Trei fotografi români între primii 50 din lume la secțiunea Open a Sony World Photography Awards!

Postat de: F64 F64

Premiile Sony World Photography reprezintă cea mai diversă competiţie de fotografie din lume. La cea de-a 11-a ediţie au fost înscrise nu mai puţin de 320.000 de fotografii realizate de fotografi din peste 200 de ţări şi teritorii, reprezentând unele dintre cele mai bune instantanee obţinute de-a lungul anului trecut. Fotografiile înscrise în concurs sunt incredibil de diverse, atât din punct de vedere al genului fotografic, dar şi ca stil şi subiect.

Concursul de fotografie Sony World Photography Awards are patru secțiuni: Professional, Open, Youth si Student Focus. La fiecare secțiune, juriul alege 40 de mențiuni și 10 fotografi pentru lista scurtă. Dintre cei 10 va fi ales câștigătorul secțiunii, potrivit Agerpres.

Competiţia la secţiunea Open, care răsplăteşte cea mai bună fotografie dintre cele înscrise la 10 categorii, include un fotograf român pe lista scurtă. Alţi doi fotografi români, de fapt tot fotografe, au fost plasate între primii 50 cei mai buni fotografi ai lumii la categoriile Enhanced și Street Photography ale secţiunii Open.

Sony

Fotografa Livia Lazăr propune o imagine uluitoare a valurilor înalte, de furtună, care se prăvălesc peste ţărm la Porthcawl, Marea Britanie. Originară din Tulcea, Livia Lazăr s-a stabilit la Manchester.

Mereu am fost inspirată de câştigătorii concursului Sony World Photography Awards. Este pentru prima oară când particip la competiţie. Selecţia în categoria ‘Landscape and Nature’ îmi conferă mai multă încredere în instinctul meu creator, a declarat Livia Lazăr după ce a aflat că lucrarea sa a fost inclusă pe lista scurtă a secţiunii Open.

Juriul Sony World Photography Awards a menţionat şi fotografiile altor două fotografe românce, Alexandra Ungureanu, la secțiunea Enhanced  şi Cristina Ţintă (Gârleșteanu) la secțiunea Street Photography, incluzându-le printre cele mai bune 50 de fotografii intrate în concurs.

sony commended enhanced
(c) Alexandra Ungureanu
sony world photography awards
(c) Cristina Țintă

Lucrările fotografilor incluşi pe lista scurtă pentru premii, dar şi fotografiile menţionate vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2018 Exhibition, organizată la Londra, între 20 aprilie şi 6 mai. Câştigătorii secţiunii Open vor fi anunţaţi la 20 martie, iar câştigătorul marelui premiu oferit la secţiunea Professional, “Photographer of the Year”, precum şi ceilalţi laureaţi ai acestei categorii vor fi anunţaţi la 19 aprilie.test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top