Fujifilm lansează noul mirrorless X-H1

Fujifilm tocmai a lansat oficial o gamă nouă de aparate foto mirrorless. Fruntaș sau mai bine spus, aparatul care deschide această gamă, este acum noul Fujifilm X-H1. Probabil că s-au gândit că primul aparat mirrorless al companiei care vine cu strabilizare de imagine integrată în corp reprezintă un nou start. Ne putem aștepta ca și celelalte aparate din gamă să aibă stabilizarea de imagine drept caracteristică comună sau chiar semnătură.


 

Calitatea imaginii

Compania a folosit un senzor APS-C, XX-Trans CMOS III, cu o rezoluție de 24mpx și fără filtru low-pass. În plus, motorul de procesare al imaginii, X-Processor Pro, vine cu o viteză incredibilă. Când Fujifilm X-H1 este folosit cu obiectivele Fujinon de înaltă calitate, aparatul livrează cadre pline de detalii, texturi și capturează atmosfera scenei surprinse.

Control

Primul sistem de stabilizare al imaginii intern de pe o cameră de serie X, vine cu 3 accelerometre, 3 senzori Gyro și un procesor dual special creat, rezultând imagini de o calitate și precizie inedită.

Culori

Datorită simulărilor Fujifilm, poți aplica diverse tonuri de culoare care să-ți pună în avantaj viziunea artistică. Fujifilm X-H1 vine cu 16 filtre de simulare a filmului (Film Simulation modes), pe care compania le-a creat special, bazându-se pe filozofia culorii și tot ceea ce au acumulat în cei mai mult de 80 de ani de producție de film foto.

Filmare

Fujifilm X-H1 este și prima cameră foto din seria X care să includă ETERNA, un nou mod ideal pentru a filma. Acesta simulează filmarea cinematică, oferind culori vii și umbre puternice. De asemenea, aparatul este capabil să filmeze la rezoluție 4K la 24 sau 30 fps, iar sistemul acestuia de autofocus vine cu 325 de puncte (similar cu Fujifilm X-T2).

Funcții

Acum modurile de reducție pentru flickering sunt esențiale acum în fotografierea sportivă din interior, de exemplu, iar Fujifilm X-H1 reușește să facă asta, permițând o expunere stabilă în rafală chiar și în lumină fluorescentă.

Obiective

Tehnologia de ultimă generație a fost folosită pentru obiectivele de montură X, care oferă o precizie optică deosebită, pentru a livra imagini de o calitate cât mai bună. Seria conține obiective de la ultra wide la super tele.

Și design-ul a fost îmbunătățit, mirrorless-ul având un corp destul de masiv, dacă comparăm cu dimensiunile generale ale aparatelor fără oglindă, însă oferă o ergonomie îmbunătățită.

Specificații Fujifilm X-H1

 • Senzor CMOS cu o rezoluție de 24.3 megapixeli;
 • Procesor de imagine X-Processor Pro;
 • Stabilizare de imagine pe 5 axe integrată în corp;
 • Montură Fuji X;
 • RAW pe 14 biti;
 • Înregistrare video la o rezoluție de 4K la 24/30 fps;
 • Fotografiere în rafală la 8 fps;
 • Sistem de autofocus cu 325 de puncte (169 sunt cu detecție de fază);
 • Obturator Mecanic: 30 – 1/8000 s – Electronic: 30 – 1/32000 s;
 • Sincronizare bliț de până la 1/250;
 • Plaja ISO: 200-12800  (extins 100-51200);
 • Slot Dual SD/SDHC/SDXC UHS-II;
 • Vizor electronic cu 3.69 millioane de pixeli;
 • LCD articulat de 3 inch cu 1,62 milioane de pixeli;
 • Modul Wi-Fi și Bluetooth integrat;
 • Corp rigid din aliaj de magneziu protejat contra prafului și a stropilor de apă;
 • Greutate: 673 grame cu baterie și card;
 • Autonomie declarată de 310 cadre;
 • Dimensiuni: 140 x 97 x 86 mm.

[products ids=125040156,125040157,125040158]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.