(c) Cosmin Boteanu

Modelismul prin vizorul Canon, la Mogoșoaia

Pe 1 și 2 septembrie a avut loc un eveniment atipic de testare la Mogoșoaia, alături de Canon.

 

Cu mic, cu mare, copii și părinți au putut testa aparatele: Canon G7x, G9x și EOS M50 cu 18-150mm, fotografiind machete inedite.

Despre Canon G7 X  II

Canon

  • Rezoluție: 20 Mpx
  • Senzor: BSI-CMOS
  • Display: TFT LCD
  • Capacitate rafală: 8 fps
  • Înregistrare video: da
  • Sensibilitate ISO: Auto, 125-6400
  • Zoom optic: 4.2x

PowerShot G7 X Mark II, o cameră foto compactă ce dispune de numeroase funcții puternice, oferind un control asupra imaginilor și o calitate excelentă a acestora. Acest aparat foto ce dispune de tehnologie de ultimă oră și performanțe de excepție integrate într-un corp compact, cu un design simplu și elegant. Robust și versatil, mulțumită obiectivului cu zoom 4.2x și distanța focală 24-100mm echivalent în format 135), cu o luminozitate excelentă f/1.8-2.8, a filmarii Full HD și a dimensiunilor reduse, Canon PowerShot G7 X Mark II este companionul ideal în vacanță și călătorii, fiind potrivit pentru fotoreportaj, peisaje, portrete, etc. Acesta utlizează un senzor CMOS de 1″ cu intervalul de sensibilitate 125-12800 ( expandabil până la 25600), iar alături de procesorul de imagine DIGIC 7 generează imagini de o calitate excelentă, chiar și atunci când fotografiezi în condiții de iluminare slabă.

Despre Canon G9 X II

Canon

  • Rezoluție: 20 Mpx
  • Senzor: BSI-CMOS 1″ (13.2 x 8.8 mm)
  • Display: TFT LCD 3″
  • Capacitate rafală: 8.2 fps
  • Sensibilitate ISO: Auto, 125-12800
  • Zoom optic: 3x

Canon PowerShot G9 X Mark II are un aspect asemanator cu predecesorul PowerShot G9 X, fiind cel mai mic aparat compact de pe piață cu un senzor de 1” 20.1 Mpx. G9 X Mark II are un procesor Digic VII ce îi permite să fotografieze în modul burst la rezoluție RAW cu 8.2fps ~21 cadre. Aparatul vine, pe lângă Wi-Fi și NFC, cu Bluetooth integrat pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a se conecta rapid cu un smartphone. Printre imbunătățiri regăsim un nou sistem de stabilizare, Dual Sensing Image, mai multe opțiuni de personalizare, o funcționare mai rapidă în modul auto și o conversie RAW în cameră mai dezvoltată.

Despre Canon M50

Canon

  • 24.1 megapixeli
  • 22.3 x 14.9mm CMOS
  • One-Shot AF, Servo AF
  • Vizor electornic 0.39-type OLED

Gândit pentru aventurile lumii moderne, EOS M50 este primul aparat foto mirorless Canon dotat cu filmare 4K, ecran tactil cu unghi variabil și cu procesor de imagine Canon DIGIC 8. De asemenea, modelul beneficiază de Bluetooth și Wi-Fi pentru conectivitate perfectă, dispunde de un senzor CMOS de 24,1 megapixeli, de dimensiune APS-C, pentru realizarea unor imagini clare, la rezoluție mare și cu fundal estompat superb, în condiții de luminozitate scazută și de fotografiere în rafală cu 10 cadre pe secundă pentru surprinderea momentelor importante în detalii bogate și bine definite. Canon EOS M50 este alegerea perfectă pentru fotografii încrezători care folosesc pentru fotografiere un telefon inteligent sau un aparat foto compact și care doresc să își îmbunătățească aptitudinile în acest domeniu cu ajutorul unui aparat foto cu obiective interschimbabile, ușor și foarte mobil, pentru a putea spune povești care să facă diferența.

Despre Canon 18-150mm

Canon

  • Distanța minimă de focalizare: 0.25 m
  • 2 elemente asferice + 1 element UD
  • Focalizare STM fină și silențioasă în timpul filmării
  • Surprinde portrete minunate, cu un bokeh frumos 
  • Full-time manual focus
  • Stabilizare de imagine în 4 trepte

Primul obiectiv EF-M de la Canon cu zoom puternic care acoperă o gamă largă de aplicații. Este compact și ușor și oferă o calitate superioară a imaginii, mulțumita elementelor asferice și UD (Ultra-low Dispersion). Stabilizarea de imagine funcționează în 4 trepte pentru fotografii mult mai clare. Distanța minimă de focalizare este de 0.25m, iar cu funcția Full-time manual focus poți ajusta focalizarea manual, chiar dacă ești în modul AF. Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM este un obiectiv versatil care oferă rezultate excelente.

Despre Modelism

Ce este modelismul? După cum spune și numele, este modalitatea de a reprezenta sau copia un obiect la dimensiuni mai mici sau mai mari ca a originalul, încercându-se însă păstrarea proporțiilor. Foarte rare sunt cazurile în care obiectul este reprezentat în mărime naturală, pentru că materialele folosite pentru machete diferă față de cele utilizate pentru realizarea obiectului original.

Modelismul poate fi și o meserie, însa foarte multe persoane din intreaga lume o îmbrățișează mai mult drept hobby.

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost preocupati de realizarea unor obiecte în miniatură din varii motive. De exemplu, oamenii au fost dintotdeauna interesați de felul în care pot circula pe apa, fapt pentru care au început sa confecționeze fel de fel de amabarcațiuni în miniatură care mai tarziu au stat la baza crearii adevăratelor bărci și corăbii. De-a lungul timpului modelismul s-a extins către multe arii: de la mici figurine care infățișau animale și chiar adevărate hărți tridimensionale ale orașelor ce dateaza din Antichitate, categoriile principale fiind astăzi: automodelism, navomodelism, rachetomodelism, aeromodelism, robotică, modelism feroviar, modelism arhitectural, machete auto-moto și machete militare.

Tehnologia a evoluat și ea permițând oamenilor de știinta să construiască lumea în care trăim azi. Însa, toate obiectele care ne înconjoară au pornit de la stadiul de machete. De asemenea, ele sunt considerate adevărate opere de artă deoarece această activitate necesită multă iscusință și devotament. Este o pasiune care are numeroase avantaje, indiferent de categoria aleasă, mai ales pentru copii. În primul rand, modelismul reprezintă o modalitate excelentă de a te relaxa si de a-ți petrece timpul liber într-un mod cât mai interesant care să-ți pună mintea la contribuție. Este și un hobby educativ pentru că trebuie să ajungi să înțelegi anumite mecansime pentru a le reproduce, iar regulile și principiile matematicii și fizicii (care de regulă nu atrag copii în mod special) vor fi mult mai usor înțelese în momentul în care sunt si aplicate.

Practicarea modelismul dezvoltă multe abilități: pornind de la faza de documentare, până la momentul în care obiectul în miniatură este complet, procesul de construire a acestui obiect este unul complex.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.