Canon lansează EOS R cu noul aparat full frame şi o nouă gamă de obiective

Postat de: F64 F64

Canon lansează noul aparat full frame şi o nouă gamă de obiective ca parte a noului sistem revoluţionar EOS R

Canon Europe, lider mondial în soluţii de imagistică, continuă astăzi linia reprezentativă şi fără compromisuri a aparatelor sale full frame, prin lansarea noului produs EOS R, echipat cu noua montură inovatoare RF. Dotat cu cea mai rapidă autofocalizare din lume, este primul aparat din lume care are capacitatea să focalizeze în condiţii de iluminare slabă de -6EV, fiind instrumentul perfect pentru rezultate de calitate la fiecare declanşare. Noua gamă de obiective RF este construită pe experienţa şi performanţele obiectivelor Canon anterioare, iar accesoriile oferă fotografilor şi videografilor opţiuni creative şi posibilitati de personalizare mai mult ca niciodată.

EOS R

Construit de la zero, sistemul EOS R oferă un nivel total nou de inovaţie, permiţând obţinerea de imagini mai detaliate, cu nivele uimitoare de claritate şi detaliu. EOS R este primul aparat echipat cu montură RF cu 12 pini, cu o distanța de 20mm între planul focal şi montură de 54mm care permite o şi mai mare libertate în realizarea obiectivelor fotografice.

Prin combinaţia de obiective RF de înaltă performanţă, cu un senzor CMOS full frame de 35mm ce are aproximativ 30,3 milioane de pixeli efectivi şi cu cel mai nou procesor de imagine DIGIC 8, sistemul EOS R oferă imagistică de înaltă calitate. Funcția Digital Lens Optimizer, corectează fenomene ca aberaţiile cromatice si distorsiuni ale obiectivelor, foloseşte capacitatea obiectivelor RF de a trimite corecţiile către corpul aparatului, contribuind astfel la creşterea vitezei de declanşare în rafală.

Lăudându-se cu cea mai rapidă autofocalizare din lume – în mai puţin de 0,05 secunde şi cu capacitatea de a captura mişcarea subiectelor rapid şi cu precizie, până la 8 cadre pe secundă în rafală (cu autofocalizare fixă) şi 5 cadre pe secundă cu AF cu urmărire, EOS R oferă siguranţa surprinderii corecte a subiectului. EOS R are posibilitatea de a selecta zonele de autofocalizare pe ecranul tactil, care îți permite să alegi dintre cele 5655 de poziţii de autofocalizare mai mult decât oricare aparat din clasa sa. Fiind primul aparat din lume care este capabil să autofocalizeze în condiţii de lumină foarte scăzută până la -6EV, EOS R este optimizat pentru fotografierea în lumină slabă, datorită vizorului electronic avansat, care are 3,69 milioane de puncte, oferă acoperire de 100% a câmpului vizual, făcând posibilă vederea cu acurateţe a culorilor subiectelor chiar şi în lumină foarte slabă.

EOS R înregistrează în linişte completă, oferind discreţie totală chiar şi la cele mai intime evenimente, fiind ideal pentru fotojurnalism sau fotografie de nuntă.

EOS R este un aparat de filmat de înaltă performanţă oferind o rezoluţie video 4K cu control audio complet, cu ecran cu unghi variabil şi evidenţierea focalizării la focalizare manuală (peaking). În  plus, videografii pot beneficia de o ieșire video HDMI curată cu Canon Log la 10 biţi, care permite înregistrarea de imagini cu contrast neutru, până la o latitudine de expunere de 12 diafragme la ISO 400, permiţând în post-producţie să se obţină toate nuanţele de culoare şi detaliu în umbră şi în lumină puternică.

Aproape toate butoanele de pe corpul aparatului EOS sunt personalizabile. Ergonomia şi manevrabilitatea caracteristice gamei EOS – incluzând protecţia robustă din aliaj de magneziu, împotriva intemperiilor – permite utilizatorilor să fotografieze pentru perioade mai lungi, bucurându-se de un grip mai confortabil şi interfaţă intuitivă. EOS R este primul din seria aparatelor Canon EOS care oferă o bară multifuncţională ce poate fi personalizată, prin care se poate naviga folosind atingerea sau glisarea pentru reglarea parametrilor, precum ISO. Construit pentru cei ce sunt în mişcare continuă, conexiunea permanentă Bluetooth, permite împerecherea unui smartphone cu EOS R şi înregistrarea datelor GPS aferente imaginilor. Pentru imagini mai creative, fotografierea de la distanţă folosind aplicaţia Canon Camera Connect, oferă libertate pentru fotografiere mai flexibilă.

Toate obiectivele RF vor oferi o funcţie nouă – un inel de comandă care poate fi personalizat – pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a regla diafragma, timpul de expunere, ISO sau compensarea expunerii – ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie să-şi ia privirea de la subiect şi să-şi întrerupă concentrarea – precum şi o serie de funcţii ergonomice intuitive, pentru a îmbunătăţi experienţa fotografierii.

Optică inovatoare

Montura RF permite un design optic radical complet nou– distanța de 20mm între planul focal şi montura de 54 mm au permis inginerilor Canon să elaboreze noi obiective care nu ar fi fost posibile până acum. Cu obiective care rămân la baza Sistemului EOS, Canon lansează astăzi şi patru noi obiective EOS R care extind posibilităţile în domeniul excelenţei optice. Prin stabilirea unor noi standarde de calitate şi viteză, obiectivul RF 50mm f/1.2L USM, extraordinar de rapid şi de cea mai bună calitate din seria L, devine cel mai rapid obiectiv din această categorie – oferind un nivel extraordinar al detaliilor, claritate extremă, adâncime a câmpului extraordinar de mică şi o performanţă uluitoare în condiţii de luminozitate redusă. RF 24-105mm f/4L IS USM este un obiectiv transfocal din seria L şi primul obiectiv Canon full frame care oferă Nano USM – ideal pentru cineaşti, când focalizarea lină este necesară pentru tranziţia de focalizare cu aspect natural, oferind un control splendid şi o urmărire lină a subiectului pe măsură ce acesta se apropie ori se îndepărtează de camera. Compact şi uşor de manevrat, oferă o diafragmă fixă f/4. Datorită autofocalizării rapide şi silenţioase şi a stabilizării imaginii echivalentă 5 stopuri, este ideal pentru filmare.

Obiectivul standard RF 28-70mm f/2L USM cu diafragmă mare deschide noi culmi de creativitate, devenind, în acelaşi timp, primul obiectiv full frame trasfocal care oferă diafragma f/2 pe întreg intervalul focal. În plus, corpul obiectivului dispune de un mecanism de absorbţie a şocului care îi oferă o rezistenţă crescută la impact și durabilitate marită. În cele din urmă, RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – un obiectiv macro super rapid cu distanță focală de 35mm și diagramă maximă f/1.8 – este ideal pentru fotografia urbană, de călătorie şi de macro fotografie întrucât oferă o perspectivă cu unghi larg natural, focalizare macro şi IS hibrid. Focalizarea, diafragma şi sistemul IS sunt toate integrate într-un corp compact.