filmare.

Obiectivul standard RF 28-70mm f/2L USM cu diafragmă mare deschide noi culmi de creativitate, devenind, în acelaşi timp, primul obiectiv full frame trasfocal care oferă diafragma f/2 pe întreg intervalul focal. În plus, corpul obiectivului dispune de un mecanism de absorbţie a şocului care îi oferă o rezistenţă crescută la impact și durabilitate marită. În cele din urmă, RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – un obiectiv macro super rapid cu distanță focală de 35mm și diagramă maximă f/1.8 – este ideal pentru fotografia urbană, de călătorie şi de macro fotografie întrucât oferă o perspectivă cu unghi larg natural, focalizare macro şi IS hibrid. Focalizarea, diafragma şi sistemul IS sunt toate integrate într-un corp compact.

Orice obiectiv la îndemâna ta

Trei noi adaptoare de montură pentru obiective permit utilizarea a peste 70 de obiective EF şi EF-S, cu Sistemul EOS R, adăugând funcţii noi opticii existente, în timp ce se păstrează nivelele extraordinare de performanţă şi funcţionalitate caracteristice şi până în prezent DSLR-urilor EOS. Adaptorul de montură Canon include acum şi inelul de control prezent la obiectivele RF, care permite utilizatorilor să îşi păstreze setările indiferent dacă folosesc montură de obiectiv RF, EF sau EF-S. Adaptorul de montură pentru filtrele interne oferă posibilitatea de a folosi diverse filtre interne (filtru intern circular de polarizare sau un filtru intern ND variabil). Ideal pentru videografi şi pentru utilizarea cu obiective la care filtrele se adaugă cu dificultate, filtrele ND interne variabile controlează expunerea, în timp ce polarizatorul circular reduce reflexiile şi îmbunătăţeşte saturaţia culorii, ambele fiind potrivite pentru surprinderea imaginilor necesare în relatarea unor poveşti extraordinare.

Personalizaţi fiecare etapă a unei aventuri în imagini

Gama variată de accesorii inovatoare disponibile pentru EOS R include un grip pentru două baterii şi un bliţ. Grip-ul pentru baterii, BG-E22, permite utilizarea a două baterii LP-E6N litiu-ion de mare capacitate şi oferă posibilitatea de încărcare externă cu ajutorul adaptorului USB, astfel încât fotograful să poată avea mai multe opţiuni de fotografiere şi o manevrare mai bună a aparatului atunci când îl foloseşte în poziţie verticală. În ceea ce priveşte opţiunile de iluminare creativă, BG-E22 este dotat şi cu un terminal PC, pentru a permite utilizarea unei lumini de studio, cu fir, împreună cu echipamentul EOS R. Speedlite EL-100 este un bliţ compact, uşor şi foarte puternic, dotat cu un mod auto care permite comunicarea cu aparatele foto compatibile, pentru a simplifica fotografierea cu bliţ. Oferind suficientă lumină pentru a lumina mai multe subiecte, fie că este folosit în spaţii interioare întunecoase sau afară în soare, posibilităţile de fotografiere sunt extinse şi mai mult datorită capacităţii de reflectare a bliţului de pereţi şi tavan, pentru a obţine o lumină mai difuză – asemenea fotografiilor făcute în lumină naturală.

Digital Photo Professional Express (DPP Express)

Canon lansează astăzi Digital Photo Professional Express (DPP Express), pentru iPad, un software care va permite fotografilor să folosească întregul potenţial prin developarea imaginilor RAW. Intuitiv şi uşor de utilizat, DPP Express este un software de înaltă performanţă pentru procesarea, vizualizarea şi editarea de imagini RAW, care poate fi utilizat atât cu echipamente EOS, cât şi cu echipamente EOS R. Imaginile pot fi importate prin intermediul aplicaţiei Camera Connect şi pot fi editate direct prin intermediul aplicaţiei iPad, de la reglarea nivelului de alb şi reglarea fină a caracteristicilor curbei de tonuri la reglarea intervalului dinamic.

Software-ul DPP Express pentru imagini RAW poate afişa fotografii folosind PQ (Perceptual Quantization), un format HDR pentru producţia şi distribuţia de filme. Acest software face posibilă editarea şi afişarea de imagini de înaltă calitate cu un interval dinamic extins.

De la fotografiere până la imprimare

Astăzi, Canon îşi consolidează gama de soluţii care acoperă toate nevoile, de la fotografiere până la imprimare, venind cu o nouă soluţie de software pentru imprimare. Folosind noul software de imprimare Professional Print &  Layout, puteţi imprima imagini de o calitate deosebită, editate cu ajutorul software-ului Digital Photo Professional, păstrând în acelaşi timp calităţile importante ale fotografiei, precum tonalitatea, claritatea şi acurateţea reproducerii culorilor. Software-ul are inclusă noua funcţie de imprimare DPRAW care permite imprimarea la înaltă definiţie.

Această funcţie are capacitatea de a procesa informaţiile despre profunzime din fişierele DPRAW, permiţând comutarea focalizării pe detaliile şi texturile pe care fotograful le-a avut în vedere în momentul fotografierii. Astfel, materialele imprimate vor avea un aspect tridimensional.

De asemenea, a fost inclusă şi noua funcţie de imprimare HDR care permite reproducerea clară în materiale imprimate a zonelor foarte luminoase dintr-o imagine. În plus, datorită utilizării funcţie Exhibition Lighting Optimisation, materialele pot fi imprimate astfel încât să se obţină un interval dinamic extins atunci când imaginile sunt expuse în lumini puternice, în cadrul unor galerii sau expoziţii.

Având în centru Sistemul EOS R, Canon a dezvoltat o gamă de instrumente bazate pe preferinţele exprimate de fotografii şi cineaştii avangardişti, extinzând în acelaşi timp graniţele domeniului imagisticii – EOS R şi noile obiective şi accesorii RF oferă cele mai multe posibilităţi şi cea mai mare libertate de creaţie întâlnită vreodată, pentru noi aventuri fotografice.

Noul EF-M 32mm f/1.4 STM – un obiectiv inovator de 32mm din gama EOS M, precum şi EF 400mm f/2.8L IS III USM şi EF 600mm f/4L IS III USM, două obiective super telefoto revoluţionare, profesionale şi uşoare, conferă tuturor fotografilor şi cineaştilor accesul la cele mai bune instrumente posibile cu ajutorul cărora îşi pot spune poveştile.

EOS R

Caracteristici principale ale sistemului EOS R, obiectivelor, aparatului ș.a.m.d.

EOS R (Sistem)

  • Niveluri superioare de performanţă optică, noi posibilitati de design optic al obiecivelor, flexibilitate creativă,
  • Comunicare îmbunătăţită şi transmisie eficientă între obiective şi corpul aparatului foto,
  • Compatibilitate completă cu obiectivele şi accesoriile EF şi EF-S,
  • Capacitate de funcţionare în condiţii de lumină redusă.

EOS R aparat foto

  • O combinaţie de obiective RF de înaltă performanţă,
  • Senzor CMOS full frame de 35mm ce are aproximativ 30,3 milioane de pixeli efectivi şi cel mai nou procesor de imagine DIGIC 8,
  • Autofocalizare -6 EV în condiţii de luminozitate scăzută – primul aparat foto din lume care poate focaliza în aceste condiţii de luminozitate,
  • Cea mai rapidă autofocalizare din lume – 0,05 secunde,
  • Funcția Digital Lens Optimizer – corecții pentru aberții optice și cromatice direct în cameră,
  • Posibilitate de a selecta zonele de autofocalizare – poţi selecta din 5.655 de puncte de autofocalizare,
  • Fotografiere silenţioasă,
  • Filmare 4 K cu ieșire HDMI 10 biţi.

EOS R

Specificații RF 50mm f/1.2L USM

  • Obiectiv standard foarte luminos, pentru imagini de calitate înaltă, datorită sistemului EOS R de care beneficiază,
  • Performanţă optică ridictă, rapid şi precis,
  • Calitate a imaginii şi durabilitate specifice faimoasei serii L,
  • Conceput pentru utilizare profesională zilnică.

EOS R

Specificații RF 24-105mm f/4L IS USM

  • Un obiectiv transfocal de uz general, practic şi profesional,
  • Performanţă profesională pentru fotografiere/filamare din mână,
  • Stabilizare a imaginii echivalentă 5 stopuri,
  • Focalizare Nano USM rapidă, discretă şi silenţioasă, ideală pentru fotografii şi secvențe video,
  • Calitate a imaginii, precum şi detalii, profunzime şi claritate specifice renumitei serii L.

EOS R

Specificații RF 28-70mm f/2L USM

  • Primul obiectiv full frame din lume cu zoom standard şi diafragmă mare , f/2 pe întreg intervalul focal,
  • Redefineşte aşteptările pe care le aveai de la un obiectiv zoom standard,
  • Focalizare fină, aproape silenţioasă, datorită tehnologiei USM de la Canon,
  • Comenzi inteligente şi ergonomie intuitivă, pentru o experienţă fotografică naturală.

EOS R

Specificații RF 35 mm f/1.8 MACRO IS STM

  • Calitate excepţională a imaginii şi un obiectiv grandangular ce oferă o experienţă naturală, cu o dimensiune compactă,
  • Excelent în condiţii de luminozitate scăzută, te ajută să surprinzi atmosfera chiar şi în condiţii de lumină slabă,
  • Apropie-te mai mult pentru a surprinde detaliile cel mai fine la un raport macro 1:2, cu stabilizator de imagine echivalent 5 stopuri,
  • Călătorește cu puţine bagaje, fotografiază folosindu-te mai mult de instinct şi de creativitate.

EOS R

Adaptoare de montură Canon (adaptor de montură Canon EF-EOS R, adaptor de montură cu inel de control

  • Canon EF-EOS R şi adaptor montură cu slot pentru filtre interne Canon EF-EOS R),
  • Folosiţi obiectivele cu montură EF şi EF-S pe aparatul foto Canon EOS R,
  • Modificaţi setările aparatului foto cu ajutorul unui Inel de control al obiectivului (doar cu adaptorul pentru montură cu inel de control),
  • Folosiţi filtre interne optice (doar cu adaptorul pentru montură cu slot pentru filtru intern) – fie un filtru intern de polarizare circulară, fie un filtru ND variabil intern,
  • Conceput pentru utilizare profesională.

EOS R

Specificații grip pentru baterie BG-E22

  • Fotografiere cu EOS R pentru perioade mai mari de timp,
  • Manevrabilitate excelentă la utilizare în poziţie verticală,
  • Foarte uşor – doar 330g,
  • Terminal PC pentru sincronizare cu o lumină de studio.

Specificații Speedlite EL-100

  • Fotografierea cu bliţ devine mai uşoară,
  • Obţine o lumină naturală folosind un bliţ reflectat,
  • Învăţă să folosești lumina într-un mod mai creativ,
  • Parte din gama de aparate foto şi obiective EOS,
  • Digital Photo Professional (DPP) Express,
  • Format RAW nou – compatibil CR3,
  • UI/UX intuitiv şi uşor de utilizat cu comandă tactilă,
  • Istoricul mai multor editări într-o singură imagine,
  • Afişează fotografii folosind PQ (Perceptual Quantization), un format HDR pentru producţia şi distribuţia de filme,
  • Compatibil cu aplicaţia Camera Connect.

Professional Print & Layout

  • Recreează lumea aşa cum o vezi,
  • Reproducere precisă a culorilor,
  • Claritate în detalii,
  • Tonalitate clară în zonele luminoase şi în cele cu umbră.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.