Canon celebrează noua generaţie de creatori de poveşti vizuale la Visa pour l’Image

Postat de: F64 F64

Canon celebrează excelenţa în fotografie şi noua generaţie de creatori de poveşti vizuale la Visa pour l’Image 2018

Canon Europe anunţă cu mândrie programul său anual de activităţi pentru Visa pour I’Image 2018 1 care are loc în Perpignan, Franţa. Aflat la cea de a 30-a ediţie, Festivalul Internaţional de Fotojurnalism 2018 marchează 29 de ani de parteneriat cu Canon. Ca parte din angajamentul său de a promova rolul pe care fotografia îl are în dezvăluirea poveştilor care trebuie făcute cunoscute, Canon dă startul la o serie de evenimente, expoziţii şi discuţii care să inspire şi să ateste revenirea programului Canon pentru studenţi, aflat într-o continuă dezvoltare.

Pregătirea unei noi generaţii de creatori de poveşti vizuale

Pentru al doilea an consecutiv, Canon va aduce la festival 200 de studenţi talentaţi la fotografie, din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, pentru a participa la un atelier de dezvoltare cu durata de trei zile. Studenţii vor participa la prelegeri, la tururi ghidate şi vor întâlni profesionişti din industria foto care să îi inspire, acesta fiind unul dintre scopurile programului Canon pentru studenţi, care acum va fi reluat. Trei foşti participanţi – inclusiv Ksenia Kuleshova care acum lucrează ca fotograf pentru The New York Times – vor ţine prelegeri în cadrul evenimentelor educaţionale. De asemenea, programul oferă posibilitatea de prezentare a portofoliului, astfel studenţii îşi pot prezenta munca unora dintre cei mai apreciaţi experţi din industrie, inclusiv Ambasadorilor Canon Giulio Di Sturco şi Alvara Ybarra Zavala.

Richard Shepherd, Pro Marketing Manager, Canon Europe, a declarat: „Ştim că aceşti studenţi sunt extraordinar de determinaţi să îşi facă o carieră în domeniul fotografiei, iar acest lucru nu este întodeauna uşor, deoarece concurenţa este acerbă. Prin programul nostru pentru studenţi şi prin sprijinul acordat festivalului Visa pour I’Image, ne dorim să oferim mai multe posibilităţi de a accesa comunitatea de fotografie. Ne dorim să oferim generaţiei de astăzi, dar şi generaţiei viitoare, o platformă elevată, unde să-şi poată dezvolta creativitatea şi capacităţile tehnice prin intermediul schimbului de idei creative, prin stabilirea de noi relaţii şi prin accesul la cursuri şi seminarii interesante.

Canon

Celebrarea elitelor fotojurnalismului feminin

Visa pour I’Image, Festivalul Internaţional de Fotojurnalism, va avea loc în perioada 1 – 6 septembrie 2018. Săptămâna dedicată evenimentelor profesionale va fi în perioada 3 – 8 septembrie, iar săptămâna dedicată cursurilor va fi între 17 – 21 septembrie.

Şi în 2018, la fel ca în ultimii 18 ani consecutivi, Canon va sponsoriza prestigiosul premiu Fotojurnalista Anului, ce va fi acordat unei fotojurnaliste de excepţie ca recunoaştere a contribuţiei sale la crearea de poveşti vizuale. Câştigătoarea din acest an, Laura Morton, va fi prezentată oficial şi i se va acorda acest premiu în semn de recunoaştere şi apreciere a proiectul său, „University Avenue“, care analizează impactul industriei tehnologice asupra zonei California Bay.

Anul acesta, în cadrul festivalului, Canon va prezenta şi expoziţia câștigătoarei din 2017, Catalina Martin-Chico, cu documentarea despre boom-ul demografic înregistrat printre membrii grupării FARC, în Colombia.

Nu în ultimul rând, miercuri, 5 septembrie, între orele 15:00 – 16:30, Canon va fi gazda unui discuţii moderate de Hilary Roberts, Ambasador Canon şi Curator cercetător de fotografie în cadrul Muzeului Imperial de Război din Londra; titlul discuţiei „În căutarea echilibrului: Femeile şi Fotojurnalismul“. Printre participanţii la aceste discuţii se va număra şi câştigătoarea premiului Fotojurnalista Anului, Laura Morton, dar şi câştigătoarele din anii anteriori, Ilvy Njiokiktjien (Ambasador Canon şi câştigătoare în 2011) şi Catalina Martin-Chico (câştigătoare în 2017).

Canon

Relaţionare profesională şi ocazii de touch-and-try

Canon va amenaja puncte interactive de încercare a echipamentelor pentru profesioniști, amatori şi studenţi din acest domeniu. Standul Canon, amenajat în cadrul festivalului în Palais des Congres, Perpignan, va fi un spaţiu de prezentare interactiv şi va încuraja experienţele hands-on cu produsele din portofoliul Canon.

În plus, toţi fotografii acreditaţi vor beneficia de un serviciu de verificare şi curăţare oferit de tehnicienii experţi de la Canon Professional Services (CPS).

Pentru mai multe detalii despre implicarea Canon în organizarea festivalului Visa pour I’Image, vă rugăm să accesaţi site-ul dedicat.
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top