Noul Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2 a fost lansat

Tamron anunță astăzi lansarea unui nou obiectiv ultra-wide cu zoom, SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2 pentru DSLR-uri.

Recunoscut pentru obiectivele de înaltă calitate, Tamron duce tradiția performanței optice mai departe cu noul obiectiv, prin încorporarea unui element XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical), cât și elemente multiple de dispersie scăzută.

Distorsiunile și aberațiile cromatice foarte comune în rândul obiectivelor wide au fost de asemenea reduse cu mult. În plus, Tamron 15-30mm SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2 dispune și de un strat AX (eXpand anti reflexie) nou, pentru a reduce flare-ul și reflexiile.

Performanța optică a obiectivului ultra-rapid și ultra-wide, Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2, este una deosebită, iar Dual MPU (unitatea de micro procesare) permite o viteză și precizie mai mare a autofocusului și stabilizare de imagine. Acest obiectiv reprezintă o nouă generație al cărei scop este acela de a revitaliza experienșa fotografică. Odată cu lansarea acestui model, Tamron numără acum 3 obiective cu viteză excelentă, diafragmă de f/2.8 și compensații ale vibrației, ce fac parte din G2 (generația 2). Celelalte două obiective sunt: Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 și Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC.

Calitate, viteză și unghi ultra-wide

Tamron 15-30mm oferă o rezoluție incredibilă pe toată plaja focală, datorită elementului XGM (eXpanded Glass Molded Aspherical) și ale celorlalte elemente de dispersie scăzută, plus cele menite să corecteze aberațiile cromatice și distorsiunile. Tamron a reușit să obțină aceeași calitate a rezoluției precum a unui obiectiv fix.

Noul strat AX

Stratul AX (Anti-reflection eXpand) este ideal în special pentru obiectivele wide care tind să lase lumină deranjantă înăuntru prin margini, deoarece controlează aceste raze de lumină care afectează calitatea imaginii. Este un strat revoluționar concepot special de Tamron, folosind o tehnologie dedicată. Stratul AX păstrează reflexiile din margini la același nivel cu cele de pe centru, prevenind astfel nu doar deformarea cât și problemele care apar din cauza suprafeței convexe produse convențional cu curburi mari pentru care uniformizarea a fost mereu dificilă. Mai mult de atât, Tamron 15-30mm dispune de stratul eBand (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) construit prin nanotehnologie și stratul BBAR (Broad- Band Anti-Reflection). Având 3 straturi protectoare contra reflexiilor și flare-ului, poți fi sigur că imaginea va fi excepțională, clară și plină de detalii pe toată plaja focală.

Autofocus de înaltă precizie

Precizia și viteza autofocalizării sunt superbe datorită sistemului de micro-procesare, ce dispune și de un algoritm destinat îmbunătățirii performanțelor. De asemenea, obiectivul dispune și de USD (Ultrasonic Silent Drive) ce ajută la o operare mai silențioasă și eficientă. Pentru că vine cu Full-Time Manual Focus într-un sistem de tipul “override” ajustările pot fi făcute aproape instant.

Compensările de vibrație permit imaginii pline de detalii indiferent de situația de fotografiere

Tamron a lansat primul obiectiv ultra-wide cu zoom din lume, echipat cu un mecanism de compensare a vibrației, prin modelul precedent. Acum, cu SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD G2 a fost îmbunătățit cu un nou mecanism de acest fel, care întrece modelele mai vechi și atinge până la 4.5 stopuri, după cum susțin standardele CIPA. Acest lucru face posibile cadre sharp și pline de detalii într-o varietate de situații de fotografiere, fie că surprinzi cadrele din mână sau nu, în interior sau afară.

Suportul filtrului din spate

Modelul creat pentru montura EF Canon vine cu un suport pentru filtre standard care îți permite să inserezi tipuri diferite de filtre în spatele obiectivului, pentru a-ți simplifica experiența fotografică atunci când ai nevoie de acestea și compensând problema curburii lentilei frontale.

Tamron

Stratul de fluor îmbunătățit

Rezistența la abraziune a fost cu mult îmbunătățită. Prin acoperirea lentilei frontale cu un strat de compus nou de fluor cu proprități rezistente la ulei și apă, suprafața obiectivului a devenit mai ușor de curățat și este mai puțin vulnerabilă în fața prafului, mizeriei, umidității și amprentelor.

Design nou

Noul Tamron 15-30mm, permite o operabilitate mai bună datorită noului design SP, aplicat și celorlalte 2 obiective din noua generație. Tamron a reușit să îmbine construcția profesională cu un design intuitiv. Chiar și detaliile precum: forma comutatorului sau a inelului de zoom și precizia și stabilitatea monturii de metal, denotă o dedicare către a livra un produs deosebit atât din punctul de vedere al funcțiilor cât și al design-ului. Rezultatul fiind un obiectiv ușor de folosit ce încorporează tehnologie de ultimă generație.

Este compatibil cu Tamron Tap-in Console

Un accesoriu opțional disponibil pentru obiectiv care permite conectarea prin USB la un calculator pentru a updata firmware-ul cu ușurință, plus personalizarea funcțiilor, incluzând și ajutări de focus și control VC.

Rezistentă la intemperii

Tamron 15-30mm este protejat împotriva intemperiilor atât la montură cât și în alte zone importante pentru a preveni infiltrarea umidității.

Tamron și-a propus ca noua generație de obiective să satisfacă nevoile profesioniștilor, sub un aspect plăcut. Cu noul design, Tamron și-a revizuit standardele seriei SP, prin setarea de standarde riguroase pentru: calitate, optică, design mecanic și oferind posibilitatea ca obiectivul să facă față (prin îmbunătățiri notabile ale funcțiilor și robustețe), multiplelor situații de fotografiere.

Specificații cheie Tamron 15-30mm

  • Monturi: Canon și Nikon
  • Model: A041
  • Distanță focală: 15‐30mm
  • Diafragmă maximă și minimă: f/2.8 – f/22
  • Unghi de cuprindere (diagonală): 110°32 – 71°35; (full-frame DSLR ) și 85°52 – 49°54; (APS-C DSLR)
  • Optică: 18 elemente în 13 grupuri
  • Distanța minimă de focus: 0.28m
  • Magnificare: 1:5
  • Diametru maxim: 8.4mm
  • Lungime: Canon – 145mm și Nikon –  142.5mm
  • Greutate: Canon 1,110g și Nikon 1,100g
  • Lamele diafragmă: 9, circulare
  • Performanțe stabilizare de imagine: 4.5 stopuri (Tele) Standarde CIPA.

[products ids=125042854,125042855]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Foarte bun articolul, un sfat esential pentru cei cu putine cunostinte sau la inceput de drum in frumoasa lume a fotografiei https://evphotography.ro/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.